Toneport KB 37 i HP 6710s

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Kolorofon
Toneport KB 37 i HP 6710s

Post autor: Kolorofon » sobota 10 lis 2007, 12:00

Panie Panowie,

Ponieważ jestem na etapie zakupów :) Potrzebuję bardziej instrumentu niż studia w domu. Potrzebny laptop. Naczytałem się o problemach z portem USB w lapkach. Z drugiej strony jest masa (większość?) kart zewnętrznych na usb. Kto ma dobrze działającę parę (lap+karta) i może mi zdradzić co to jest. Chciałem kupić Toneporta KB 37 i HP 6710s. Ale chętnie poczytam co o tym myślą mądrzejsi i w razie czego zmienie zdanie :)
Piszę teksty, muzykę. Mam trzy zespoły. Teraz chcę sam nagrywać

Awatar użytkownika
Koval

Re: Toneport KB 37 i HP 6710s

Post autor: Koval » sobota 10 lis 2007, 12:13

...Panie Panowie,

Ponieważ jestem na etapie zakupów :) Potrzebuję bardziej instrumentu niż studia w domu. Potrzebny laptop. Naczytałem się o problemach z portem USB w lapkach. Z drugiej strony jest masa (większość?) kart zewnętrznych na usb. Kto ma dobrze działającę parę (lap+karta) i może mi zdradzić co to jest. Chciałem kupić Toneporta KB 37 i HP 6710s. Ale chętnie poczytam co o tym myślą mądrzejsi i w razie czego zmienie zdanie :)...
bierz jamlab m-audio, około 26o zł i zero problemów (ale jedno weiście liniowe i brak midi) do tego m-audio midisport2*2 i na próby i do robienia muzy na plaży malyyna !
a mój laptop to Acer Aspire 9114Z za 3200 z !G ramu i daje radę bez problemu

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 10 lis 2007, 13:01

problemow z portem nie ma zadnych - co najwyzej ze sterownikami interfejsu albo ustawieniami portu...
problem to moze byc z czipsetem firewire co najwyzej

Awatar użytkownika
Kolorofon

Post autor: Kolorofon » sobota 10 lis 2007, 19:20

Dzięki za odzew.
Zbynia. Jak z chipsetem fire wire skoro te M-Audio są na usb?

Co byście poradzili? Tone Port UX 2 + IBM Thinkpad z serii Z. Wypasiony laptop, procesor jak elektrownia i 2 GB ramu a przy nagrywaniu pojawiają się trzaski? Mój kolega ma coś takiego. Tone port hula bez zarzutu na stacjonarnym a na laptopie ni chu chu... nie hula :)

I jeszcze jedno. Chyba cały szkopuł leży w komputerze. Jak mi pójdzie takie M-Audio to chyba KB 37 też? A tam jest od razu wszystko łącznie z klawiaturą midi.
Piszę teksty, muzykę. Mam trzy zespoły. Teraz chcę sam nagrywać

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 10 lis 2007, 22:19

napisalem z czym moze byc problem - czas sie tym zajac.....

szczegolnie w laptopie gdzie oszczedzanie energii to priorytet

ODPOWIEDZ