Dobry darmowy reverb VST

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
Laliszon
Re: Dobry darmowy reverb VST

Post autor: Laliszon » piątek 26 paź 2007, 19:16

coś ściągam ale nie jestem pewien czy to ten free

pi_ro

Post autor: pi_ro » piątek 26 paź 2007, 19:54

...Sciągnąłem ze strony sir'a impulsy, ale w mp3 i się nie ładują, chodzi o te 24 sztuki Pinguin HDIR Extra Package . Co żle robię? ...
to nie są impulsy ... soundscape dał linka do stronki z impulsami. Jeśli ktoś jeszcze wie skąd ściągnąć zawodowe impulsy to niech wrzuci linka. Dzięki. Swoją drogą dobrze że jest to forum...
Piotrek

pi_ro

Post autor: pi_ro » piątek 26 paź 2007, 20:00

Sory nie Soundscape a Kuma dał tego linka.
Piotrek

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 26 paź 2007, 20:21

......Wielkie dzięki. Jeszcze pytanko odnośnie SIR-a. Czy można używać tylko tych dwóch rodzajów pogłosu które są do pobrania ze strony SIR-a? Czy jeszcze gdzieś można pobrać inne?
...
http://www.knufinke.de/sir/index.html

pzdr...
O tym pisałem.
Skoro było pytanie o więcej oprócz tych dwóch, to myślałem że to te.
Ale coś mi się widzi że mp3 nie obsłuży,albo żle widzę

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Post autor: Kuma » piątek 26 paź 2007, 22:30

Mp3 nie obsługuje.
Tak jeszcze tylko nieśmiało zaznaczę, że może Wam nie starczyć tygodnia, żeby przejrzeć wszystkie impulsy ze strony, którą podałem wyżej (Noisevault).

Jest jeszcze program Voxengo Impulse Modeler, za pomocą którego można generować sobie impulsy, ustalając kształt, wielkosć pomieszczenia, materiał ścian itp. parametry pomieszczenia.
Darmowa wersja pozwala zdaje się na trzy impulsy w jednej sesji, potem trzeba zrestartować programik.

pozdr
bębniarz

pi_ro

Post autor: pi_ro » piątek 26 paź 2007, 22:49

Jest jeszcze program Voxengo Impulse Modeler, za pomocą którego można generować sobie impulsy, ustalając kształt, wielkosć pomieszczenia, materiał ścian itp. parametry pomieszczenia.
Darmowa wersja pozwala zdaje się na trzy impulsy w jednej sesji, potem trzeba zrestartować programik.

pozdr...

Przeglądając posty czytałem gdzieś że można też kopiować brzmienia sprzętowych pogłosów do sir-a. Czy jest do tego jakiś program? Jak to się robi?
Piotrek

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 26 paź 2007, 23:19

...Jest jeszcze program Voxengo Impulse Modeler, za pomocą którego można generować sobie impulsy, ustalając kształt, wielkosć pomieszczenia, materiał ścian itp. parametry pomieszczenia.

pozdr...

Przeglądając posty czytałem gdzieś że można też kopiować brzmienia sprzętowych pogłosów do sir-a. Czy jest do tego jakiś program? Jak to się robi?...
http://www.xs4all.nl/~fokkie/IR.htm

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 26 paź 2007, 23:56

I mam 2 pytania. W innych tematach było o tym , ale nie będę odkurzał 8 o sir.

Kolega MB pisał : "A odpowiedzi impulsowe można znaleźć na sieci, a najlepiej zrobić je sobie samemu." - a jak?

I drugie: Jak w cubase sx3 uruchomić np. sir'a w trybie offline? Też MB o tym wspomniał?

Kombinowałem, ale nic nie wyszło, Z góry dzięki.

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » sobota 27 paź 2007, 00:19

...I mam 2 pytania. W innych tematach było o tym , ale nie będę odkurzał 8 o sir.

Kolega MB pisał : "A odpowiedzi impulsowe można znaleźć na sieci, a najlepiej zrobić je sobie samemu." - a jak?

I drugie: Jak w cubase sx3 uruchomić np. sir'a w trybie offline? Też MB o tym wspomniał?

Kombinowałem, ale nic nie wyszło, Z góry dzięki. ...
Mam odpowiedz na 1 pyt. był nawet taki temat. PRZEPRASZAM

A jak z drugim?

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » sobota 27 paź 2007, 07:43

...Mytnik, wejdź przez link który podałem.. To jest nowy adres tej strony. Być może wchodzisz na stary adres. Jest trochę nowości.
Wchodzę na nowy i mam to samo co na starym, może to z powodu jakiś awarii neo (bo ostatnio takie występują, przynajmniej w moim mieście). Czy ktoś ma jeszcze problem z antressami?
drummer

ODPOWIEDZ