TC PowerCore X8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Master
Re: TC PowerCore X8

Post autor: Master » poniedziałek 08 paź 2007, 00:15

...Moze cos poprawia wraz z nowym OS ... nie tak dawno miałem okazje widziec w Akcji MD4 ... lecz to działa tylko na System 6000 , efekt koncowy FENOMENALNY ... szkoda tylko ze nie na TC powercore ...

wiadomo juz, ze nie bedzie MD4 i VSS4 na X8...
MD4 jest tylko dla System 6000 , polityka TC ... i wcale sie nie dziwie , musza miec jakis rodzynek :)

WG

Post autor: WG » poniedziałek 08 paź 2007, 10:59

Z TC Powercore interesuje mnie coś pod nazwą Assimilator no i pakiet do restoracji nagrań Restoration też ma ciekawe możliwości ale ciekawe jak w praktyce i czy jest lepszy od Sonic Foundry Noise Reduction

Czy macał ktoś wtyczkę Assimilator i czy takie narzędzia wogóle warte są uwagi i zachodu? Np. mam kilka nagrań którym chciałbym nadać mniej więcej wspólne brzmienie i wyrównać im pasmo, jeżeli nie finalnie to przynajmniej wstępnie. Ma to jakiś sens ?

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » wtorek 09 paź 2007, 00:42

Czy macał ktoś wtyczkę Assimilator i czy takie narzędzia wogóle warte są uwagi i zachodu? Np. mam kilka nagrań którym chciałbym nadać mniej więcej wspólne brzmienie i wyrównać im pasmo, jeżeli nie finalnie to przynajmniej wstępnie. Ma to jakiś sens ?...

Ja macalem Assimilatora i podobne tego typu wtyczki.

Na dniach wyszedl nowy produkt tego typu, ale juz nie pamietam, ktora firma go wypuscila, szczerze mowiac niespecjalnie interesuja mnie te nowinki.

Krotko mowiac, pamietaj, ze brzmienie to nie tylko pasmo, ale i dynamika. Identyczne pasmo na analizatorze mozesz uzyskac poprzez krecenie korektorem na dwoch roznych miksach tego samego utworu, kiedy to miksy beda mialy rozne proporcje. W efekcie analizator pokaze jedno, ucho odczuje drugie...
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » wtorek 09 paź 2007, 13:34

...Czy macał ktoś wtyczkę Assimilator i czy takie narzędzia wogóle warte są uwagi i zachodu? Np. mam kilka nagrań którym chciałbym nadać mniej więcej wspólne brzmienie i wyrównać im pasmo, jeżeli nie finalnie to przynajmniej wstępnie. Ma to jakiś sens ?...

Ja macalem Assimilatora i podobne tego typu wtyczki.

Na dniach wyszedl nowy produkt tego typu, ale juz nie pamietam, ktora firma go wypuscila, szczerze mowiac niespecjalnie interesuja mnie te nowinki.

Krotko mowiac, pamietaj, ze brzmienie to nie tylko pasmo, ale i dynamika. Identyczne pasmo na analizatorze mozesz uzyskac poprzez krecenie korektorem na dwoch roznych miksach tego samego utworu, kiedy to miksy beda mialy rozne proporcje. W efekcie analizator pokaze jedno, ucho odczuje drugie...
...
najlepiej zrobic test - zaaplikowac assimilatorem pasmo gitary na stope i sprawdzic czy stopa bedzie przypominala gitare :)
[addsig]

WG

Post autor: WG » wtorek 09 paź 2007, 13:42

najlepiej zrobic test - zaaplikowac assimilatorem pasmo gitary na stope i sprawdzic czy stopa bedzie przypominala gitare :)
:)
Nie myślałem o tak drastycznych metodach :)
Tak poza tym spojrzałem na cenkę tej wtyczki, myślałem, że jest to w pakiecie tc powercore, no cenka już mnie odstraszyła wystarczająco. W takim razie już wolę jakikolwiek prosty analizator widmowy + ucho

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 09 paź 2007, 15:49

...
Widze kolega kompletnie nie wie do czego słuzy ta wtyczka , skoro uzywa tak głupich ( inne słowo jakos mi nieprzychodzi do głowy) porownan . :)

To wtyczka która ""mozna nauczyc wygladu spektrum "" jednego numeru i przeniesc to na drugi ...

działac działa ... ale to nie jest złoty srodek .. według mnie fajny gadzet :) ktory moze sie przyadc w pewncy sytuacjach ,

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 09 paź 2007, 17:33

...
...
Widze kolega kompletnie nie wie do czego słuzy ta wtyczka , skoro uzywa tak głupich ( inne słowo jakos mi nieprzychodzi do głowy) porownan . :)
,,,
głupie bynajmniej, raczej dowcipne

WG

Post autor: WG » wtorek 09 paź 2007, 17:42

No dowcipne to to było

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » wtorek 09 paź 2007, 17:48

A ja uważam, że TC to dziady są. Jak można skazywać użytkowników sprzętu za niebanalną kasę na utrapienie z kolejnym zasilaczem wtyczkowym? Zwłaszcza nie rozumiem tego w urządzeniu, które nie ma toru analogowego, który wbudowany zasilacz mógłby zakłócać. Behringer potrafi, a dziady nie. Widać, kto lepszy

abproject

Post autor: abproject » wtorek 09 paź 2007, 19:51

...A ja uważam, że TC to dziady są ...
Po dzisiejszej instalacji Powercore Fireware na nowym MacPro Quad... tez tak sadze. Wyobrazcie sobie ze do najnowszego Maca jest tylko beta -soft, wiekszosc wtyczek nie dziala itd...

Mam cicha nadzieje ze rozwiaza ta kwestie w zapowiadanym na listopad uaktualnieniu softu do 3.0.

wwrrrrrrrrrrrrr...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

ODPOWIEDZ