ProjectMix I/O firmy M-Audio

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
FranekZonzel
ProjectMix I/O firmy M-Audio

Post autor: FranekZonzel » sobota 17 lis 2007, 11:02

Co o tym sądzicie i czy jest cos za tą cene lepszego z all in one??

Awatar użytkownika
dejote

Re: ProjectMix I/O firmy M-Audio

Post autor: dejote » sobota 17 lis 2007, 13:42

Ze sprzętu nowego za tę cenę ? Nie nie ma nic lepszego..całkiem fajny jest ten project mix.Tylko cena w Polsce w porównaniu do ceny z USA zabija...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » sobota 17 lis 2007, 15:22

...Ze sprzętu nowego za tę cenę ? Nie nie ma nic lepszego..całkiem fajny jest ten project mix.Tylko cena w Polsce w porównaniu do ceny z USA zabija...
...
Zabija też jakość przedwzmacniaczy - jest po prostu beznadziejna. Nawet w porównaniu z M-Boxem i mikserkami Yamahy lub Phonica już nie mówiąc o Motu czy Focusrite OctoPre LE.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » sobota 17 lis 2007, 15:53

......Ze sprzętu nowego za tę cenę ? Nie nie ma nic lepszego..całkiem fajny jest ten project mix.Tylko cena w Polsce w porównaniu do ceny z USA zabija...
...
Zabija też jakość przedwzmacniaczy - jest po prostu beznadziejna. Nawet w porównaniu z M-Boxem i mikserkami Yamahy lub Phonica już nie mówiąc o Motu czy Focusrite OctoPre LE....
To bys proponowal??

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » sobota 17 lis 2007, 16:43

.........Ze sprzętu nowego za tę cenę ? Nie nie ma nic lepszego..całkiem fajny jest ten project mix.Tylko cena w Polsce w porównaniu do ceny z USA zabija...
...
Zabija też jakość przedwzmacniaczy - jest po prostu beznadziejna. Nawet w porównaniu z M-Boxem i mikserkami Yamahy lub Phonica już nie mówiąc o Motu czy Focusrite OctoPre LE....
To bys proponowal?? ...
Nie ma nic innego w tej cenie niestety. I o czymś to świadczy. Sam jestem użytkownikiem dwóch interface'ów M-audio (FW1814 i Transit) i sobie chwalę, ale naprawdę dobrze zdawać sobie sprawę że niewiele da się na tych przedwzmacniaczach zdziałać. Już nie mówiąc o podpinaniu do nich Neumannów czy Braunerów...

Awatar użytkownika
Gerry

Post autor: Gerry » sobota 17 lis 2007, 16:59

Pod tym linkiem masz mini test tego urządzenia
...kto pyta nie błądzi :-)) Niech milczę jesli nie mam nic ciekawego do powiedzenia...

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » sobota 17 lis 2007, 17:59

Nie ma nic innego w tej cenie niestety. I o czymś to świadczy. Sam jestem użytkownikiem dwóch interface'ów M-audio (FW1814 i Transit) i sobie chwalę, ale naprawdę dobrze zdawać sobie sprawę że niewiele da się na tych przedwzmacniaczach zdziałać. Już nie mówiąc o podpinaniu do nich Neumannów czy Braunerów... ...
e nie jest az tak źle mam dobry preamp i dobry przetwornik zewnetrzny ale potzrebuje Kontrolera zewnetrznego dla wygody a taki zintegrowany z interfacem to chyba dobry wybor bo nie bedzie problemow ze cos sie gryzie itp:D.
Zastanawia mnie czy jak mam teraz RME 9632 Hammerfall i zmieniłbym to na M-audio czy jakosc by mi sie pogorszyla ? Do grubszych produkcji i tak uzywam zewnetrznego przetwornika i preampu. Do budzetowych produkcji mialbym preampy w m audio chyba w sam raz:| A najwazniejsze ze mogłbym sterowac Cubase zewnetrznie uffff a to jest dla mnie wazne bo mam juz dosyc tego klikania itp itd.
Ewentualnie bo wiadomo ze RME to RME!! (stabilnosc i jakosc) to moze jakis osobny kontroler ale bdb i zmotoryzowany koniecznie??
Chce zykcac na funkcjonalnosci wygodzie a nie stracic nic z jakosci.

