Trzaski w MOTU 8Pre

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
aleph
Trzaski w MOTU 8Pre

Post autor: aleph » poniedziałek 22 paź 2007, 00:46

Witam serdecznie. Dzis podlaczylem motu 8pre. 2 mikrofony zbieral bardzo ladnie bezproblemowo, za to jak wpialem gitarke bezposrednio do karty pojawily sie czasami jakies dziwne brumy, trzaski, piardniecia. Ciekawe ze nasilaly sie one jak ruszalem myszka, przewijalem ogladana strone www, badz co gorsza probowalem wrzucic jakis preset do pluginowego efektu. Wszystko sie dzialo na Ableton Live. A w ogole jak minimalizuje Abletona to pojawialo sie dziwne trzasniecio pykniecie...

Ma ktos moze pojecie co sie moze dziac?

Dzieki za pomoc.

KARKATAM

Re: Trzaski w MOTU 8Pre

Post autor: KARKATAM » wtorek 23 paź 2007, 22:50

Spróbuj przeinstalować sterowniki i program, albo cały system. Moje Motu śmiga bez zarzutu tylko że na Cubase 4 i do tego jeszcze ADAT wpięty.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 23 paź 2007, 23:03

ta niech wymieni jjeszcze plyte glowna karte monitor pomieszczenie i koniecznie dywan i zaslony.......

super mu poradziles

wychodzi na to ze gitara zbiera zaklocenia skoro dzieje sie to jak jest podlaczona

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » wtorek 23 paź 2007, 23:37

To Ty napisałeś ;)
Ja na początek zrobił bym tak jak napisałem powyżej i dodatkowo odpiją bym wszystko z Motu. Wątpię że to gitara jest winowajcą. Można odpalić 8 pre na jakimś innym kompie razem z Abletonem(w ramach testu). Na pewno zajmie to mniej czasu niż wymiana dywanu
Przeca jest jeszcze support i tam można pisać jak coś.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 23 paź 2007, 23:44

ale to jest klasyczny znak ze jakies podlaczone urzadzenie sieje - wczesniej w zintegrowanych i soundblasterach robil to kabelek od cdromu.......
a tu widac ze wszystko dzieje sie przy gitarze i tylko tym sie zajal....lepszy przewod do gitary czy cos - po co bawic sie i tracic czas na rzezbe w g....

ODPOWIEDZ