Audiophile 2496 - częstotliwość próbkowania

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
csdis
Re: Audiophile 2496 - częstotliwość próbkowania

Post autor: csdis » środa 19 wrz 2007, 10:42

......******************************************
Ja mam trochę inny problem bo nie moge prosto z kieszeni dvd odtwarzać filmów ponieważ dzwięk mi przerywa tylko musze zgrać film najpierw na komputer.Jjest na to koledzy jakieś sensowne rozwiązanie???...
Dodam jeszcze że oprócz standardowych sterowników mam zainstalowane asio4all....

Awatar użytkownika
antekk

Post autor: antekk » piątek 21 wrz 2007, 09:30

potencjalnie wszystkie dźwięki ulegają przepróbkowaniu w locie i mogą trochę pogorszyć jakość (ponieważ to przepróbkowanie wykonuje procesor komputera i z konieczności stosowane są uproszczone algorytmy wprowadzające zniekształcenia).

dla jasnosci zapytam jeszcze:

tzn. ze jakosc probki jest pogorszona jedynie w odsluchu, a sygnal zapisany na dysku jest bez znieksztalcen?

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » sobota 22 wrz 2007, 16:42

A jak ta karta na XP? Bo słyszałem trochę narzekań w tym temacie..

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 22 wrz 2007, 21:32

csdis - po pierwsze asio nie ma nic wspolnego z dzwiekiem w windowsie - jest obslugiwane wylacznie przez progrmy ktore korzystaja z asio............
po drugie tak jak wspomnieli koledzy mozesz miec dvd w trybie pio ale to tylko przy starym zlomie(jesli masz nowszy sprzet to stawiam na udma bo nic tu sie samo nie przelacza z nienacka)
po trzecie twoje dvd moze byc trupem i o ile zgra film to zbyt duza korekcja bledow nie pozwala na plynne odtwarzanie
po czarte tasa od dvd - moze masz jeszcze na tym dysk i jest 40 pin......to nie ma sie co dziwic.......
i na koniec standart - bledy w sterownikach od grafiki o ile jest nowsza wspomagajaca mpeg2.......

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » sobota 22 wrz 2007, 23:58

Zbynia sorry że się czepiam, ale czemu zawsze piszesz "standarT"?

Krizz
Kontakt:

Post autor: Krizz » niedziela 23 wrz 2007, 11:15

tzn. ze jakosc probki jest pogorszona jedynie w odsluchu, a sygnal zapisany na dysku jest bez znieksztalcen?...
Pliki źródłowe oczywiscie nie są modyfikowane.

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » poniedziałek 24 wrz 2007, 11:29

po drugie tak jak wspomnieli koledzy mozesz miec dvd w trybie pio ale to tylko przy starym zlomie(jesli masz nowszy sprzet to stawiam na udma bo nic tu sie samo nie przelacza z nienacka)
po trzecie twoje dvd moze byc trupem i o ile zgra film to zbyt duza korekcja bledow nie pozwala na plynne odtwarzanie
po czarte tasa od dvd - moze masz jeszcze na tym dysk i jest 40 pin......to nie ma sie co dziwic.......
i na koniec standart - bledy w sterownikach od grafiki o ile jest nowsza wspomagajaca mpeg2..........
nie mogę znaleźć nigdzie w menedżerze trybu ustawień dla odwarzacza...
komputer oparty na płycie asrock ks741 procesor sempron 2500+ ,512 ram i grafika radeon 9000 64mb, system xp home service pack2,dodam że na taśmie jest tylko podłaczony napęd....

pozdrawiam

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 24 wrz 2007, 17:01

bios - sprawdz czy dma ustawione na auto

menadzer urzadzen - kontrolery ata

monk - nie moge sie odzwyczaic - wbilo mi sie w leb za bardzo - wiem ze d powinno byc i caly czas sie myle.....o dziwo praktycznie tylko na tym wyrazie

Awatar użytkownika
csdis

Post autor: csdis » poniedziałek 24 wrz 2007, 18:06

menadzer urzadzen - kontrolery ata
Wyszło szydło z worka pomocniczy kontroler ide był ustawiony na pio-stąd przesterowania i zniekształcenia sygnału.
Dzieki wielki panowie -mój problem został rozwiązany.
Pozdrawiam

www.myspace.com/compulsiveshoppingdisorder

ODPOWIEDZ