Reaper i MIDI

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Respectus
Re: Reaper i MIDI

Post autor: Respectus » piątek 19 paź 2007, 22:24

Widzisz Preceli, sie nie znasz i ja też ...
A ty oczywiście lepiej wiesz co mi potrzeba :D i udowadniasz że nie potrzebuje tego co potrzebuję bo po co mi to. Gratulacje dla Ciebie za jasny umysł i jeszcze raz dzięki dla WG za pomoc. Pewnie sam nie wiedziałeś o takiej możliwości w Cubase.

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 19 paź 2007, 22:32

...Widzisz Preceli, sie nie znasz i ja też ...
aaaa! i nie wypowiadaj się za Precla bo po twoich postach wnioskuję, że nie sięgasz mu do pięt...

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 19 paź 2007, 22:47

...Widzisz Preceli, sie nie znasz i ja też ...
A ty oczywiście lepiej wiesz co mi potrzeba :D i udowadniasz że nie potrzebuje tego co potrzebuję bo po co mi to. Gratulacje dla Ciebie za jasny umysł i jeszcze raz dzięki dla WG za pomoc. Pewnie sam nie wiedziałeś o takiej możliwości w Cubase....
Pracując na Cubase, często korzystałem z random velocity, ale nigdy do fortepianu. Fortepian trzeba zagrać i wtedy można coś poprawiać. O random velocity w Cubase wiem i jeszcze o paru funkcjach Ale nie złość się, nie mam zamiaru nikomu dokuczać. Śmiać mi się tylko zachciało z "bezradności" Preceli'ego na Twoje diktum

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » piątek 19 paź 2007, 22:50

...zadawałem to pytanie już chyba ze trzy razy na tym forum i nikt nie potrafił mi odpowiedzieć. Najwięcej odpowiedzi były typu "A po co ci to...

A jest w wyszukiwarce, bo sam jak się dowiedziałem to linka wkleiłem. ale fakt, wyniknęło z gadki, więc stąd może kłopot ze znalezieniem. A tłumaczyłem koledze na przykładzie hiheta, że nie mogą być głośniejsze uderzenia gdzie się chce , tylko w jakimś ładzie wynikającym chociaż z danego rytmu.
Ale jak po pijaku, to moooożnaaa

Awatar użytkownika
elmuz1

Post autor: elmuz1 » piątek 19 paź 2007, 22:54

......Widzisz Preceli, sie nie znasz i ja też ...
aaaa! i nie wypowiadaj się za Precla bo po twoich postach wnioskuję, że nie sięgasz mu do pięt......
Za nikogo się nie wypowiadam i z nikim nikogo nie porównuję. Kolega Preceli ma na pewno sporą wiedzę, ale też widać nie mógł zdzierżyć wklepywania myszką fortepianu i jeszcze później random velocity

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 19 paź 2007, 23:53

Za nikogo się nie wypowiadam i z nikim nikogo nie porównuję. Kolega Preceli ma na pewno sporą wiedzę, ale też widać nie mógł zdzierżyć wklepywania myszką fortepianu i jeszcze później random velocity ...
To ty tez nie mogłeś tego zdzierżyć? Gratuluję jeszcze raz
i radzę zapisać się na kurs czytania ze zrozumieniem. Pisałem wyraźnie, że niekoniecznie chodzi o fortepian bo są też brzmienia (nie wiem czy wiesz o tym), które reagują filtrami, rezonansami itd... na wartość velocity określonej nuty. Szczególnie przydatne jest to w tworzeniu przebiegów przypominających arpeggio w muzyce electro.

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » piątek 19 paź 2007, 23:57

Za nikogo się nie wypowiadam i z nikim nikogo nie porównuję. Kolega Preceli ma na pewno sporą wiedzę, ale też widać nie mógł zdzierżyć wklepywania myszką fortepianu i jeszcze później random velocity ...
Skąd wiesz czy nie mógł "zdzierżyć" skoro sie nie wypowiadasz za innych? Sam sobie zaprzeczasz. Nie dość, że nie rozumiesz co czytasz to jeszcze nie rozumiesz co piszesz. W dodatku zabierasz głos w sprawie, w której nie masz nic konkretnego do powiedzenia.

Awatar użytkownika
Respectus

Post autor: Respectus » sobota 20 paź 2007, 00:09

A tłumaczyłem koledze na przykładzie hiheta, że nie mogą być głośniejsze uderzenia gdzie się chce , tylko w jakimś ładzie wynikającym chociaż z danego rytmu.
Ale jak po pijaku, to moooożnaaa ...

Owszem mogą, zależy to od stylu muzyki, który się tworzy. Poza tym wielokrotnie na tym forum jak i na łamach EiS można wyczytać, że podstawową zasadą w tworzeniu muzyki jest brak zasad. Widzę, że co nie którzy starają się udowadniać, że random velocity zostało stworzone w cubase ale absolutnie jest nieprzydatne! i nie można go stosować ponieważ np. pianista bedzie grac jak pijany a zgodnie z przyjętymi ogólnie zasadami hi-hat nie będzie grać w ładzie wynikającym z rytmu. Więc tu pyatnie za 100 punktów! W jakich sytuacjach wg Was mozna by zastosować random velocity? nie mogą

Awatar użytkownika
jaca2303

Post autor: jaca2303 » sobota 20 paź 2007, 01:22

...A tłumaczyłem koledze na przykładzie hiheta, że nie mogą być głośniejsze uderzenia gdzie się chce , tylko w jakimś ładzie wynikającym chociaż z danego rytmu.
Ale jak po pijaku, to moooożnaaa ...

Owszem mogą, zależy to od stylu muzyki, który się tworzy. Poza tym wielokrotnie na tym forum jak i na łamach EiS można wyczytać, że podstawową zasadą w tworzeniu muzyki jest brak zasad. Widzę, że co nie którzy starają się udowadniać, że random velocity zostało stworzone w cubase ale absolutnie jest nieprzydatne! i nie można go stosować ponieważ np. pianista bedzie grac jak pijany a zgodnie z przyjętymi ogólnie zasadami hi-hat nie będzie grać w ładzie wynikającym z rytmu. Więc tu pyatnie za 100 punktów! W jakich sytuacjach wg Was mozna by zastosować random velocity? nie mogą...
W części przejścia na perkusji , dokładnie na werblu i to w środkowej części
Dawaj sto punktów

j.bravo

Post autor: j.bravo » sobota 20 paź 2007, 04:47

Więc tu pyatnie za 100 punktów! W jakich sytuacjach wg Was mozna by zastosować random velocity? nie mogą...
Fortepian - free jazz - solo
Jestem przystojny i młody

ODPOWIEDZ