Data

Post autor: Data » sobota 17 lis 2007, 18:14

Przestańcie się podniecać jakościa przedwzmacniaczy. Do domowych produkcji te w projct I/O są w sam raz.
Co to znaczy beznadziejne ? Szumią ? Brumią ? Czy może śmierdzą ? Wkurza mnie ta pogoń za niewiadomo czym. Jak chcesz nagrać profesjonalną płytę to kup PT HD i wtedy można mówić o jakości przetworników i przedwzmacniaczy . A w tej klasie budżetowej to jedno i to samo. No chyba, że możecie się poszczycić próbkami porównawczymi gdzie EWIDENTNIE słychać, że przedwzmacniacze w M-Audio są beznadziejne. Chętnie posłucham.

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » sobota 17 lis 2007, 18:52

...Przestańcie się podniecać jakościa przedwzmacniaczy. Do domowych produkcji te w projct I/O są w sam raz.
Możliwe, że przy słabszych mikrofonach (np. MXL 990)tego tak bardzo nie słychać. Dla mnie różnica na Braunerach z serii Phantom czy zwłaszcza na DPA 4006 była wyraźnie słyszalna (w porównaniu np. z OctoPre LE czy Motu Traveller).

Co to znaczy beznadziejne ? Szumią ? Brumią ? Czy może śmierdzą ?
Z pewnością szumią - uzyskanie odpowiedniego wzmocnienia np. do gitary klasycznej nagrywanej z odległości ok. 4m już jest niemożliwe. Kiepsko przenoszą zwłaszcza górę pasma. No i w moim FW zaczęły trochę zbyt szybko trzeszczeć gniazda.

Wkurza mnie ta pogoń za niewiadomo czym.
Wiadomo za czym - za jak najlepszym dźwiękiem.

Jak chcesz nagrać profesjonalną płytę to kup PT HD i wtedy można mówić o jakości przetworników i przedwzmacniaczy . A w tej klasie budżetowej to jedno i to samo.
Bzdura. Można mieć fantastyczne brzmienie używając sprzętu M-audio pod warunkiem że będzie zastosowany lepszy przedwzmacniacz. Bo przetworniki są ok. Można też wprowadzić sygnał po preampach M-audio do 192I/O i będzie tak samo jak by nie było ProToolsa HD.

No chyba, że możecie się poszczycić próbkami porównawczymi gdzie EWIDENTNIE słychać, że przedwzmacniacze w M-Audio są beznadziejne. Chętnie posłucham....
Jak będę miał chwilę czasu to zrobię porównanie. Tylko przedwzmacniaczy, skorzystam z przetworników FW1814.

Awatar użytkownika
FranekZonzel

Post autor: FranekZonzel » sobota 17 lis 2007, 20:03

...Nie ma nic innego w tej cenie niestety. I o czymś to świadczy. Sam jestem użytkownikiem dwóch interface'ów M-audio (FW1814 i Transit) i sobie chwalę, ale naprawdę dobrze zdawać sobie sprawę że niewiele da się na tych przedwzmacniaczach zdziałać. Już nie mówiąc o podpinaniu do nich Neumannów czy Braunerów... ...
e nie jest az tak źle mam dobry preamp i dobry przetwornik zewnetrzny ale potzrebuje Kontrolera zewnetrznego dla wygody a taki zintegrowany z interfacem to chyba dobry wybor bo nie bedzie problemow ze cos sie gryzie itp:D.
Zastanawia mnie czy jak mam teraz RME 9632 Hammerfall i zmieniłbym to na M-audio czy jakosc by mi sie pogorszyla ? Do grubszych produkcji i tak uzywam zewnetrznego przetwornika i preampu. Do budzetowych produkcji mialbym preampy w m audio chyba w sam raz:| A najwazniejsze ze mogłbym sterowac Cubase zewnetrznie uffff a to jest dla mnie wazne bo mam juz dosyc tego klikania itp itd.
Ewentualnie bo wiadomo ze RME to RME!! (stabilnosc i jakosc) to moze jakis osobny kontroler ale bdb i zmotoryzowany koniecznie??
Chce zykcac na funkcjonalnosci wygodzie a nie stracic nic z jakosci.
...
????????????????????????????????????????????????????????????

ODPOWIEDZ