Jaka pojemnościówka do instrumentów ?
Potrzebuje mikrofonu do:
- nagrań gitary elek. z pieca (brzmienie blues/ rock & roll - ciepłe mięso potrzebne)
- nagrań akordeonu (bas)
- werbla
Czyżby rozwiązaniem jest dynamiczny legendarny SM57 ? Zastanawiam się raczej nad pojemnościówką. Może jakiś paluszek ?
- SE1a, Se2a, Se3
- MXL 603S, 991, 993
-Joemeek JM27
- oktava ?
A może coś średnio albo dużo membranowego(nie wiem czy w tej cenie będzie) ? Co polecicie ?
Limit cenowy w 2 kategoriach
1) Do 600 zł
2) Do 1100 zł
Pozdrawiam
- nagrań gitary elek. z pieca (brzmienie blues/ rock & roll - ciepłe mięso potrzebne)
- nagrań akordeonu (bas)
- werbla
Czyżby rozwiązaniem jest dynamiczny legendarny SM57 ? Zastanawiam się raczej nad pojemnościówką. Może jakiś paluszek ?
- SE1a, Se2a, Se3
- MXL 603S, 991, 993
-Joemeek JM27
- oktava ?
A może coś średnio albo dużo membranowego(nie wiem czy w tej cenie będzie) ? Co polecicie ?
1) Do 600 zł
2) Do 1100 zł
Pozdrawiam
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
Re: Jaka pojemnościówka do instrumentów ?
...Potrzebuje mikrofonu do:
- nagrań akordeonu (bas)
- werbla
- SE1a, Se2a, Se3
- MXL 603S, 991, 993
-Joemeek JM27
- oktava ?
1) Do 600 zł
2) Do 1100 zł
Pozdrawiam
...
Imho SM57 to najlepsze wyjscie - najmniej pasuje tylko do akordeonu w tym przypadku.
W drugiej kategorii wartoby zastanowic sie nad sparowanymi oktavami mk012.
- nagrań akordeonu (bas)
- werbla
- SE1a, Se2a, Se3
- MXL 603S, 991, 993
-Joemeek JM27
- oktava ?
1) Do 600 zł
2) Do 1100 zł
Pozdrawiam
...
Imho SM57 to najlepsze wyjscie - najmniej pasuje tylko do akordeonu w tym przypadku.
W drugiej kategorii wartoby zastanowic sie nad sparowanymi oktavami mk012.
A co polecicie do katarynki, na chałtury?
dynamika już mam - AKG
Do kaloryfera mam z przodu Oktave MK-319, brakuje mi czegoś na bas. Może właśnie oktave MK-012-01. A te MXL nie nadają sie ? Joemeek ?
Do kaloryfera mam z przodu Oktave MK-319, brakuje mi czegoś na bas. Może właśnie oktave MK-012-01. A te MXL nie nadają sie ? Joemeek ?
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
-
ka kupiłem do nagłosnienia saxu:
Audio-Technica MB2K (przewodowy)
AKG C519ML (do systemu bezprzewodowego)
Oba mikrofony przerosły moje oczekiwania (pozytywnie)
Oba mikrofony przerosły moje oczekiwania (pozytywnie)
-
...ka kupiłem do nagłosnienia saxu:
Oba mikrofony przerosły moje oczekiwania (pozytywnie)...
zamiast " ka" miało byc JA sorki za literówkię (co by ktoś się nie obraził)
Oba mikrofony przerosły moje oczekiwania (pozytywnie)...
zamiast " ka" miało byc JA sorki za literówkię (co by ktoś się nie obraził)
Czyżby rozwiązaniem jest dynamiczny legendarny SM57 ?
SM57 jest jednym z dwoch najlepszych mikrofonow na swiecie i jezeli nie stac Cie na U87, to na 57 sie nie zawiedziesz. Z tym akordeonem troche kicha, bo jest to jednak mikrofon lepiej brzmiacy "z bliska", a trudno sie tak zblizyc do akordeonu - choc do lewej reki latwiej, bo sie nie rusza, wiec tu lepszy bylby "ten drugi najlepszy". Werbel i gitary - tylko 57, szkoda czasu i kasy na eksperymenty, i czas i kase lepiej przeznaczyc na cos przyjemniejszego, np. piwo z przyjaciolmi
SM57 jest jednym z dwoch najlepszych mikrofonow na swiecie i jezeli nie stac Cie na U87, to na 57 sie nie zawiedziesz. Z tym akordeonem troche kicha, bo jest to jednak mikrofon lepiej brzmiacy "z bliska", a trudno sie tak zblizyc do akordeonu - choc do lewej reki latwiej, bo sie nie rusza, wiec tu lepszy bylby "ten drugi najlepszy". Werbel i gitary - tylko 57, szkoda czasu i kasy na eksperymenty, i czas i kase lepiej przeznaczyc na cos przyjemniejszego, np. piwo z przyjaciolmi

... choc do lewej reki latwiej, bo sie nie rusza...
Hej, czyżby miech rozciągało się prawą ręką
Niemniej faktem jest, że kaloryfer ciężko dobrze złapać w ruchu. O ile "zwykły" próbowałbym od biedy z bliska dwoma dynamikami, to już kanałowy wymaga pewnego oddalenia. Tak więc pozostaje tylko raczej dobry "pojemnik(i)".
[addsig]

Niemniej faktem jest, że kaloryfer ciężko dobrze złapać w ruchu. O ile "zwykły" próbowałbym od biedy z bliska dwoma dynamikami, to już kanałowy wymaga pewnego oddalenia. Tak więc pozostaje tylko raczej dobry "pojemnik(i)".
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.
...... choc do lewej reki latwiej, bo sie nie rusza...
Wiedzialem, ze cos pokrecilem! Patrze od strony realizatora, jak na bebny.
Czujnosc przed wyborami wskazana! Dziekujemy! ;)

Wiedzialem, ze cos pokrecilem! Patrze od strony realizatora, jak na bebny.
Czujnosc przed wyborami wskazana! Dziekujemy! ;)
...
Do werbla wciągaj Sm 57. Przyda się też do pieca gitarowego. Kup jeszcze parowane paluszki, najlepiej Rode NT 5 albo Oktava Mk 012. Dadzą radę z akordeonem, przydadzą się przy werblu (np od spodu), a może i nawet przy piecu, ale tego nie sprawdzałem. Mam NT 5. Bardzo fajne.
Pozdrawiam - Leff
Do werbla wciągaj Sm 57. Przyda się też do pieca gitarowego. Kup jeszcze parowane paluszki, najlepiej Rode NT 5 albo Oktava Mk 012. Dadzą radę z akordeonem, przydadzą się przy werblu (np od spodu), a może i nawet przy piecu, ale tego nie sprawdzałem. Mam NT 5. Bardzo fajne.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin