podwójne nuty w Cubase

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
bori
podwójne nuty w Cubase

Post autor: bori » środa 26 wrz 2007, 21:39

Witam bardzo. Nie mogę dojść do tego, dlaczego Cubase zapisuje nuty podwójnie. Czyli np. na key edytorze jak przesuwam jakąś nutę pod spodem jest ta sama. Funkcja delete doubles nie działa nie wiem czemu. Trzeba usuwać każdą nutę pojedynczo bo jeśli zaznaczam więcej i kasuje to usuwa wszystkie. Co robić? W Ensoniqu TS12 ustawiłem tylko wysyłanie bez odbioru myśląc, że może się coś zapętla, wraca i jeszcze raz nagrywa to samo. Nie miałem wcześniej takiego klopotu. Co robić. Proszę o pomoc z góry dziękując. :)
Posiadacz Ensoniq\'q TS-12 Komponuję różną muzykę.

Pietro

Re: podwójne nuty w Cubase

Post autor: Pietro » środa 26 wrz 2007, 22:06

Sprawdź w list editorze czy podwojone nuty są na tym samym kanale czy na innych, jeśli tak, to prawdopodobnie Twój kontroler wysyła sygnał na kilku kanałach.

- Piotr

bori

Post autor: bori » środa 26 wrz 2007, 22:08

wpadłem na coś! A czy to nie mogło się zacząć kiedy zainstalowałem do SB sterowniki KX???

Pietro

Post autor: Pietro » środa 26 wrz 2007, 22:21

...wpadłem na coś! A czy to nie mogło się zacząć kiedy zainstalowałem do SB sterowniki KX???...
Może coś w ustawieniach sterowników KX?

Sprawdź co się dzieje jak ustawisz w Cubase wejście MIDI tylko na wybrane urządzenie sterujące (zamiast ALL MIDI INPUT)? Ewentualnie kilka z nich polikwiduj w device settings.

- Piotr

bori

Post autor: bori » środa 26 wrz 2007, 22:27

Piotr dzięki! Ale łajza ze mnie. Chodziło właśnie o All zamiast KX UART. Niby jestem bystry ale tego niezauważyłem. Po prostu tak ustawiłem i myslałem ze bedzie ok. Serdeczne dzięki

ODPOWIEDZ