JBL SRX 712M - monitor sceniczny

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
minimax
JBL SRX 712M - monitor sceniczny

Post autor: minimax » poniedziałek 24 wrz 2007, 11:59

Witam!

Czy JBL SRX 712M ma jakąś konkurencję w swojej cenie? Dodam że chodzi o dobry odsłuch dla wokalisty w głośnym bandzie rockowym.

Pozdrawiam
[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

Awatar użytkownika
cannondalekiller

Re: JBL SRX 712M - monitor sceniczny

Post autor: cannondalekiller » poniedziałek 24 wrz 2007, 22:29

Witam!
Może nie odpowiem całkiem dokładnie na temat, ale powiem: Całkiem niedawno pracowałem przy realizacji koncertu moich kumpl (mocne granie)i na aparaturze pochodzącej z drugiego końca Polski wg mojego miasta. Wpadłem na chwile na scenę podczas próby, wydałem odgłos do mikrofonu wokalisty i.... POTĘGA - super barwa, żadnych feedbacków, na EQ w racku monitorowca minimalne korekty!!! Na froncie sceny stało sześć monitorów Turbosound 2x12+ 1' , dwa z nich przed mic wokalowym. Zespół po koncercie zachwycony. Po koncercie pogadałem trochę z szefem techniki, zapytany o monitory powiedział, że ma ich 8 szt, a 4 szt już 8 lat. Żadne nigdy nie były naprawiane, a grają b. często i głośno. Powiedział też, że jakaś włoska firma będzie niebawem wyprzedawała partię takich używanych i zastanawia się na dokupieniem, bo cena jest dużo mniejsza od nowych firmowych z tej klasy.
Pozwoliłem sobie na ten post, bo też mam produkty SR/SR-X i uważam, że to zacne rzeczy, bo miałem do czynienia z wieloma rodzajami monitorów, ale ten płaski (niskoprofilowy), b. lekki monitor dał mi dużo do myślenia! To by było na tyle.
Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