PreSonus FirePod - dziwna sprawa
...u mnie kontroler texas instruments. firepod działa cacy. skokowego działania potków nie zauważyłem. hm. przyglądnę się :)...
ja jestem lada dzien przed zamowieniem presonus firestudio lub saffire26
podlacze do niego mojego ada8000, pewnie te potencjometry dzialaja wlasnie tak jak w ada8000, z jednej strony sa wyrazne przeskoki, ale z drugiej, nie mam duzych problemow aby ustawic tej samej czulosci, albo ustawic czulosc pomiedzy przeskokami.
pozdrawiam
ja jestem lada dzien przed zamowieniem presonus firestudio lub saffire26
podlacze do niego mojego ada8000, pewnie te potencjometry dzialaja wlasnie tak jak w ada8000, z jednej strony sa wyrazne przeskoki, ale z drugiej, nie mam duzych problemow aby ustawic tej samej czulosci, albo ustawic czulosc pomiedzy przeskokami.
pozdrawiam
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: PreSonus FirePod - dziwna sprawa
Z reguły pomaga zmiana jakiegokolwiek ustawienia ale przy dłuższej pracy to jest upierdliwe....
Potwierdzam i dziękuje za rade. Np. zmiana wartości latencji (i to nie istotne, w którą stronę) powoduje ustabilizowanie się relacji komp-interfejs. Rozwiązanie tymczasowe i istotnie upierdliwe, ale w sytuacjach podbramkowych bezcenne.
pozdrawiam
Potwierdzam i dziękuje za rade. Np. zmiana wartości latencji (i to nie istotne, w którą stronę) powoduje ustabilizowanie się relacji komp-interfejs. Rozwiązanie tymczasowe i istotnie upierdliwe, ale w sytuacjach podbramkowych bezcenne.
pozdrawiam
pozdrawiam
A ja mam od dwóch dni FireBoxa. Sprawuje się przyzwoicie poza jednym momentem - kiedy otwieram programik do flashowania (firmware update) dostaję taki piękny, niebieściutki BSOD jakiego od lat nie doświadczalem. Oczywiście mowa o najnowszych driverach. Dzieje się tak na laptoku IBM R61 i na stacjonarnym z tymczasowo starą SB Audigy jako kartą FW. Przy czym, co ciekawe - sama karta pracuje poprawnie w Nuendo. Jedynie ten update... Forum kompletnie nie pomoglo. Przyszło do głowy, że może re- lub instalacja patcha Microsoftowego do FW - RL=http://support.microsoft.com/kb/885222
]http://support.microsoft.com/kb/885222
[/URL] coś pomoże... Nie ma to jak RME :D Zapiąłem Fireface 400 pod dokładnie te same kabelki i komputery i gra od pierwszego strzału bez pudła, przy czym robiłem również upgrade flasha do nowych driverów. Szkoda tylko, że tyle kosztuje...
Jacek
]http://support.microsoft.com/kb/885222
[/URL] coś pomoże... Nie ma to jak RME :D Zapiąłem Fireface 400 pod dokładnie te same kabelki i komputery i gra od pierwszego strzału bez pudła, przy czym robiłem również upgrade flasha do nowych driverów. Szkoda tylko, że tyle kosztuje...
Jacek
Nie ma to jak RME :D Zapiąłem Fireface 400 pod dokładnie te same kabelki i komputery i gra od pierwszego strzału bez pudła, przy czym robiłem również upgrade flasha do nowych driverów. Szkoda tylko, że tyle kosztuje...
Jacek...
Miałem bardzo podobne przemyslenia jak jakiś miesiąc temu miałem przyjemność użyć przez chwile RME Fireface 800. Podłączyłem ją do tego samago laptopa, który teraz gryzie się z PreSonusem. Byłem w szoku jak dla RME bezproblemowo, szybko przebiegła instalacja i od razu wszystko odpaliło. Kiedyś pewnie uzbieram...
Dzięki za link do Microsoftu - spróbuje.
pozdrawiam
Jacek...
Miałem bardzo podobne przemyslenia jak jakiś miesiąc temu miałem przyjemność użyć przez chwile RME Fireface 800. Podłączyłem ją do tego samago laptopa, który teraz gryzie się z PreSonusem. Byłem w szoku jak dla RME bezproblemowo, szybko przebiegła instalacja i od razu wszystko odpaliło. Kiedyś pewnie uzbieram...
Dzięki za link do Microsoftu - spróbuje.
pozdrawiam
pozdrawiam
...Coś się link rozsypał...
nullhttp://support.microsoft.com/kb/885222
... miało być.
Jacek...
Właśnie próbuje zainstalować ten update. Przy samym końcu instalacji wyskakuje mi błąd i napis: "odmowa dostępu"...
Może wiesz, o co chodzi?
pozdrawiam serdecznie
nullhttp://support.microsoft.com/kb/885222
... miało być.
Jacek...
Właśnie próbuje zainstalować ten update. Przy samym końcu instalacji wyskakuje mi błąd i napis: "odmowa dostępu"...
Może wiesz, o co chodzi?
pozdrawiam serdecznie
pozdrawiam
Nie wiem czy to ma znaczenie ale, czy plik pobierałeś za pomocą "Windows Genuine Check" ?
Tak czy inaczej coś "skaszanione" z systemem chyba jest

...Nie wiem czy to ma znaczenie ale, czy plik pobierałeś za pomocą "Windows Genuine Check" ?
...
