Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
-
Soundscape
-
Kontakt:
Re: Access Virus vs wirtuale
autor: Soundscape » wtorek 13 lis 2007, 10:39
Jak sie zwie vst emulujacy nord leda ?
Niestety nie pamiętam nazwy, a widziałem kiedyś filmik, gdzie jest porównywany oryginał z wersją VST, której cena była w okolicach 99$. Tez na to poluję, ale wyczytałem na jakimś zagranicznym forum, że z powodów chyba praw autorskich wycofano wersję VST z obiegu

A brzmiało naprawdę nieźle.
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » wtorek 13 lis 2007, 10:48
Jest. Tyle że
TO nie jest emulacją, ale importuje SysEx z Nord Leada. Właśnie ten instrument był porównywany brzmieniowo do NL 2x bodajże.
-
mr-hammond
autor: mr-hammond » wtorek 13 lis 2007, 10:54
Jak juz w temacie sytnh to wlasnie przynioslem do domu swietnie zachowana yamahe sk 20 prosty synth ale brzmi swietnie, novation przy nim to zimna królowa .
-
Master
autor: Master » wtorek 13 lis 2007, 11:46
......Jest natomiast dośc wierna emulacja Nord Leadów , czytająca nawet ich presety, Yamahy DX7 , novation itd.
Jak sie zwie vst emulujacy nord leda ?
Co do virusa to tez chyba w jakims pakiecie mozna go znalesc z tym ze nie jestem pewien czy to nie format do Logica,
i czy nie pod OSx pamiętam ze u znajomego w pakiecie Duende widziałem i grałem. ...
Można znaleźć wierną wersję na platformę PowerCore....
Adam jestes w błedzie ... To nie jest wierna kopia ... róznica sa bardzo znaczace przede wszystkim w Brzmieniu , Virus na PC to Virus C , ktory ni jak nie chce brzmiec jak TI czy chociaz by Virus C , te same dzwieki brzmia tylko podobnie , Oczywiscie Virus na P.C brzmi o niebo lepiej od wielu VST
-
Master
autor: Master » wtorek 13 lis 2007, 11:51
Wracajac do tematu , jest mnustwo Instrumentów VST gdzie mozna znalesc podobne brzmienia ... No i co z tego ... Podstawowe róznice miedzy Virusem a VST , mozna odnalesc w MIKSIE ... Gdzie VST sie gubi ginie i nigdy nie zabrzmi jak Virus TI ..
Osobiscie nawet nie uzywam Versji VST VIRUSA TI , ( jak wiecie TI moze byc uzywany jako VST ) poniewaz słysze róznice w brzminiu ..
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » wtorek 13 lis 2007, 12:01
...Wracajac do tematu , jest mnustwo Instrumentów VST gdzie mozna znalesc podobne brzmienia ... No i co z tego ... Podstawowe róznice miedzy Virusem a VST , mozna odnalesc w MIKSIE ... Gdzie VST sie gubi ginie i nigdy nie zabrzmi jak Virus TI ..
Osobiscie nawet nie uzywam Versji VST VIRUSA TI , ( jak wiecie TI moze byc uzywany jako VST ) poniewaz słysze róznice w brzminiu .. ...
Uważaj, bo znów się rozpęta wojna Software VS Hardware

Z kolei są synthy VST które doskonale sobie radzą w miksie. Trzeba tylko odpowiednio "dopracować" barwe.
-
Master
autor: Master » wtorek 13 lis 2007, 12:15

Z kolei są synthy VST które doskonale sobie radzą w miksie. Trzeba tylko odpowiednio "dopracować" barwe....
Oczywiscie ze sa ale napewno nie nalzezy do nich VANGUARD czy jak mu ta sie zwie ..
-
chantizstudio
autor: chantizstudio » wtorek 13 lis 2007, 12:34
...

Z kolei są synthy VST które doskonale sobie radzą w miksie. Trzeba tylko odpowiednio "dopracować" barwe....
Oczywiscie ze sa ale napewno nie nalzezy do nich VANGUARD czy jak mu ta sie zwie .. ...
A gdzie kto tu napisla ze vangard brzmi super w mixie jak np virus hehe ??
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ
-
AdamZ
Można znaleźć wierną wersję na platformę PowerCore....
Adam jestes w błedzie ... To nie jest wierna kopia ... róznica sa bardzo znaczace przede wszystkim w Brzmieniu , Virus na PC to Virus C , ktory ni jak nie chce brzmiec jak TI czy chociaz by Virus C , te same dzwieki brzmia tylko podobnie , Oczywiscie Virus na P.C brzmi o niebo lepiej od wielu VST ...
Hej Mariusz :) Ja nie porównuje tego brońboże do TI . Porównałem do wczesniejszych wersji i pisząc wierne miałem na mysli porównanie typu Novation KS vs Novation V-station , czyli próba odwzorowania konkretnego instrumentu w postaci VST. Czyli podobnie jak tam sporo brzmień może być do słudzenia podobnych ale też wiele będzie się różnić .
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...
-
chantizstudio
autor: chantizstudio » wtorek 13 lis 2007, 13:53
...Wracajac do tematu , jest mnustwo Instrumentów VST gdzie mozna znalesc podobne brzmienia ... No i co z tego ... Podstawowe róznice miedzy Virusem a VST , mozna odnalesc w MIKSIE ... Gdzie VST sie gubi ginie i nigdy nie zabrzmi jak Virus TI ..
Osobiscie nawet nie uzywam Versji VST VIRUSA TI , ( jak wiecie TI moze byc uzywany jako VST ) poniewaz słysze róznice w brzminiu .. ...
Przepraszam bardzo ale jest roznica miedzy virus ti sprzetowym a jego wresja vst . bo jakos bardzo zaciekawila mnie ta wypowiedz hehe
''po to są gały w syntezatorach , zeby kręcić aż uzyska się to czego się szuka'' AdamZ