Tani kurier USA -> Europa?
Czesc,
mam do przewiezienia paczke z USA, nie za duza 60x60x35
nie za ciezka 15 kg.
ups, dhl, pokazuja mi takie kwoty ze wlos mi staje na glowie....
350-700 dolarow (wybieram najtansza opcje)
jakies pomysly ??
jakies doswiadczenia ??
dzieki z gory
nie za ciezka 15 kg.
jakies pomysly ??
jakies doswiadczenia ??
dzieki z gory
Re: Tani kurier USA -> Europa?
...http://www.polonezparcelservice.com/
...
dzieki man,
ale jakos za diabla sie nie moge rozeznac na tym websicie...
cennika nie moge znalezc i tyle:)
...
dzieki man,
ale jakos za diabla sie nie moge rozeznac na tym websicie...
cennika nie moge znalezc i tyle:)
USPS - United States Post Service, czyli poczta. Zamawialem gitare z USA, waga 10kg (z futerałem) doszła w 4 dni do Polski, az wlasnym oczom nie wierzylem. Przesyłka kosztowala ok. 120$ (ubezpieczona). Wszystko doszło w jednym kawałku - bez najmniejszego problemu, nawet ocelnie poszło raz dwa ; )
Polonez jest OK, sam nie raz wysylalem, mówią po naszemu, dzwoń (jak użyjesz skype out to i koszt telefonu jest żaden)
USPS - hmm, jak byłem w USA to te firma była określana "najgorzej działającą firmą w USA". Może dlatego że państwowa i tak naprawde im nie zależy...
Miałem okazję się przekonać na własnej skórzem, wtopiłem przez nich raz $50 bo zakupioną przez inet karte wstępu do parków narodowych dostarczyli w terminie ... 3 miesiące (!!) Oczywiście wtedy już nie była mi potrzebna, dodam że był to transfer z USA do USA. Drugi raz zagubili mi paczkę z upominkiem do znajomego (też USA-USA).
więc, your choice
[addsig]
USPS - hmm, jak byłem w USA to te firma była określana "najgorzej działającą firmą w USA". Może dlatego że państwowa i tak naprawde im nie zależy...
Miałem okazję się przekonać na własnej skórzem, wtopiłem przez nich raz $50 bo zakupioną przez inet karte wstępu do parków narodowych dostarczyli w terminie ... 3 miesiące (!!) Oczywiście wtedy już nie była mi potrzebna, dodam że był to transfer z USA do USA. Drugi raz zagubili mi paczkę z upominkiem do znajomego (też USA-USA).
więc, your choice

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
...To jest bardzo polecana firma do przesyłek nowych jak i starych gratów z USA do Polski :].
O to że maja wybrakowaną stronę, nie miej do mnie pretensji
Moze zadzwoń tam, pogadasz z polakiem.
...
spoko,
dzieki..
nie ma mpretensji do ciebie:0
dziekuje
O to że maja wybrakowaną stronę, nie miej do mnie pretensji

Moze zadzwoń tam, pogadasz z polakiem.
...
spoko,
dzieki..
nie ma mpretensji do ciebie:0
dziekuje
...Polonez jest OK, sam nie raz wysylalem, mówią po naszemu, dzwoń (jak użyjesz skype out to i koszt telefonu jest żaden)
więc, your choice
...
dziekuje panowie
skorzystam z waszych uwag z pewnoscia,
instrument kosztowal mnie 1600 $ i nie chcialbym azeby go zgubiono lub czekac 3 miesiace...
zadzwonie do poloneza, mam nadzieje ze juz nie spia:)))
dzieki
więc, your choice

...
dziekuje panowie
skorzystam z waszych uwag z pewnoscia,
instrument kosztowal mnie 1600 $ i nie chcialbym azeby go zgubiono lub czekac 3 miesiace...
zadzwonie do poloneza, mam nadzieje ze juz nie spia:)))
dzieki
...Polonez jest OK, sam nie raz wysylalem, mówią po naszemu, dzwoń (jak użyjesz skype out to i koszt telefonu jest żaden)
więc, your choice
...
Ogolnie rzecz biorąc to kurirer ma często tyle samo wpadek co poczta. Nigdy nie masz pewności że dowioza ci paczke całą i zdrową i w terminie. Jezeli chodzi o gubienie paczek to faktycznie tylko poczcie sie to przytrafia. Ale jeśli paczka ma przypisane okreslone dane np. ubezpieczona/priorytet itd. to jest zwykle najlepiej traktowana przez poczte. Oni najczesciej gubią zwykłe paczki i listy.
więc, your choice

