Access Virus vs wirtuale

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
AdamZ
Re: Access Virus vs wirtuale

Post autor: AdamZ » poniedziałek 13 sie 2007, 23:06

Witaj ,

Już kilka razy rozpisywałem się tutaj na temat Virusa i porównań. W każdym razie nie chcę tego robic poraz kolejny . Kliknij do mnie na GG: 3163591 i postaram się coś poradzić odnośnie Virusa lub innych syntezatorów sprzętowych.

Pozdrawiam

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » wtorek 14 sie 2007, 18:53

Po to jest forum by dyskutować, a nie prosić o kontakt na gg. Jeżeli nie chcesz się powtarzać, to wystraczy dać linka do tych wątków, w których sie wypowiadałeś na ten temat.
Poza tym pisząć, że wyjaśnisz koledze wszystko na gg, zakładasz, że masz wyłączność na ostateczną prawdę w tym temacie, i wszystko co mu przekażesz, jest bezbłędne, nie dając innym możliwości ustosunkowania się do Twojej opinii, która jednak może być błędna.

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » wtorek 14 sie 2007, 20:41

...Po to jest forum by dyskutować, a nie prosić o kontakt na gg. Jeżeli nie chcesz się powtarzać, to wystraczy dać linka do tych wątków, w których sie wypowiadałeś na ten temat.
Poza tym pisząć, że wyjaśnisz koledze wszystko na gg, zakładasz, że masz wyłączność na ostateczną prawdę w tym temacie, i wszystko co mu przekażesz, jest bezbłędne, nie dając innym możliwości ustosunkowania się do Twojej opinii, która jednak może być błędna....

Witam , a czy słyszałeś o czymś takim jak wyszukiwarka ?

Poprostu nie chcę kolejny raz opisywać możliwości Virusa , tym bardziej że w necie aż sie roi od jego opisów i robić tutaj kolejnego wywodu typu hardware vs software. Mam mocno wyrobione zdanie na ten temat , co może sugerować lista sprzętu.
Jestem po dłuuuugich wakacjach i chwilowo na forum zaglądam sporadycznie, więc uznałem , że jeśli komuś zależy na szybkiej odpowiedzi i ewentualnie porównaniu to chętnie coś doradzę na priv.

Co do sugerowania że mam wyłącznośc na tego typu wypowiedzi i jestem bezbłędny , hm ... kompletnie nie mam pojęcia o czym mówisz .Myśle że masz poprostu zły dzień i nie chce mi się odpowiadać na to pytanie.

A opinii będzie tyle ilu forumowiczów.

Pozdrawiam

AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » wtorek 14 sie 2007, 23:02

Witam , a czy słyszałeś o czymś takim jak wyszukiwarka ?
Ale to nie mi jest potrzebne, tylko autorowi wątku. Jeżeli nie odsyłasz go do wyszukiwarki tylko prosisz o kontakt na gg, to nie oszczedniej by bylo po prostu dać linki do swoich wypowiedzi na ten temat, znajdujących si ę na forum?

A opinii będzie tyle ilu forumowiczów.
W przypadku rozmowy na gg już nie. I o to chodzi.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » piątek 02 lis 2007, 13:48

a ja ostatnio zdobylem Massiva i jestem w szoku .synth ten rozwial moje plany o zakupie virusa. mam klawke midi tak wiec stwierdzilem ze wole wydac tysiac na massiva niz majatek na virusa .
tworze techno, dokladnie psychedelic trance i jestem w stanie wykrecic na nim kazde brzmienie jakie zapragne, a nawet jeszcze wiecej. dla mnie najlepszy synth jaki kiedykolwiek slyszalem (wirtualny). co chwile mnie zaskakuje swoimi mozliwosciami. POLECAM GORACO !!!

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » piątek 02 lis 2007, 16:15

...a ja ostatnio zdobylem Massiva i jestem w szoku .synth ten rozwial moje plany o zakupie virusa. mam klawke midi tak wiec stwierdzilem ze wole wydac tysiac na massiva niz majatek na virusa .
tworze techno, dokladnie psychedelic trance i jestem w stanie wykrecic na nim kazde brzmienie jakie zapragne, a nawet jeszcze wiecej. dla mnie najlepszy synth jaki kiedykolwiek slyszalem (wirtualny). co chwile mnie zaskakuje swoimi mozliwosciami. POLECAM GORACO !!!...
podoba mi się określenie "zdobyłem"
ja próbowałem dopaść demo i tak jak wspominałem po tysiącu prób nic mi z NI nie przysłali (nawet napisałem mejla że coś im nie działa), a próbki na stronie oczywiście to troszku za mało...
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » piątek 02 lis 2007, 20:34

podoba mi się określenie "zdobyłem"
ja próbowałem dopaść demo i tak jak wspominałem po tysiącu prób nic mi z NI nie przysłali (nawet napisałem mejla że coś im nie działa), a próbki na stronie oczywiście to troszku za mało......

Dziwne. Nie miałem problemu z uzyskaniem żadnego demo od NI.

A co Massive, to również polecam.

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » poniedziałek 05 lis 2007, 20:20

wchodzisz tu: http://www.native-instruments.com/index.php?id=massive, po lewej stronie masz "demo version" i klikasz ponizej czy wersje na PC czy Maca chcesz. potem podajesz e-mail. dostajesz email w ktorym jest link do potwierdzenia ze zgadzasz sie na subskrybcje, oraz drugi email z linkiem do dema Massive'a. Cała filozofia. nie wiem w czym problem ze ściągnięciem dem od NI

Awatar użytkownika
Grzesznik
Kontakt:

Post autor: Grzesznik » poniedziałek 05 lis 2007, 21:29

... czy w zastępstwie można kupić o wiele tańszy syntezator np. reaktor czy massive...

sorry, ze tak z ni z gruchu, ni pietruchy- liczy sie efekt koncowy :)
pozdrawiam
ŁOj Dana dana ... http://s12.bitefight.onet.pl/c.php?uid=75605

Awatar użytkownika
heathenichaer

Post autor: heathenichaer » wtorek 06 lis 2007, 11:46

...wchodzisz tu: http://www.native-instruments.com/index.php?id=massive, po lewej stronie masz "demo version" i klikasz ponizej czy wersje na PC czy Maca chcesz. potem podajesz e-mail. dostajesz email w ktorym jest link do potwierdzenia ze zgadzasz sie na subskrybcje, oraz drugi email z linkiem do dema Massive'a. Cała filozofia. nie wiem w czym problem ze ściągnięciem dem od NI...
Już wiem w czym tkwił błąd. Dzisiaj znowu próbowałem z demem i za drugim razem podziałało - a to dlatego, że podałęm mejla na gmail-u. Poprzednimi razami podawałem onetowską pocztę "op.pl" i tu nie przysyłali. Nie wiem co jest z tym onetem ale kiedyś już też miałem takie chece na jakiejść zagranicznej stronie i na mejla op.pl nie dostawałem żadnego info. To tak jakby ktoś miał podobne problemy.
No a ja dzisiaj w końcu mógł zapoznać się z massivem
Pozdrawiam
Sztuka jest wycinkiem rzeczywistości widzianym przez temperament artysty - Émile Zola
@
dsi evolver, waldorf blofeld, bcr2000, m-audio fw 410, krk rp 6 g2, akg 271 studio, rode m3

ODPOWIEDZ