Access Virus vs wirtuale

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
chantizstudio
Re: Access Virus vs wirtuale

Post autor: chantizstudio » wtorek 13 lis 2007, 17:02

cyt''I jak mówiłem poddaję się Teraz wszyscy już będą wiedzieli , że się czepiałem i , że te wszystkie brednie wyssałem sobie z palca . Oj ... oj ... oj ''
no wlasnie tylko czego to sie tyczy ? hehe

'' OK wygrałeś tę bitwe i zdemaskowałeś mnie. Jestem pustym matołkiem karmionym procą i wychowywanym przez wilki . Niech Ci będzie''
o kurde nie zazdroszcze
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 13 lis 2007, 17:05

Ale musisz jeszcze coś odpisać nie ? To silniejsze od Ciebie co ?

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 13 lis 2007, 17:33

Otóż jest !

Różnica to głębia bitów .. Virus TI jako VST pracuje w rozdzielczości 16-to bitowej a jako Stand Alone w 24 bitach. Spowodowane jest to użyciem łącza USB 1.1 ...

Dokładnie ...
Virus strzelił sobie troche w stope łaczac komputer z instrmentem łączem USB-1 , musieli zredukowac jakosc dzwiieku do 16 bit a i tak była cała masa problemow , ostatnio wyszło na jaw ze kilkanascie migajacych diód oraz swiało z tyłu instrumentu , pobiera tyle energji ze ze nie ma jej wystaczajaco duzo aby napedzic sam Port USB , stad trzaski i pierdzenie w wersji VST ... Nowy OS podobno naprawił ten bład. jednak ja i tak za kazdym razem gdy odpalam Instrument wyłaczam ta choinke .

poza tym , chyba rok temu robiłem testy obu wersji ... znalazłem takie o to CUKIERKI ....
Strona zrobiona przeze mnie , pisałem o tym problemie do Access , ale olali mnie , odpisujac ze chyba mi sie cos ... popie....liło ..

TUTAJ TEST ,,,

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 13 lis 2007, 17:41

Virus w wersji VST , na niektorych dzwiekach ma problem z Fazą ... co prawda tych barw jest tylko kilka . no ale są ...
Dlatego ja i prawdopodobnie duzo ludzi pracuje na Virusia jako VST , ale potem wgrywam dzwiiek po analogu ... korzystajac z lampowego preampu oraz kompresora . I tutaj dzwiek na prawde ma jaja ... jak berety :)

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 13 lis 2007, 19:39

fajny offtop zrobiliscie. o czym wy wogole piszecie?? wiadomo ze nie ma klona vsti do virusa. chodzi raczej o znalezienie vsti ktory by mogl dorownywac wirusowi, a nie byc jego kopia!!
poza tym sa fajne vsti ktore mozna z powodzeniem wykozystac w profesjonalnych kawalkach i beda brzmiec zawodowo. ale wy sie najpierw pozabijacie o tego virusa nim do tego dojdziecie.
z tego co czytam to powinienem sobie dac spokoj z vsti. ci co maja nord leada czy cokolwiek innego to niech to wyrzuca na smietnik bo tylko i TYLKO i jeszcze raz TYLKO VIRUS jest jedynym wlasciwym syntezatorem ktorego brzmienie jest idealem. a g**no prawda!
to jak powstawala muza przed virusem?? czy kawalki elektroniczne bez virusa to g**no?? dajcie se siana obydwaj.
nie trzeba miec wirusa zeby robic dobre produkcje, jak ktos ma talent to z innych synthow wycisnie fajne brzmienia, i sluchacze beda zadowoleni.
ja robie teraz kawalki na Massive i wiecie co??...
ludziom sie podoba i chwala mnie za brzmienia ktore wyciskam!! i mam juz przez wasze klutnie serdecznie dosc tego virusa i wszystkiego z nim zwiazengo. nigdy go nie kupie, a moje kawalki i tak beda sie podobac!!
ale wy i tak byscie wzieli takie kawalki na warsztat i byscie powiedzieli ze sa do tyłka bo brzmienia tylko w 76.43% przypominaja te ktore mozna wycisnac na wirusie. wypchajcie sie nim

