Autotransformatory, kondycjonery...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
adammus
Re: Autotransformatory, kondycjonery...

Post autor: adammus » środa 24 paź 2007, 19:13

A czy kondycjonery przydadzą się również na estradzie (np. do wzmiacniaczy na plenerach , czy raczej tylko w waarunkach studyjnych ?
muzyka

Awatar użytkownika
cannondalekiller

Post autor: cannondalekiller » czwartek 25 paź 2007, 00:38

Witam!
Mam Heliona 1750XP.Jestem niepodatny na patenty marketingowe. Kondycioner mogłem oddać bez ceregieli producentowi w 30 dni od zakupu. Zaraz po zakupie sprawdziłem w domu, czy moje kultowe płyty lepiej zabrzmią. Sprawdziłem także kondycioner w różnych konfiguracjach - od zasilania całego mojego dzwięku, czyli 2x 5kW rms, zasilaniu z agregatu, w miejscu gdzie zawsze był problem z brumem od starodawnych urządzeń tyrystorowych (oświetlenie), sprawdziłem także spadek napięcia z i z pominięciem kondycionera. We wszystkich powyższych sytuacjach konfiguracja z kondycionerem była wyraźnie lepsza.
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » czwartek 25 paź 2007, 09:55

...Witam!
Mam Heliona 1750XP.Jestem niepodatny na patenty marketingowe. **********************

Każdy tak mówi...
a teraz zrób test tak że kumpel będzie podłączał i odłączał to cudo za zasłoną tak że nie będziesz wiedział czy on jest czy go nie ma

no i?

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
cannondalekiller

Post autor: cannondalekiller » czwartek 25 paź 2007, 17:07

......Witam!
Mam Heliona 1750XP.Jestem niepodatny na patenty marketingowe. **********************

Każdy tak mówi...
a teraz zrób test tak że kumpel będzie podłączał i odłączał to cudo za zasłoną tak że nie będziesz wiedział czy on jest czy go nie ma

no i?

...
Ale po co? Już to przecież sprawdziłem.

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » czwartek 25 paź 2007, 17:13

.........Witam!

Każdy tak mówi...

no i?

...
Ale po co? Już to przecież sprawdziłem. ...

Ale zrobiłeś go dokładnie tak jak napisał Szkudlik? :)

Awatar użytkownika
cannondalekiller

Post autor: cannondalekiller » czwartek 25 paź 2007, 18:18

Żeby zakończyć te "poszturchiwanie" podam dwa przykłady:
1y W systemie nagłośnieniowym, który przywożę często w pewne miejsce zawsze było słyszalne brumienie sieci elektr. Po użyciu kondycionera problem zniknął. 2gi Znana miejscowość wypoczynkowa, gdzie często w sezonie jechałem ze sprzętem. Duże spadki napięcia, które nawet powodowały wyłaczanie się elektroniki w racku. Po zasileniu nagłosnienia z kondycionera, puszczenia z CD muzy typu techno na b. dużym wysterowaniu i wpięciu multimetru "po" kondycionerze napięcie nie spadło nawet o 1 V, gdy "przed" multimetr skakał przy walnieciu basem.
I to by było tyle w tej materji (przynajmniej dla mnie)
Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