Myśle, że tak. Windows najpierw sprawdził czy mój system jest legalny i dopiero potem zacząłem sciągać update. No cóż, wygląda na to, że trzeba przeinstalować...
pozdrawiam
Łukasz

Myśle, że tak. Windows najpierw sprawdził czy mój system jest legalny i dopiero potem zacząłem sciągać update. No cóż, wygląda na to, że trzeba przeinstalować...
pozdrawiam
Łukasz
pozdrawiam
-
Witam,
Mam problem z firepodem.
1. Podczas odtwarzania dzwieku, strasznie trzeszczy, max przesterowania
2. myslalem ze to kontroler firewire ktory zamontowalem w kompie , ale nie kupilem nowy i dzieje sie to samo ( juz jestem 80 zl w plecy)
3. myslalem ze dysk, ale wsadzilem zwykla karte muzyczna do kompa i jest oki,
4. zauwazylem ze podczas uzytkowania firepoda np w nuendo na kanale 6 i 8 pojawia sie straszne przesterowanie, a nic niejest podlaczone do gniazd i to naklada sie na odtwarzana muzyke i powoduje te trzaski,
5. nawet jak za odtwarzanie dzwieku jest odpowiedzialny firepod i odtwarzam z dysku np winampem to dzieje sie to samo trzeszczy ze masakra
6. Wszystko dzieje sie po jakis 30, minutach czasami po godzinie.
7. kable mam sprawne monitory yamaha tez trzaski slychac i na wyjsciu sluchawkowym - sluchawki AKG
Wykluczam:
1. awarie komputera, awarje gniazda firewire, awarje kabli, awarje gniazd w firepodzie, pierdzi rowniez na wyjsciu sluchawkowym
Propozycje:
moim zdaniem dzieje sie tak bo jest jakies zwarcie na wejsciach jak wspomnialem w nuendo mozna zauwazyc ze pojawia sie sygnal na wejsciu 6,8 podczas gdy nic nie jest podlaczone i tak jakby bylo podpiete cos z maksymalnym poziomem glosnosci co powoduje te przesterowania !!!
Czasami gubił łacznosc z kompem to fakt ale raczej nigdy tak nie pierdzial,, amierzam jeszcze podpiac go do mojego macbooka bo na nim zawsze wszystko bylo oki, niestety cubase le na wiele mi niepozwala
Jakies propozycje Panowie???
Aha dodam jeszcze 1 te trzaski robia sie tylko wtedy gdy zaczynam nagrywac (dogrywac do istniejacych sciezek) jezeli dzwiek idzie tylko w knfiguracji mic>firepod>sluchawki czy monitory jest oki, ale wlacze nagrywanie i juz masakra, zauwazylem ze robi sie to w 1 kanale drugi gra czysto a 1 kanal pierdzi....
Mam problem z firepodem.
1. Podczas odtwarzania dzwieku, strasznie trzeszczy, max przesterowania
2. myslalem ze to kontroler firewire ktory zamontowalem w kompie , ale nie kupilem nowy i dzieje sie to samo ( juz jestem 80 zl w plecy)
3. myslalem ze dysk, ale wsadzilem zwykla karte muzyczna do kompa i jest oki,
4. zauwazylem ze podczas uzytkowania firepoda np w nuendo na kanale 6 i 8 pojawia sie straszne przesterowanie, a nic niejest podlaczone do gniazd i to naklada sie na odtwarzana muzyke i powoduje te trzaski,
5. nawet jak za odtwarzanie dzwieku jest odpowiedzialny firepod i odtwarzam z dysku np winampem to dzieje sie to samo trzeszczy ze masakra
6. Wszystko dzieje sie po jakis 30, minutach czasami po godzinie.
7. kable mam sprawne monitory yamaha tez trzaski slychac i na wyjsciu sluchawkowym - sluchawki AKG
Wykluczam:
1. awarie komputera, awarje gniazda firewire, awarje kabli, awarje gniazd w firepodzie, pierdzi rowniez na wyjsciu sluchawkowym
Propozycje:
moim zdaniem dzieje sie tak bo jest jakies zwarcie na wejsciach jak wspomnialem w nuendo mozna zauwazyc ze pojawia sie sygnal na wejsciu 6,8 podczas gdy nic nie jest podlaczone i tak jakby bylo podpiete cos z maksymalnym poziomem glosnosci co powoduje te przesterowania !!!
Czasami gubił łacznosc z kompem to fakt ale raczej nigdy tak nie pierdzial,, amierzam jeszcze podpiac go do mojego macbooka bo na nim zawsze wszystko bylo oki, niestety cubase le na wiele mi niepozwala
Jakies propozycje Panowie???
Aha dodam jeszcze 1 te trzaski robia sie tylko wtedy gdy zaczynam nagrywac (dogrywac do istniejacych sciezek) jezeli dzwiek idzie tylko w knfiguracji mic>firepod>sluchawki czy monitory jest oki, ale wlacze nagrywanie i juz masakra, zauwazylem ze robi sie to w 1 kanale drugi gra czysto a 1 kanal pierdzi....
Zaczynam prace w studio, amaorsko ale zawsze...
Leff - czy istnieje jakaś karta FireWire działająca na Express Card z chipsetem VIA (bo nie chciałbym zmieniać laptopa)?
pozdawiam - ghospore...
Niestety nigdy się tym nie interesowałem, działam na stacjonarnym kompie.
Pozdrówka
pozdawiam - ghospore...
Niestety nigdy się tym nie interesowałem, działam na stacjonarnym kompie.
Pozdrówka
Leff - Szczecin