Złącza firewire- luksus czy konieczność

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Awatar użytkownika
tom12333
Złącza firewire- luksus czy konieczność

Post autor: tom12333 » wtorek 25 wrz 2007, 14:05

Witam

Mam do Was pytanie. Czy Waszym zdaniem kupno płyty głównej z dwoma złączami wirewire okaże sie wydatkiem trafionym czy zbędnym w domowym studio nagrań. Chciałbym nagrywać instrumenty perkusyjne, gitary, bas, wokal itp. Każde z nich w osobnej sesji. Czy wybór interfejsu firewire okaże sie trafiony czy może w tej sytuacji lepszy byłby USB?. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Awatar użytkownika
hud

Re: Złącza firewire- luksus czy konieczność

Post autor: hud » czwartek 11 paź 2007, 21:12

...Witam

Mam do Was pytanie. Czy Waszym zdaniem kupno płyty głównej z dwoma złączami wirewire okaże sie wydatkiem trafionym czy zbędnym w domowym studio nagrań. Chciałbym nagrywać instrumenty perkusyjne, gitary, bas, wokal itp. Każde z nich w osobnej sesji. Czy wybór interfejsu firewire okaże sie trafiony czy może w tej sytuacji lepszy byłby USB?. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?...
mnogość interfejsów na rynku oferuje szeroki ich wybór gdzie każdy dopasuje coś zarówno w FW jak i USB. Jeśli jest coś bardziej istotnego przy wyborze płyty głównej, to nie warto zadręczać się takim faktem. Ostatecznie karty z 3 FW są dostępne od bodajże 30-40 zł... warto pamiętać jednak, iż port ten jest nieodzowny przy zgrywaniu pierwszych teledysków z kamery z miniDV :D

Pozdrawiam
muzyka dobra (od ciężkich brzmień po lajtową elektronikę), zbieracz hardwaru od czasu zakupienia pierwszego :D, hobbistycznie paralotniarstwo, pasjonat muzyki, raczkujący twórca z ambicją grania live-actów

Awatar użytkownika
dejote

Re: Złącza firewire- luksus czy konieczność

Post autor: dejote » czwartek 11 paź 2007, 22:07

Złącze firewire dodatkowe nie zaszkodzi : ]
Ja mam problem bo mam w laptopie jedno złącze FW pod które mam podpięty interfejs audio i teraz chcę PowerCore dokupić ...
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

ODPOWIEDZ