Kiedy wszystko podłączyłem okazało się że gdy jednocześnie działają oba interfejsy TORQ nie wykazuje żadnych komplikacji ale kiedy uruchamiam P606 program wyświetla komunikat: "Błąd! Urządzenie Roland SP606 zarządzało 40% przepustowości kontrolera USB. Przeciążenie kontrolera USB" i w tym momencie naciskając PLAY w grooveboxie program nie staruje, linia odgrywania nie rusza się z miejsca, przycisk nie daje się "odcisnąć", działa tylko midi strumień audio zablokowany :(. Ale poradziłem sobie z tym "fantem" wyłączam w menadżerze Conectiv'a i wtedy mogę korzystać z P606, ale nie moge z TORQ'a.
W Laptopie to samo, tam z kolei jest Xiosynth i kiedy podłączyłem rolanda do kompa, sytuacja analogiczna, ale tu sobie darowałem gdyż nie mogę odłączyć syntezatora bo to moją karta dźwiękowa (zresztą nie wyobrażam sobie pracy bez niej).
Ale ktoś poradził mi rozwiązanie co do którego mam wątpliwość

Kupić kartę PCI z gniazdami USB to podobno jest oddzielny kontroler USB i to powinno pomóc. Hmmm, ale wydaje mi się że nie pomoże ,dlatego proszę o poradę czy aby faktycznie to rozwiązanie zadziała?