amen

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 13 lis 2007, 20:32

......
z tego co czytam to powinienem sobie dac spokoj z vsti. ci co maja nord leada czy cokolwiek innego to niech to wyrzuca na smietnik bo tylko i TYLKO i jeszcze raz TYLKO VIRUS jest jedynym wlasciwym syntezatorem ktorego brzmienie jest idealem. a g**no prawda!
to jak powstawala muza przed virusem?? czy kawalki elektroniczne bez virusa to g**no?? dajcie se siana obydwaj.

amen...

Ekskjuzmie :) Czy ty chociaz przeczytałes to co ja pisałem , czy przeleciałes "po łebkach" ?

Pokaż mi miejsce w którym stwierdziłem , że VIRUS i tylko VIRUS a reszta to qpa. Wskaż mi miejsca w których twierdzę , że Virus jest taki idealny .

Chodziło tylko o to dlaczego wymieniony tutaj Vanguard jako synth VST ( który wg pewnego pana jest najbardziej zblizony możliwościami do Virusa ) nie przypomina kompletnie Virusa tylko każdy inny syntezator o podobnej budowie.

Nie czczę Virusa TI i nie mam wytatuowanego loga ACCESS na ramieniu. Uważam , że to potężne narzędzie , świetny syntezator , ale jak już wspomminałem X razy nie jedyny i w niektórych porównaniach wypada cienko. Używam go jako wypełnienie w tym co robię i stanowi on może 10-20 % w większości utworów nad którymi pracuję. Sięgam do niego naprawde tylko czasami , choć ma najwięcej bajerów, ale nie zawsze o to chodzi . Więc proszę Cię bo rozpenta się kolejna durna "wojna" przeczytaj dokładnie co i kto pisze i potem się wypowiedz.

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » wtorek 13 lis 2007, 20:55

oki. mi chodzilo o to m.in. : "...dlaczego wymieniony tutaj Vanguard jako synth VST ( który wg pewnego pana jest najbardziej zblizony możliwościami do Virusa ) nie przypomina kompletnie Virusa tylko każdy inny syntezator o podobnej budowie".

i tu jest virus oraz "kazdy inny syntezator o podobnej budowie".

a virus tak bardzo sie rozni od tych pozostalych?? ja rozumiem synteze FM czy cos, ale one wlasnie wszystkie sa podobne bo sa subtraktywne. a wasni powyzej mozna odniesc wlasnie takie wrazenie o jakim pisalem wczesniej. bitwa o szczegoly i to do bólu

Awatar użytkownika
a
Kontakt:

Post autor: a » wtorek 13 lis 2007, 20:59

Z kolei są synthy VST które doskonale sobie radzą w miksie. Trzeba tylko odpowiednio "dopracować" barwe....

Teraz jest THOR, nowa rzecz w Reasonie.
I troszeczke poważnie to kopie he he :)

http://www.superstereo.pl

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 13 lis 2007, 21:00

...
a virus tak bardzo sie rozni od tych pozostalych?? ja rozumiem synteze FM czy cos, ale one wlasnie wszystkie sa podobne bo sa subtraktywne. a wasni powyzej mozna odniesc wlasnie takie wrazenie o jakim pisalem wczesniej. bitwa o szczegoly i to do bólu...
Ja tylko udowadniałem , że conajmniej 70% brzmien pokrywa się na kazdym podobnym syntezatorze , czy to VST czy Hardware , a jeśli chodzi o brzmienie 'VIRUSA" to typowe .. czyli pojedyncze presety , które wyrózniają go na tle innych to są nie do osiągnięcia na innym sprzęcie . I to samo będzie dotyczyło każdego instrumentu . Większość typowa , pojedyncze rzeczy nie do osiągnięcia na niczym innym.

Przyjrzyj sie proszę tej dyskusji dokładnie .

ODPOWIEDZ