Nowy update: Cubase 4.1 i Cubase Studio 4.1

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
walu
Re: Nowy update: Cubase 4.1 i Cubase Studio 4.1

Post autor: walu » środa 24 paź 2007, 22:18

...Bardzo ładny update. Zniknęły poważne problemy, które dotychczas mi przeszkadzały.

Mogę też otworzyć i zapisać swój stary projekt, który nie wiedzieć czemu, otwierać się otwierał, ale zapisać już nie chciał (śmiertelnie zwieszał Cubase).

- Piotr...
Co do otwierania starych projektów nawet tych z w.cubase 1SX nie miałem problemów nigdy.
Natomiast mam problem z instalacją Cubase 4.1, a konkretnie sam Halion ma problemy, woła o foldery.
Cubase 4.1 otwiera sie po instalacji bez problemów, wczytywanie starych projektów/sesji bez problemów. Trochę inna organizacja w menu wtyczek
niż w wersji 4 jednak wszystko działa. natomiast Halon pogubił pliki.
Nawet odinstalowałem Cubase, wyczyściłem rejestr, instalacja od nowa,
update 4.1 i z nowu maproblemy z instalacją Halion'a.
Już nie wiem o co chodzi?
Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » środa 24 paź 2007, 22:56

Co do otwierania starych projektów nawet tych z w.cubase 1SX nie miałem problemów nigdy.
Natomiast mam problem z instalacją Cubase 4.1, a konkretnie sam Halion ma problemy, woła o foldery.
Cubase 4.1 otwiera sie po instalacji bez problemów, wczytywanie starych projektów/sesji bez problemów. Trochę inna organizacja w menu wtyczek
niż w wersji 4 jednak wszystko działa. natomiast Halon pogubił pliki.
Nawet odinstalowałem Cubase, wyczyściłem rejestr, instalacja od nowa,
Już nie wiem o co chodzi? ...
Masz wersje na maca czy PC ?
Czy ktos jeszcze mial podobny problem z halionem , czy update przechodzi bezbolesnie ?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lemeszka

Post autor: lemeszka » środa 24 paź 2007, 23:16

instalacja od nowa,
Niepotrzebnie to robiles.Mialem ten sam problem z halionemOne.Wystarczy po update w halionie podac miejsce plikow recznie "prawa myszka"
Pozdrawiam i naprawde dobry update !!
MUZYKA TO MOJE ZYCIE I MUZYKA

Awatar użytkownika
walu

Post autor: walu » środa 24 paź 2007, 23:33

...instalacja od nowa,
Niepotrzebnie to robiles.Mialem ten sam problem z halionemOne.Wystarczy po update w halionie podac miejsce plikow recznie "prawa myszka"
Pozdrawiam i naprawde dobry update !!
...
- wersja PC

- właśnie na to wpadłem hm przez przypadek, wcześniej wskazywał że folder temp podczas instalacji.
Wielkie dzięki, teraz czas na wtyczki zobaczymy.
Stare projekty sesji chodzą dobrze.
Ach jeszcze jedno banki Haliona ładują się dużo szybciej. To miłe.
czas na moje wtyczki PSP . Jak się pobawię napiszę więcej.

Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO

WG

Post autor: WG » czwartek 25 paź 2007, 00:06

Nie wiem jak jest po udpate jeszcze nie instalowałem. Na Cubase to pracuję na pierwszych wersjach nawet, chyba z lenistwa

Ale jedno mogę potwierdzić, że instalka do HalionOne jest co najmniej dziwna bo przeprowadzając instalację na świeżutkim systemie (raz się zawziąłem na to nawet wraz nie widział banków. Co dziwne nawet podanie ścieżki potem nie pomagało.
Ale wystarczyło w rejestrze odnaleźć odpowiedni wpis do plików i dopiero ruszyło.
Faktycznie duży ten update, chociaż ja akurat na C4 nie narzekałem, pracuje się na nim dosyć fajnie i kolorystyka zaczyna już pasować
A tu czytam w poprawkach ASIO mogło sobie trzeszczeć po wielogodzinnej pracy - ech

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 25 paź 2007, 07:58

Zrobilem update i coz sie stalo nie mam sekcji reverb w pluginach, nie wiem czy powinienem dostac jakies nowe pluginy, ale dlaczego zjadlo starego roomworksa. Patch do Cubase 4 studio for mac. Czy ktos na maku mial taki problem ?
W plug-in information tez nie widac roomworksa , jak to naprawic ?

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 25 paź 2007, 08:24

...Zrobilem update i coz sie stalo nie mam sekcji reverb w pluginach, nie wiem czy powinienem dostac jakies nowe pluginy, ale dlaczego zjadlo starego roomworksa. Patch do Cubase 4 studio for mac. Czy ktos na maku mial taki problem ?
W plug-in information tez nie widac roomworksa , jak to naprawic ?...
Ja mam CS4 na PC. Wcyoraj ściągnąłem update, ale po zabraniu tego do domu okazało się, że to plik DMG, więc nie mogłem zainstalować. Dziś pobrałem update znowu i już wygląda normalnie, ale zamiast ok 145-u mega waży 109...
W informacji pdf piszą, że jest i roomworks i roomworks se (było też i poprzednio), więc nie wiem o co może chodzić. Na maca też powinno być. Wiem że są pluginy, które nie działają na Macach bazujących na Intelu (np. UV22), ale Roomworks do tych nie należy. Na forum Steinberga też się pojawia ten problem. Widziałem tam jakieś rady, poczytaj. Powinno pomóc trochę.

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 25 paź 2007, 08:28

Jest!

"Have you tried temporarily remove the prefs folder?
Close Cubase and move the prefs folder to the desktop and restart Cubase."

To, według forumowiczów (z Mac-iem) Steinberga działa i niewidziane pluginy się pojawiają.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 25 paź 2007, 08:38

Poradzilem sobie kasujac folder vst3 i robiac update lecz uv22 faktycznie nie ma, a wszystkie inne pluginy sa.
Pozostaje czekac :)

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » czwartek 25 paź 2007, 08:46

...Poradzilem sobie kasujac folder vst3 i robiac update lecz uv22 faktycznie nie ma, a wszystkie inne pluginy sa.
Pozostaje czekac :)...
Bo UV22 nie jest jeszcze dostępne na Intel-Maci, jek twierdzi producent. Ale i to niebawem powinni zmienić Życzę wszystkim posiadaczom miłej pracy na "dopieszczonym" programie!

ODPOWIEDZ