autor: lakiernik » poniedziałek 22 paź 2007, 10:56
...W specyfikacji podali że jest tylko jeden reverb i jeden chorus i jeden mfx, no to gdy uderzysz naraz 2 pady skierowane na reverb - to jak miały by być dwa różne ustawienia tego samego efektu w tym samym czasie? To są (chyba) pojedyncze efekty (wspólne) a nie oddzielne dla każdego padu.
Nie znam tej maszyny, ale nie wydaje mi się żeby oferowała aż tyle.
Z drugiej strony słyszałem opinie że ta maszyna jest bardzo stabilna i ma świetny sound. Szkoda tylko że 512 ramu to maksimum, ale co poradzić....
Opierasz się na przypuszczeniach, poczekajmy co powie kolega OBSQRNY, ale przypuśćmy że nie jest to możliwe w obrembie programu, to jednak może będzie to możliwe na poziomie patternów lub songów, czyli załóżmy że mamy SONG/PATTERN składający się z 36 tracków: 1 track stopa, 2 werbel, 3 clap, 4 hit hat, 5 bas , itd. Załóżmy, że w bloku MFX znajduje się efekt o nazwie Józio i jest też efekt o nazwie Zuzia, jak dodam troszkę Józia do tracka 1 ze stopą to czy na tracka 2 z werblem będę mógł dodać troszkę Zuzi, czy jak już raz ustawiłem w MFX tego cholernego Józka to tylko z niego mogę korzystać na innych trackach w ramach MFX oczywiście z różnymi proporcjami DRY/WET ?? Obsqrny rozwiej nasze wątpliwości
Only Hardware System: Elektrony: Machinedrum UW, Monomachine, Octatrack, AnalogFour, DSI Tempest, Korg MS-20 Mini,Yamaha Tenori-on, Waldorf Blofeld, E-mu MP-7, Korg ER-1, Eventide Space, Alesis Bitrman