Vistamizowanie XP

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: Vistamizowanie XP

Post autor: Zbynia » środa 19 wrz 2007, 22:03

u mnie odinstalowanie windowsblinds skonczylo sie wywaleniem czcionek....dzialac sie dalo ale same krzaki zamiast liter......chcac nie chcac i tak reinstal

co do visty - sluchy o longhornie(przemianowanym na viste) chodzily juz w 2000 roku - wlasnie jakiegos starego Chipa wywalalem :)

u mnie po zmianie ramu na wiekszy vista zdechla - nie instaluje sie zupelnie - blu screen non stop - nie wazne czy 32 czy 64 bity

a kazdy element komputera w 100% sprawny - xp jak i ubuntu chodza bez problemu

a vista to ladny wyglad - minimum 2 giga ramu i nie wersja 64 bit ktora jest sporo wolniejsza od 32 bitowej.......zuzycie proca w idle 10% i to bez niczego tylko z paskiem bocznym

w xp 4% gdy dziala gg i odpalone 3 strony z fleshami a do tego gra winamp

pomijam grafike zraca prad by wyswietlic te bajery.........

ale jak zrobisz sobie to na czystego ladnego xp ladnie skonfigurujesz to i ladnie bedzie wygladac i dzialac przyzwoicie kosztem naprawde niewielkiego zuzycia proca......tym bardziej przy obecnych dwurdzeniowkach

Awatar użytkownika
Lalone

Post autor: Lalone » środa 19 wrz 2007, 22:23

(...)

ale jak zrobisz sobie to na czystego ladnego xp ladnie skonfigurujesz to i ladnie bedzie wygladac i dzialac przyzwoicie kosztem naprawde niewielkiego zuzycia proca......tym bardziej przy obecnych dwurdzeniowkach...

Wszystko to 100% racja. Ale nie wiem czy wiecie, ze z koncem tego roku Microsoft konczy sprzedaz XP!
Od stycznia 2008 bedzie mozna kupic tylko Viste

Jesli moj komp padnie (laptop - licencji przeniesc nie mozna), bede musial kupic nowy i nie bedzie juz opcji...

Do proaudio zostanie tylko MAC.

WG

Post autor: WG » środa 19 wrz 2007, 23:45

... czy takie vistamizowanie xp jest wydanościowochłonne dla xpka i co owogóle o tym myslicie/ mozę polecacie jakieś inne programy.
IMO kiepski to pomysł no chyba, że tak bardzo doskwiera ci już wygląd systemu. Przecież system służy tylko do odpalania nam potrzebnych narzędzi byle jako tako to wyglądało, a winxp zwłaszcza w opcji Classic jest do przełknięcia

Jakąś próbę vistami-coś-tam podejmowałem u znajomego i zrezygnowałem po tym, jak procek się momentami przytykał od naporu tych symulowanych pierdółek z visty a i tak do odbiegało daleko od prawdziwego interfejsu. IMO lepiej daj sobie z tym spokój i skup się nad muzą

Wszystko to 100% racja. Ale nie wiem czy wiecie, ze z koncem tego roku Microsoft konczy sprzedaz XP!
Od stycznia 2008 bedzie mozna kupic tylko Viste

Wow faktycznie.
http://www.microsoft.com/windows/lifecycle/default.mspx

Ale i tak support będzie jeszcze na tyle długo, że do tego czasu następca Visty "posprząta" po tym bałaganie zrobionym Vistą

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 20 wrz 2007, 00:19

wersje oem rzeczywiscie - wersje pudelkowa rok dluzej.......ja tam czekam na nastepce visty - prace juz trwaja..........

Awatar użytkownika
tox

Post autor: tox » czwartek 20 wrz 2007, 01:03

Macie rację muszę przyznać/ To instalowanie nakładki to był jednorazowy impuls może z checi zmiany czegos hehe i wiecie co Wam powiem - nie podoba mi się wręcz mnie wkurzać zaczął ten wygląd - jakiś taki niewyraźny .Za bardzo się przyzwyczaiłem do minimala, żeby to tak zostawić hieh.

thanx za wypowiedzi

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 20 wrz 2007, 03:42

a ja stestuje obie vista transformation pack bo vista przestala mi dzialac niebieski ekran i taki z niej pozytek...........

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » czwartek 20 wrz 2007, 18:17

Mi na moim starym athlonie 1200 vista transformation pack smigal bez zauwazalnego obciazenia kompa. uzywalem tego upiekszacza i nienarzekalem. z innymi progsami bywalo juz roznie, windowblinds byl okrutny dla proca i pamieci.
Do tego z tych wszystkich porad jak przyspieszyc winde wylaczajac rozne duperele zauwazylem moze wzrost wydajnosci 2-3%, jedynie wylaczajac niepotrzebne procesy zyskalem kilka mega wolnej pamieci. i to na takim antyku.
Dlatego uwazam ze na nowszym sprzecie robienie z XP wina 98 nie ma kompletnie sensu!! jezeli Wy widzicie jakąś niesamowita różnice to ja nie wiem.
Aha, jestem 200% wzrokowcem, dla mnie system musi wygladac slicznie, inaczej mi sie zle pracuje.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 20 wrz 2007, 19:11

czuc roznice nieraz gdy robisz obciazajace system rzeczy....ale nie jest to bog wie jaki skok wiec dla tego 1% czy dwoch na procku nie warto

pomijam to ze standartowy wyglad win98 tez jest ladny

ja niestety z transformation nie skorzystam bo mam jakas glupia latke ktorej normalnie odinstalowac nie moge.........moze za jakis czas jak przeinstaluje system

Awatar użytkownika
pixel

Post autor: pixel » sobota 22 wrz 2007, 14:14

z tym ze vtp trzeba instalowac w trybie awaryjnym. gdzies w jakiejs gazecie komputerowej byla instrukcja jak instalowac. trzeba ostroznie instalowac to bedzie smigac, 1-2 bledy moze kosztowac uzkodzeniem systemu. odinstalowywac tez trzeba pod awaryjnym. wiele osob olewa ostrzezenia i potem maja lipe, bo system siada itp

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » sobota 22 wrz 2007, 15:00

Mnie tam te wszystkie upiększacze wręcz odrzucają i mam wrażenie że mam przeładowane cukierkowatością wszystko.

Obecnie nawet jakakolwiek tapeta mnie odrzuca.. takie skrzywionko..

ODPOWIEDZ