Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4

Post autor: JoachimK » czwartek 15 lis 2007, 12:05

...Mam jeszcze pytanie , czu po ostatnim update c4 możecie zaimportować pliki mp3 do tracku, bo u mnie przestało być to możliwe !!!
Czy ktoś używa tego programu na macu?
...

A sciagnales nowa licencje na klucz? Bo to jest napisane, ze jesli tego nie zrobisz, nie bedzie mp3...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 15 lis 2007, 13:04

...Co EiS ma do zgłaszanych tu krytyk programu? O ile pamiętam to właśnie w rzetelnym opisie Cubase 4 stało, że np. nie obsługuje DX. Na stronie Steinberga zawarte są informacje o cechach nowych wersji programu, stoi tam m.in. o niekompatybilności wersji Nuendo 4 ze starszymi wersjami Cubase, braku obsługi DX, real audio, wsparcia dla Yamaha DSP Factory i wiele innych ciekawostek.
Kto decyduje się na wydatek niemałych pieniędzy powinien jednak poznać przyszły nabytek. Rzeczywiście, barierą może być język, lecz ile na tym forum było wypowiedzi o tym, że "językiem branżowym" jest angielski i tak powinno pozostać.
...
tak i nieaktywny direct monitoring przy nowym update i nie działająca automacja w vsti od novation + błąd przy próbie skopiowania midi z jednego projektu do drugiegoi, dorzućmy jeszce syf na macu - na pewno jest o tym napisane na stronie steinberga. Chyba poleciałeś z wątkiem po łebkach bracie.

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » czwartek 15 lis 2007, 14:03

Nie wierzę, by ktoś z legalnych użytkowników nie wpadł na pomysł zadania pytania (zgłoszenia reklamacji) Steinbergowi, jeśli miałby jakieś problemy. Prawdopodobnie podzieliłby się również tu swoją wiedzą. Chyba, że ...
TOX: nie wszystkiemu jednak winny musi być Chyży, bracie. (Jak brat nie skumał to trudno).

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 15 lis 2007, 15:43

...Nie wierzę, by ktoś z legalnych użytkowników nie wpadł na pomysł zadania pytania (zgłoszenia reklamacji) Steinbergowi, jeśli miałby jakieś problemy. Prawdopodobnie podzieliłby się również tu swoją wiedzą. Chyba, że ...
TOX: nie wszystkiemu jednak winny musi być Chyży, bracie. (Jak brat nie skumał to trudno)....
:)

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » czwartek 15 lis 2007, 16:41

...Nie wierzę, by ktoś z legalnych użytkowników nie wpadł na pomysł zadania pytania (zgłoszenia reklamacji) Steinbergowi, jeśli miałby jakieś problemy. Prawdopodobnie podzieliłby się również tu swoją wiedzą.
Forum Cubase.net kipi od zlosci i frustracji uzytkowkow SL/SX3, ktorym Steinberg obiecywal final update (eliminacje bledow i doprowadzenie programu do konca) przez ponad 1,5 roku(!), po czym ostatecznie sie na nich wypial i oglosil ze program w wersji 3 nie bedzie kontynuowany.

Kipi rowniez od zlosci i frustracji uzytkowkow C4/C4.1 - bo to chyba najbardziej wadliwy i niedopracowany produkt w historii rynku DAWow.
Glosy typu: 'jestescie zlodziejami', 'zaluje, ze nie uzywalem crackow', 'nigdy juz nie kupie nic od Steinberga' - to te delikatniejsze komentarze.

Coz, sytuacja jest taka, ze:
SL/SX3 - pozostal niedopracowany i nieskonczony
C4 - w obocnej postaci, to kupa g... , nawet - a moze szczegolnie - po ostatnim updat'cie, wyczekiwanym od miesiecy przez zrozpaczonych uzytkownikow.

Czy w takiej sytuacji mozna w ogole myslec o pozostaniu ze Steinbergiem, (nie wspominajac nawet upgradzie)!?

