Roland XP 30, czy Juno D?
......Jeżeli Xp-30 brzmieniowo jest taki sam jak Xp-80
Nie jest...
Ja grałem na XP-50 i też brzmieniowo mnie nie powalił... Brzmienia juz troche nie na czasie.
Nie jest...
Ja grałem na XP-50 i też brzmieniowo mnie nie powalił... Brzmienia juz troche nie na czasie.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Re: Roland XP 30, czy Juno D?
...Proszę o pomoc!
Mam mozliwość kupna jednego z tych dwóch syntezatorów,
który wybrać?
Z góry dziękuję za pomoc....
żaden.
Dołożyć do Korga TR61, Yamahy Mo6 albo Rolanda Juno-G czy Fantom Xa.
Mam mozliwość kupna jednego z tych dwóch syntezatorów,
który wybrać?
Z góry dziękuję za pomoc....
żaden.
Dołożyć do Korga TR61, Yamahy Mo6 albo Rolanda Juno-G czy Fantom Xa.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
Dołożyć do Korga TR61, Yamahy Mo6 albo Rolanda Juno-G czy Fantom Xa....
Zgadzam się w całej rozciągłości.
Zgadzam się w całej rozciągłości.
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...
Dołożyć do Korga TR61, Yamahy Mo6 albo Rolanda Juno-G czy Fantom Xa....
Osobiście z tych trzech postawiłbym na Korga
- midishiner
Zdaje sie że kolega zastanawia się nad instrumentem max do 2000,- PLN? Bo jeśli cena może być wyższa, to oczywiście MO6 - bezapelacyjnie!
Pozdr
Pozdr
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
- midishiner
.........Jeżeli Xp-30 brzmieniowo jest taki sam jak Xp-80
Nie jest...
Ja grałem na XP-50 i też brzmieniowo mnie nie powalił... Brzmienia juz troche nie na czasie....
30 stka wyszłajako ostatnia z całej serii XP
Nie jest...
Ja grałem na XP-50 i też brzmieniowo mnie nie powalił... Brzmienia juz troche nie na czasie....
30 stka wyszłajako ostatnia z całej serii XP
Lucas May On Tour
5-21.V.2009
5-21.V.2009
...Zdaje sie że kolega zastanawia się nad instrumentem max do 2000,- PLN? Bo jeśli cena może być wyższa, to oczywiście MO6 - bezapelacyjnie!
Pozdr...
Osobiście jestem fanem Yamahy ( Motif, ES, XS), w tego typu urzadzeniach, ale MO przegrywa pod względem brzmienia z TR'em.
Pozdr...
Osobiście jestem fanem Yamahy ( Motif, ES, XS), w tego typu urzadzeniach, ale MO przegrywa pod względem brzmienia z TR'em.
A jeśli Kolega ma tylko 2000 pln do wydania, to rozejzałbym sie za K2000.
Korg TR- 61 ale nie liczyć na jego sekwencer i komunikacje midi w sprawach ustawiania banków pod seq kompa. Bardzo dobry do gry live.
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...Korg TR- 61 ale nie liczyć na jego sekwencer i komunikacje midi w sprawach ustawiania banków pod seq kompa. Bardzo dobry do gry live....
Mam TR 61. Zgadzam się, do gry live jest idealny. Jeśli chodzi o midi, to nie ma problemu. Ma GM, więc problemu jako tako nie ma. Kłopotem może być to, że Korg ma trochę inne mapowanie MIDI, ale to można sobie akurat zminić pod własne potrzby (to wszechstronny instrument). Są na tym formu spece, którzy potrafią dopisać odpowiednie komunikaty w pliku midi, aby Korg od razu odpalał, tak jak należy (ja się na tym nie znam). Oczywiście piszę tu o GM, bo pod poszczególne ścieżki można wstawić inne brzmienia Korga.
XP30 - zgadzam się to zawodostwo, ale mi nie podszedł (też myślałem o kupnie przed zakupem TR'a), ponieważ ma tylko 64 miejsca na własne performance, a ja ich używam dużo i Korg tu zdecydowanie wygrał (3 x 128, a do tego podział klawiatury na 8 części).
XP50/60/80 i Juno D - no cóż... to kiepściutkie brzmienie. Jakiś czas temu "obgywałem" Juno D, RS50 i RS70. Stwierdzam, że Juno D, to brzmieniowo to samo co RS50, a RS70 zdecydowanie (no może bez przesady) lepiej brzmi od Juno D i RS50.
Pzdr
MK
Mam TR 61. Zgadzam się, do gry live jest idealny. Jeśli chodzi o midi, to nie ma problemu. Ma GM, więc problemu jako tako nie ma. Kłopotem może być to, że Korg ma trochę inne mapowanie MIDI, ale to można sobie akurat zminić pod własne potrzby (to wszechstronny instrument). Są na tym formu spece, którzy potrafią dopisać odpowiednie komunikaty w pliku midi, aby Korg od razu odpalał, tak jak należy (ja się na tym nie znam). Oczywiście piszę tu o GM, bo pod poszczególne ścieżki można wstawić inne brzmienia Korga.
XP30 - zgadzam się to zawodostwo, ale mi nie podszedł (też myślałem o kupnie przed zakupem TR'a), ponieważ ma tylko 64 miejsca na własne performance, a ja ich używam dużo i Korg tu zdecydowanie wygrał (3 x 128, a do tego podział klawiatury na 8 części).
XP50/60/80 i Juno D - no cóż... to kiepściutkie brzmienie. Jakiś czas temu "obgywałem" Juno D, RS50 i RS70. Stwierdzam, że Juno D, to brzmieniowo to samo co RS50, a RS70 zdecydowanie (no może bez przesady) lepiej brzmi od Juno D i RS50.
Pzdr
MK