Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
tox
Re: Niemiłe zaskoczenie po ostatnim update C4

Post autor: tox » środa 14 lis 2007, 15:53

......Mam jeszcze pytanie , czu po ostatnim update c4 możecie zaimportować pliki mp3 do tracku, bo u mnie przestało być to możliwe !!!
Czy ktoś używa tego programu na macu?

Potwierdzam. U mnie objaw ten sam. Przy probie importu mp3 dostaje komunikat: " Error: Medium type not supported or invalid medium !"
...
Ja na PC nie mam tego problemu. Działa zarówno Import Audio File jak i drag & drop.

Awatar użytkownika
steelcangoo

Post autor: steelcangoo » środa 14 lis 2007, 15:59

Ja na PC nie mam tego problemu. Działa zarówno Import Audio File jak i drag & drop....

u mnie też
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 14 lis 2007, 18:08

Mam denerwujący problem po update kiedy np mam odłączoną kartę m-audio fw410 i cubase powinien odpalać projekt na standardowych sterach, a tu cisza... trzeba F4 i przy wyjściu zaznaczyć bo " on" sam nie wie, ktoś tak też ma może coś trzeba odznaczyć :) ?
A i kolejna sprawa wcześniejsze cubasy odpalały projekt z miejsca w którym był zrobiony Save , a tutaj jestem w środku projektu zamknę ( nie savujac bo nie mam zmian żadnych ) odpalam znów i gra od środka..wkurzające.

Awatar użytkownika
steelcangoo

Post autor: steelcangoo » środa 14 lis 2007, 19:59

definitywny falstart... po pierwszych zachwytach związanych z wyglądem i kompletną zmianą edytora sampli, nerwowo czekam na poprawki... starsze projekty z SX1 mi się wieszają , przed update tego nie było
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » środa 14 lis 2007, 23:18

...Ja na PC nie mam tego problemu. Działa zarówno Import Audio File jak i drag & drop....

u mnie też
...
To widzę że macowców to już wogole potraktowali jak "psów"

mowiłem pisać trza dziadów
trza ich mailami zasypać z *#@//"'||((X itd

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 15 lis 2007, 04:22

......Ja na PC nie mam tego problemu. Działa zarówno Import Audio File jak i drag & drop....

u mnie też
...
To widzę że macowców to już wogole potraktowali jak "psów"

mowiłem pisać trza dziadów
trza ich mailami zasypać z *#@//"'||((X itd

...
oj zdałoby się zdało, żeby tylko mój angielski był na tyle dobry żebym mógł dokładnie wyrazić swoje uczucia co do ich pracy updateowej to bym im napisał ;] .
Może ktoś stworzyłby takiego maila zawierającego wszystkie Fake'i jakie napotkaliśmy , albo redakcja by zareagowała??

Awatar użytkownika
lep

Post autor: lep » czwartek 15 lis 2007, 09:38

oj zdałoby się zdało, żeby tylko mój angielski był na tyle dobry żebym mógł dokładnie wyrazić swoje uczucia co do ich pracy updateowej to bym im napisał ;] .
Może ktoś stworzyłby takiego maila zawierającego wszystkie Fake'i jakie napotkaliśmy , albo redakcja by zareagowała??...
Popieram. Wspólny mail od użytkowników skupionych na forum eis.
www.homstudio.com.pl

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » czwartek 15 lis 2007, 11:08

...oj zdałoby się zdało, żeby tylko mój angielski był na tyle dobry żebym mógł dokładnie wyrazić swoje uczucia co do ich pracy updateowej to bym im napisał ;] .
Może ktoś stworzyłby takiego maila zawierającego wszystkie Fake'i jakie napotkaliśmy , albo redakcja by zareagowała??...
Popieram. Wspólny mail od użytkowników skupionych na forum eis....

No rzeczywiście może ktoś z redakcji EiS podjąłby się napisania artykułu
na ten temat w końcu na podstawie testu w EiS wiele ludzi kupiło ten program, potem przetłumaczy się taki artykuł i wyśle do producenta niech wie że jest tu pare istot żywych które szlag trafia.
Wogole to taki artykuł byłby poprostu ciekawy i prosz jaki temat.

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » czwartek 15 lis 2007, 11:35

No rzeczywiście może ktoś z redakcji EiS podjąłby się napisania artykułu
na ten temat w końcu na podstawie testu w EiS wiele ludzi kupiło ten program, potem przetłumaczy się taki artykuł i wyśle do producenta niech wie że jest tu pare istot żywych które szlag trafia.
Wogole to taki artykuł byłby poprostu ciekawy i prosz jaki temat.
Pomysł bardzo dobry. W końcu "Estrada i Studio" to nie jest zwykły pojedynczy niezadowolony użytkownik. Pytanie tylko, czy redakcja zechciałaby podjąć się takiego tematu. Byłoby to brutalne zagranie ze strony polskich użytkowników Cubase 4, jednak z pewnością słuszne i kto wie, może nawet skuteczne.
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

Awatar użytkownika
JM

Post autor: JM » czwartek 15 lis 2007, 12:01

Co EiS ma do zgłaszanych tu krytyk programu? O ile pamiętam to właśnie w rzetelnym opisie Cubase 4 stało, że np. nie obsługuje DX. Na stronie Steinberga zawarte są informacje o cechach nowych wersji programu, stoi tam m.in. o niekompatybilności wersji Nuendo 4 ze starszymi wersjami Cubase, braku obsługi DX, real audio, wsparcia dla Yamaha DSP Factory i wiele innych ciekawostek.
Kto decyduje się na wydatek niemałych pieniędzy powinien jednak poznać przyszły nabytek. Rzeczywiście, barierą może być język, lecz ile na tym forum było wypowiedzi o tym, że "językiem branżowym" jest angielski i tak powinno pozostać.

ODPOWIEDZ