...
Ogolnie rzecz biorąc to kurirer ma często tyle samo wpadek co poczta. Nigdy nie masz pewności że dowioza ci paczke całą i zdrową i w terminie. Jezeli chodzi o gubienie paczek to faktycznie tylko poczcie sie to przytrafia. Ale jeśli paczka ma przypisane okreslone dane np. ubezpieczona/priorytet itd. to jest zwykle najlepiej traktowana przez poczte. Oni najczesciej gubią zwykłe paczki i listy.
Ogolnie trzeba mieć troche szczescia, znam ludzi którym kurier przywiół sprzęt tak potargany że szkoda gadać.
Najpierw przelicz sobie czy opłaca ci się brac kuriera. Czego oczywiści nie odradzam (czlowiek pewniej sie czuje jak ma mozliwość monitorowania przesyłki i wie kiedy że leci spedycją)
Moja gitara kosztowała 1000$. Jesli wybrałbym przesyłke za posrednictwem kuriera ktory bierze 500$ za transfer USA-PL do tego doszłoby niezłe cło od wartości całości i ogromny podatek VAT, wiec teoretycznie zakup w ogoleby sie nie opłacał.
Najpierw przelicz sobie czy opłaca ci się brac kuriera. Czego oczywiści nie odradzam (czlowiek pewniej sie czuje jak ma mozliwość monitorowania przesyłki i wie kiedy że leci spedycją)
Moja gitara kosztowała 1000$. Jesli wybrałbym przesyłke za posrednictwem kuriera ktory bierze 500$ za transfer USA-PL do tego doszłoby niezłe cło od wartości całości i ogromny podatek VAT, wiec teoretycznie zakup w ogoleby sie nie opłacał.
Polonez to nie kurier...
Oni są naprawdę tani, ale czas dostawy jest nieokreślony. Jak ma się szczęście to w 2 tygodnie dojdze. Czasami trzeba więcej
O ile wiem to wysyłają tylko do PL, działają tak że jak z całego USA zbiorą kontener paczek to ładuja go na statek i toto płynie do nas. Mają też szybsze przesyłki lotnicze.
Zwykle czas dostawy lotniczej był tydzień, morskiej około miesiąca, raz było trochę dłużej.
To są dane sprzed 3 lat. Teraz może być inaczej.
[addsig]
Oni są naprawdę tani, ale czas dostawy jest nieokreślony. Jak ma się szczęście to w 2 tygodnie dojdze. Czasami trzeba więcej
O ile wiem to wysyłają tylko do PL, działają tak że jak z całego USA zbiorą kontener paczek to ładuja go na statek i toto płynie do nas. Mają też szybsze przesyłki lotnicze.
Zwykle czas dostawy lotniczej był tydzień, morskiej około miesiąca, raz było trochę dłużej.
To są dane sprzed 3 lat. Teraz może być inaczej.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
...Czesc,
nie za ciezka 15 kg.
jakies pomysly ?
jakies doswiadczenia ?
dzieki z gory...
polamer - www.polamerusa.com
za przesyłkę o podanych wymiarach powinieneś zapłacić:
- przesyłka morska - ok 35 $ (od 4 do 6 tygodni)
- przesyłka lotnicza - ok100 $ (od tygodnia do 2 tygodni)
Przesyłkę przywozi Ci firma współpracująca w Polsce z Polamerem pod same drzwi, poza tym możesz sledzić pzesyłkę poprzez strone www.
polecam
nie za ciezka 15 kg.
jakies pomysly ?
jakies doswiadczenia ?
dzieki z gory...
polamer - www.polamerusa.com
za przesyłkę o podanych wymiarach powinieneś zapłacić:
- przesyłka morska - ok 35 $ (od 4 do 6 tygodni)
- przesyłka lotnicza - ok100 $ (od tygodnia do 2 tygodni)
Przesyłkę przywozi Ci firma współpracująca w Polsce z Polamerem pod same drzwi, poza tym możesz sledzić pzesyłkę poprzez strone www.
polecam