Reaper i MIDI
...W tym wypadku warto...
Piotrze, czy dalej twardo uważasz, że nie warto lokalizować na nasz rynek Reapera?
[addsig]
Piotrze, czy dalej twardo uważasz, że nie warto lokalizować na nasz rynek Reapera?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
Re: Reaper i MIDI
......W tym wypadku warto...
...
Wytłumacz, proszę, co znaczy "lokalizować na nasz rynek"? Chodzi o dystrybutora?
...
Wytłumacz, proszę, co znaczy "lokalizować na nasz rynek"? Chodzi o dystrybutora?

...Wytłumacz, proszę, co znaczy "lokalizować na nasz rynek"? Chodzi o dystrybutora?
...
Nie, tu chodzi o polski interfejs, zwany dalej "spolszczeniem" programu
.
Ale fakt, źle się wyraziłem, bo chodziło mi o to, aby go zlokalizować.
Czasem, ostatnio coraz częściej, coś mi umknie spod palucha
[addsig]

[addsig]
......Wytłumacz, proszę, co znaczy "lokalizować na nasz rynek"? Chodzi o dystrybutora?
...
.
...
Aaa, to przydałoby się. Polska instrukcja mimo wszystko (tzn. wszystkich tutoriali, video itp. na stronie Reapera) też by się przydała, bo ja jeszcze z tych, którzy musieli obowiązkowo rosyjskiego się uczyć

...
Aaa, to przydałoby się. Polska instrukcja mimo wszystko (tzn. wszystkich tutoriali, video itp. na stronie Reapera) też by się przydała, bo ja jeszcze z tych, którzy musieli obowiązkowo rosyjskiego się uczyć

...bo ja jeszcze z tych, którzy musieli obowiązkowo rosyjskiego się uczyć
...
Nic straconego, bo pewnie Ci się przyda szybciej niż myślisz.
Dla tych co myślą, że gadamy sobie po próżnicy: Taki sobie Reaper? (r. 2006!).
[addsig]

[addsig]
...
Fakt, program idzie niemiłosiernie do przodu. W końcu minął rok a tyle się zminiło! Piotr w tym zeszłorocznym wątku mówi, ze woli stabilne wersje i nie aktualizuje zbyt często. Ja tam aktualizuję notorycznie
i nigdy, ale to nigdy jeszcze Reaper mi się nie wykrzaczył
...
Fakt, program idzie niemiłosiernie do przodu. W końcu minął rok a tyle się zminiło! Piotr w tym zeszłorocznym wątku mówi, ze woli stabilne wersje i nie aktualizuje zbyt często. Ja tam aktualizuję notorycznie

...Fakt, program idzie niemiłosiernie do przodu. W końcu minął rok a tyle się zminiło! Piotr w tym zeszłorocznym wątku mówi, ze woli stabilne wersje i nie aktualizuje zbyt często. Ja tam aktualizuję notorycznie
i nigdy, ale to nigdy jeszcze Reaper mi się nie wykrzaczył
...
No właśnie, i dlatego może to już najwyższa pora aby ktoś to docenił i zajął się wreszcie polską wersją. Nikt też tu nie mówi, że za darmo
P.S.
Przyznam szczerze, że sam dopiero powoli raczkuję w tym programie. "Wziąłem" go głównie za sprawą nigdysiejszej namowy przez kolegę PeWu. Niemniej już teraz mogę powiedzieć jedno: jest zarąbisty!
[addsig]

No właśnie, i dlatego może to już najwyższa pora aby ktoś to docenił i zajął się wreszcie polską wersją. Nikt też tu nie mówi, że za darmo

P.S.
Przyznam szczerze, że sam dopiero powoli raczkuję w tym programie. "Wziąłem" go głównie za sprawą nigdysiejszej namowy przez kolegę PeWu. Niemniej już teraz mogę powiedzieć jedno: jest zarąbisty!
[addsig]
To i ja pochwalę, bo mi tak kompa ustawił, że hula jak talala z zoomem, a cubase le z zoomem otrzymany, szkoda gadać, a po reaperze, i cubase lepiej, choć nie idealnie.
O tak , przydałoby się coś po naszemu, choć chyba tragedii nie ma ktoś, kto już coś w takich programach zdziałał.
O tak , przydałoby się coś po naszemu, choć chyba tragedii nie ma ktoś, kto już coś w takich programach zdziałał.
............ jeszcze krótkie pytanko : czy Reaper posiada funkcję freeze, taka jak w Cubase? I jak ją uruchomić? dzięki, pozdrawiam...
Wystarczy użyć macro. ...
To ja się podłączę jeśli można.
A jak mrozić instrumenty vst, np: ez drummer?...
Jeśli freeze z macro nie daje tu rady, można wykorzystać File / Export Live Output to Disk i zgrać w czasie rzeczywistym lub zwyczajnie użyć funkcji renderingu [Ctrl +R], tworząc nowy ślad audio z tych zaznaczonych, albo też wykorzystać polecenie File / Consolidate / Export Tracks.
...
Jeszcze raz bardzo dziękuję
Wystarczy użyć macro. ...
To ja się podłączę jeśli można.
A jak mrozić instrumenty vst, np: ez drummer?...
Jeśli freeze z macro nie daje tu rady, można wykorzystać File / Export Live Output to Disk i zgrać w czasie rzeczywistym lub zwyczajnie użyć funkcji renderingu [Ctrl +R], tworząc nowy ślad audio z tych zaznaczonych, albo też wykorzystać polecenie File / Consolidate / Export Tracks.
...
Jeszcze raz bardzo dziękuję

Popieram bardzo! I przyłączam do tego żeby nie było za darmo

P.S.
...
Ja na razie w ogóle stoję w miejscu, bo monitor wyzionął był ducha. (korzystam więc z kompa córki i częściej z internetu