Elmuz HQ6.5

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
czarny108
Elmuz HQ6.5

Post autor: czarny108 » czwartek 08 lis 2007, 15:35

Czy ktoś używa?
Jeżeli tak, to mam pytanie o wrażenia i opinie

Z góry dzieki

DCG

Re: Elmuz HQ6.5

Post autor: DCG » czwartek 08 lis 2007, 19:50

Ja jeszcze dorzucę prośbę o opinie nowych końcówek ADS-a.
Może już ktoś miał styczność, bądź ich używa ?

pmp

Post autor: pmp » sobota 10 lis 2007, 10:17

Biorąc pod uwagę park technologiczny i możliwości fabryki:
http://www.saechina.com/2%20Channels%20SMPS%20Power%20%20Amplifier-2.html

oraz fakt, że wyprodukowanie tak zaawansowanego wzmacniacza trwa 2.5 min / !!!! / to wygląda to bardzo interesująco. Sam jestem zainteresowany i może przetestuję, bo relacja ceny do potencjalnych walorów jest całkiem niezła. Urządzenia dopiero wchodzą na rynek, więc na opinie trzeba będzie jeszcze chyba trochę poczekać.
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

pmp

Post autor: pmp » sobota 10 lis 2007, 10:27

...Biorąc pod uwagę park technologiczny i możliwości fabryki:
http://www.saechina.com/2%20Channels%20SMPS%20Power%20%20Amplifier-2.html

oraz fakt, że wyprodukowanie tak zaawansowanego wzmacniacza trwa 2.5 min / !!!! / to wygląda to bardzo interesująco. Sam jestem zainteresowany i może przetestuję, bo relacja ceny do potencjalnych walorów jest całkiem niezła. Urządzenia dopiero wchodzą na rynek, więc na opinie trzeba będzie jeszcze chyba trochę poczekać.
...
ps: podoba mi się np koncepcja 2 niezależnych przetwornic / dla każdego kanału oddzielna /, tzw potrójna klasa H, czyli zasilanie z 3 napięć, w zależności od zapotrzebowania na moc, 3 wentylatory, 3 czułości do wyboru,
odłączalny filtr dolnozaporowy 30Hz, oddzielne gniazdo speakon na Bridge,
zaawansowane układy kontroli stanu wzmacniacza, oraz ogólnie "elegancka" uporządkowana konstrukcja wnętrza końcówki, w którą trzeba było
upchnąć naprawdę sporo elementów.
Jeśli gra tak jak się prezentuje, to moim zdaniem, może sporo zamieszać na rynku.Zobaczymy....
Właściciel firmy PMP ELECTRONICS – ponad ćwierć wieku doświadczeń w branży aparatury estradowej. Głośniki-produkcja i serwis,zestawy głośnikowe, kompletne systemy nagłaśniające.

ODPOWIEDZ