Motu Ultralite - zniekształcenia dźwięku!
O czyli jednak chyba coś się "gryzie" ze sobą . Pytanie teraz co ?
Re: Motu Ultralite - zniekształcenia dźwięku!
...O czyli jednak chyba coś się "gryzie" ze sobą . Pytanie teraz co ?
Próbowałeś róznych sterowników, może nowy firmware itp. ?
Ja bym próbował ewentaualnie na świeżej instalce windowsa bez softu, bez internetu i tutaj sprawdził co się dzieje.
Nie do końca mnie przekonuje np. taki Kaspersky (jak wirus zechce to i tak wlezie i nawet taki kaspersky też nie da mu rady - ostatnio u znajomego poległ) działający w tle
Próbowałeś róznych sterowników, może nowy firmware itp. ?
Ja bym próbował ewentaualnie na świeżej instalce windowsa bez softu, bez internetu i tutaj sprawdził co się dzieje.
Nie do końca mnie przekonuje np. taki Kaspersky (jak wirus zechce to i tak wlezie i nawet taki kaspersky też nie da mu rady - ostatnio u znajomego poległ) działający w tle

swiezy system to chyba najlepsze rozwiazanie.. co do kasperskiego mi jakos sluzy narazie jestem zadowolony :) dzieki za pomoc bede probowal!
napisze ci tak - nie ma to nic wspolnego ani z systemem ani ze sterwonikami ani z karta - to zaklocenie z sieci - jakas lodowka czy inny badziew - przynajmniej tak to brzmi jak typowe sieciowe dziadostwo....
kurde szkoda ze nie ma tej edycji postow....pospiech nie wskazany :)
tym bardziej ze jak piszesz wystepuje to roznie nie w stalych momentach i nie koniecznie przy odtwarzaniu dzwieku
gdyby to bylo cos programowego czy sprzetowego to mialbys wyrazne cyfrowe trzaski
tu ich nie ma - typowe analogowe zaklocenia
tym bardziej ze jak piszesz wystepuje to roznie nie w stalych momentach i nie koniecznie przy odtwarzaniu dzwieku
gdyby to bylo cos programowego czy sprzetowego to mialbys wyrazne cyfrowe trzaski
tu ich nie ma - typowe analogowe zaklocenia
calkiem mozliwe gdyz na mac booku pro jak juz wczesniej wspomnialem tego nie slysze ( odpalam tam interfejs tylko i wylacznie za posrednictwem firewire ) a jesli chodzi o mojego drugiego lapciaka na xp musze dodatkowo podpiac interfejs adapterem zasilajacym do pradu zeby go podniesc..
co do tych zaklocen sieciowych jak moge namierzyc ich pochodzenie ? odpalalem karte u siebie w pokoju z listwy z filtrem, oraz w kluchni z normalnego gniazdka i nadal bylo to samo... odbiegajac od tematu mozecie mi poradzic jakis dobry rejestrator dzwieku pomijajac audacity na platforme osx najlepiej darmowy!
a mnie te trzaski [przypominaja to co podalem :) czyli konflikt
jak pisalem - mialem to na na fw z chipem TI
jak pisalem - mialem to na na fw z chipem TI
ale to nie sa trzaski - trzask cyfrowy brzmi ostro a to slychac zaklocenia nalogowe.....mialem tosamo w studyjku jak sialo po sieci zasilajacej....
Witam, dla rozwiania watpliwosci wpialem interface tylko do gniazdka i poprostu odpalilem bez polaczenia z lapciakiem.. efekt: nie slysze zadnych znieksztalcen, wiec sadze ze to konflikt...