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 15 lis 2007, 22:59

...Co EiS ma do zgłaszanych tu krytyk programu? O ile pamiętam to właśnie w rzetelnym opisie Cubase 4 stało, że np. nie obsługuje DX. Na stronie Steinberga zawarte są informacje o cechach nowych wersji programu, stoi tam m.in. o niekompatybilności wersji Nuendo 4 ze starszymi wersjami Cubase, braku obsługi DX, real audio, wsparcia dla Yamaha DSP Factory i wiele innych ciekawostek.
Kto decyduje się na wydatek niemałych pieniędzy powinien jednak poznać przyszły nabytek. Rzeczywiście, barierą może być język, lecz ile na tym forum było wypowiedzi o tym, że "językiem branżowym" jest angielski i tak powinno pozostać.
...
No jesli sobie przypominam to owszem w atykuł był o C4
przeklinanie tutaj i wszędzie dotyczy update 4.1 który pogrążył sprawę
miał być ulepszeniem a narobil bigosu, przyznam że nie jestem mistrzem świata w języku angielskim ale jesli robi się update to rozumiem że po to żeby było lepiej od poprzedniej wersji czyli powinno sie ją wzbogacić a nie zabrać to co bylo dobre. Oczywiście zaraz po skończonej sesji na feralnym
C4.1 wracam do C4.03 tam to co miało mi robić to robiło, dx i plugi mnie nie obchodzą bo mam zewnętrzne graty i dają radę, C4 używam do nagrywania i cięcia i do tego żeby mi czytal sesje ze starego nuendo.
UPDATOWAŁEM BO NIE SADZIŁEM ŻE TA FIRMA MOŻE MNIE TAK WPUŚCIĆ W MALINY, ja nie uważam że jakby przyszedł do mnie obcokrajowiec słabo znający jezyk i nic nie podejżewający to mialbym go wyrolować, po to właśnie kupuje się rzeczy renomowanych marek
żeby nie martwić się czy zostaniemy nabici w butelkę.
EIS wcale nie musi nic pisać tylko mogłaby poprostu gdyby chciała bo jest fachowym magazynem i napewno jak ktos wspomniał o wiele bardziej liczy się taki glos, w końcu dziennikarze też powinni służyć pomocą swoim czytelnikom a nie tylko producentom (w jakiejś rozsądnej proporcji)
Przecież na forum mają bezpłatny ośrodek badania potrzeb czytelników pisma. Uważam też że jesli jakiś towar sprzedawany jest w Uni Europejskej to powinien mieć instrukcję w jezykach każdego kraju uni,
szczególnie w jakiś przypadkach gdzie zmiany mogą powodować ubytek
dotychczasowych "dóbr" w programie jak to ma miejsce w update 4.1
Nawet jakby po angielsku na czerwono wywalili co stracimy to byłoby jeszcze ok. może dało by to do zastanowienia.

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 15 lis 2007, 23:10

......Mam jeszcze pytanie , czu po ostatnim update c4 możecie zaimportować pliki mp3 do tracku, bo u mnie przestało być to możliwe !!!
Czy ktoś używa tego programu na macu?
...

A sciagnales nowa licencje na klucz? Bo to jest napisane, ze jesli tego nie zrobisz, nie bedzie mp3...
...
syncrosoft sciągnięty i zainstalowany (pisze że zakończone powodzeniem)
mimo to lipali

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » piątek 16 lis 2007, 22:44

Z tego co widać na forum Cubase'a szykuje się kolejny update na początku przyszłego roku, wcześniej jeszcze będzie hotfix. Miejmy nadzieję, że poprawią to, co nas niemile zaskoczyło po update do 4.1 .
Link
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » piątek 16 lis 2007, 22:56

...Z tego co widać na forum Cubase'a szykuje się kolejny update na początku przyszłego roku, wcześniej jeszcze będzie hotfix. Miejmy nadzieję, że poprawią to, co nas niemile zaskoczyło po update do 4.1 .
Link ...
?
a ja słyszałem że poprawią to w cubase 5

ODPOWIEDZ