Waves V-Series i Waves API

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Krzyśko!
Waves V-Series i Waves API

Post autor: Krzyśko! » sobota 03 lis 2007, 22:16

Czy ktoś z szanownych kolegów miał okazję słyszeć te pluginy? Jak to brzmieniowo stoi? Cena jest ciut wysoka, także pytam czy warto... Lada dzień będę testował 7 dniowe demo... ;)
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Re: Waves V-Series i Waves API

Post autor: Miłaszewski » niedziela 04 lis 2007, 00:22

...Czy ktoś z szanownych kolegów miał okazję słyszeć te pluginy? Jak to brzmieniowo stoi? Cena jest ciut wysoka, także pytam czy warto... Lada dzień będę testował 7 dniowe demo... ;)...
Waves API dziala bardzo fajnie, a najlepsza cene dostaniesz od DutchMusik na Ebayu - ponizej $600 (Best Offer). Koszt przesylki jest zerowy, bo jedyne co jest wysylane to email z kodem aktywacyjnym. Musisz miec kluczyk iLok.
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 04 lis 2007, 02:38

api nie na wszystkim dziala nalezycie i niestety muli konkretnie - komus sie chyba optymalizowac nie chcialo albo dostali nowe komputery wypchane procesorami.....a efekt bez rewelacji

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » niedziela 04 lis 2007, 11:34

Zbyt dlugo nie mialem okazji posluchac- ale podoba mi sie dzuo bardziej API niz SSL - V-series nie slyszalem.

Kompresora dobrze nie oblukalem, bo jakis skomplikowany :) Na sladach - z presetów dal rade. Chyba jako bus kompresor bardziej odpowiadal mi SSLowski.

A te Vitnage to te stylizowane na Neve? Sam jestem ciekaw Waszych opinii, bo jakos zawsze Neve ze wszystkich wielkich wchodzil mi najbardziej

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 04 lis 2007, 20:42

...Zbyt dlugo nie mialem okazji posluchac- ale podoba mi sie dzuo bardziej API niz SSL - V-series nie slyszalem.
nic dziwnego, bo w rzeczywistosci API rowniez zjada SSL
[addsig]

pyza

Post autor: pyza » poniedziałek 05 lis 2007, 21:02

...Zbyt dlugo nie mialem okazji posluchac- ale podoba mi sie dzuo bardziej API niz SSL - V-series nie slyszalem.

Kompresora dobrze nie oblukalem, bo jakis skomplikowany :) Na sladach - z presetów dal rade. Chyba jako bus kompresor bardziej odpowiadal mi SSLowski.

A te Vitnage to te stylizowane na Neve? Sam jestem ciekaw Waszych opinii, bo jakos zawsze Neve ze wszystkich wielkich wchodzil mi najbardziej...
Przepraszam że poza tematem ale ie termin bus kompresor-
o co w tym chodzi jakie to ma zastosowanie jaki efekt daje,z góry dzięki za odpowiedz
cubase 4 komplete 5 powercore fw samplelord extreme sample conwerter

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » poniedziałek 05 lis 2007, 22:44

Przepraszam że poza tematem ale ie termin bus kompresor-
o co w tym chodzi jakie to ma zastosowanie jaki efekt daje,z góry dzięki za odpowiedz...

z tego co się orientuje to chodzi o compresor grupy instrumentów,
np. zestaw bembenów wysyłasz na grupe i tam zapinasz Bus compresor który skleja je jak magiczny klej

ODPOWIEDZ