Program do przeliczania wysokości dźwięków?

Jeśli chcesz zasięgnąć rady, podzielić się doświadczeniem w trudnej sztuce samodzielnego programowania - to tu jest miejsce, aby tego dokonać.
Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:
Re: Program do przeliczania wysokości dźwięków?

Post autor: JoachimK » sobota 29 wrz 2007, 21:09

...możliwość wyliczania alikwotów

Zainteresuj sie badaniami H. Fletchera D. Blackhama i R. Strattona z '61 albo '62. Materialow o harmonicznych nieliniowo podazajacych za podstawowym tonem znajdziesz w sieci tyle, ze od samych wzorow odechce Ci sie dalszych rozwazan w tej kwestii
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

pawelq

Post autor: pawelq » sobota 29 wrz 2007, 21:23

o.k. więc zostańmy przy najprostszych obliczeniach ale cała reszta "bajerów" niech pozostanie ! Nie zmienia to oczywiście faktu , że nadal nikt z nas takiego "gotowca" w internecie nie znalazł
......
Jak będę miał chwilę czasu, to Ci mogę taki program machnąć pod Windows. Oczywiście w równomiernej temperacji, inne temperacje zajęły by troche wiecej czasu.

Awatar użytkownika
One_sign

Post autor: One_sign » sobota 29 wrz 2007, 21:25

...o.k. więc zostańmy przy najprostszych obliczeniach ale cała reszta "bajerów" niech pozostanie ! Nie zmienia to oczywiście faktu , że nadal nikt z nas takiego "gotowca" w internecie nie znalazł
......
Jak będę miał chwilę czasu, to Ci mogę taki program machnąć pod Windows. Oczywiście w równomiernej temperacji, inne temperacje zajęły by troche wiecej czasu....

Super, myślę, że nie tylko ja się ucieszę !
...

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 02 paź 2007, 12:45

...powstałby wtedy taki prosty kamerton a gdyby dodać możliwość korzystania z mikrofonu wbudowanego w PDA także i prosty tuner do strojenia lub poprostu wykrywacz przesterów...

A może uda Ci się na swe potrzeby zaadaptować jeden z tych programów, po co atakować mocno uchylone już drzwiczki?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
lyrb

Post autor: lyrb » wtorek 02 paź 2007, 18:45

Polecam http://www.henrybourne.co.uk/widgetSite/, widget o nazwie Audio Unit Converter. Ale to tylko na maca ;)

ODPOWIEDZ