Axiom 25, Kontakt 2 - jak skonfigurować?

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
nersc
Axiom 25, Kontakt 2 - jak skonfigurować?

Post autor: nersc » niedziela 14 paź 2007, 02:07

witam, od kilku dni jestem szczesliwym posiadaczem axioma 25 i wtyczki kontakt 2, nie mam jednak pojecia co nalezy zrobic zeby ow klawisze robily w obrebie k2, to co chce. a dokladniej zebym przypisac :

1: do kazdego pada inny sampel( jak narazie kazdy z 8 padow gra ten sam sampel tylko ze w innej tonacji)

2: do pokretel rozne efekty, ktore sa zawarte w kontakcie 2

3: axiom ma niestety tylko 8 padow, co zrobic zeby plynnie i szybko, za pomoca roznych przyciskow na klawiaturze podmieniac sample pod padami?

zapomnialem dodac ze kontakt2 uzywam jako wtyczki w abletonie.

z gory dziekuje za odpowiedz na ktorykolwiek z pod punktow!

pozdrawiam, nersc.

audiophone
Kontakt:

Re: Axiom 25, Kontakt 2 - jak skonfigurować?

Post autor: audiophone » niedziela 14 paź 2007, 09:23

1: do kazdego pada inny sampel( jak narazie kazdy z 8 padow gra ten sam sampel tylko ze w innej tonacji)

2: do pokretel rozne efekty, ktore sa zawarte w kontakcie 2
używasz abletona... to jak zaladujesz kontakta na kanale midi... w okienku pod kanałami(pod mikserem) nieopodal z okienkiem pomocy(lewy dolny) masz podgląd na wtyczki... w tym okienku klikasz na 'trójkącik' i rozwijasz opcje z przypisywaniem komunikatów midi do vsti...
myślę zę umiesz uczyć komunikaty midi w abletonie...

3: axiom ma niestety tylko 8 padow, co zrobic zeby plynnie i szybko, za pomoca roznych przyciskow na klawiaturze podmieniac sample pod padami?

Recall -> nr prsetu...

http://www.myspace.com/audiophone

nersc

Re: Axiom 25, Kontakt 2 - jak skonfigurować?

Post autor: nersc » czwartek 18 paź 2007, 00:02

Wielkie dzieki za bardzo rzetelną odpowiedź!! jest jednak male ale odnosnie punktu 1, udalo mi sie skonfigurowac klawisze z kontaktem2 ale tylko gdy uruchamialem go osobno, bez abletona. kiedy odpalam go jako wtyczke w abl. nie komunikuje sie z klawiszami tak jak powinien... nie mam pojecia czemu tak jest, prosilbym wiec o jakas wskazowke w tej kwestii.

pozdrawiam, nersc.

ODPOWIEDZ