Samplitude 9 SE

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
pixel
Samplitude 9 SE

Post autor: pixel » czwartek 08 lis 2007, 20:26

Pytanie raczej do użytkownikow poprzednich wersji ktorzy dobrze znaja program. Potrzebuje programu do tworzenia muzyki elektronicznej (psychedelic trance, przez co nie mam osmicznych potrzeb) i ciekawy jestem czy ten program spelni moje potrzeby. tzn wiem jak wyglada sprawa z audio, mnie ciekawi natomiast jak sprawdza sie jako sekwencer midi i jak mu idzie praca z VSTi (mam swoje wirtuale: rapture i massive). Łatwo sie tworzy sekwencje i automatyzacje??

Awatar użytkownika
elmuz1

Re: Samplitude 9 SE

Post autor: elmuz1 » czwartek 08 lis 2007, 20:50

...Pytanie raczej do użytkownikow poprzednich wersji ktorzy dobrze znaja program. Potrzebuje programu do tworzenia muzyki elektronicznej (psychedelic trance, przez co nie mam osmicznych potrzeb) i ciekawy jestem czy ten program spelni moje potrzeby. tzn wiem jak wyglada sprawa z audio, mnie ciekawi natomiast jak sprawdza sie jako sekwencer midi i jak mu idzie praca z VSTi (mam swoje wirtuale: rapture i massive). Łatwo sie tworzy sekwencje i automatyzacje??...
Dla mnie, mimo wielu pozytywnych opinii, ten program jest najbardziej obcy ze wszystkich jakie poznawałem. Natomiast proponuję zapoznać się z Reaperem - tam jest łatwo i przyjemnie

marton75

Post autor: marton75 » czwartek 08 lis 2007, 21:07

To ja mam inne pytanie - o warunki licencji - czy ten program można używać w firmie? co mówi licencja?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » czwartek 08 lis 2007, 22:22

Ten program jest tak samo skuteczny jak wszytskie inne. Jednym ograniczeniem możesz byc ty sam. Spróbuj , wyprobuj, sprawdz, testuj.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » czwartek 08 lis 2007, 22:34

oki oki. chodzi o to ze wiedzialem zawsze ze w audio samplitude smiga, ale o midi i vsti nigdy nic nie slyszalem konkretnego. ale skoro piszesz ze tak jak kazdy inny to znaczy ze mi przypasuje na bank.
Jednak jesli chodzi juz o samo audio to jak mialbym wybierac miedzy samplitude a reaperem to wole ten pierwszy. jakos lepiej mi pasuje

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 09 lis 2007, 09:54

uwielbiam samplitude dzieki swietnej edycji clipow audio - mozna szybko cuda zrobic z marnymi wokalami.....

ODPOWIEDZ