Witam od jakiegos czasu mam problem podczas odtwarzania plików muzycznych ze stron my space lub you tube czy mp3 za pomocą windowsa media player ewidętnie trzaska w głosnikach.
Zjawisko to wystepuje tylko i wyłacznie przy ustawionym zegarze na internal i probkowaniu 44,1 kHz w momencie gdy ustawie na 48 kHz wszystko jest ok.
Jesli chodzi o prace w cubase nie ma zadnych problemow odtwarzam dzwiek w 24 bitach i probkowaniu 44,1 poprzez asio 1/2.
Podsumowując , trzaska w głosnikach tylko gdy odtwarza dzwiek stereo input WAVE 1/2 w patchmixie.
I apropo patchmixa czy macie juz jakies inne skórki bo ten kolor zielonkawy naprawde pasuje tylko do windowsa 95 .
Emu 1212 - trzaski przy próbkowaniu 44.1kHz
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
Re: Emu 1212 - trzaski przy próbkowaniu 44.1kHz
a nie masz przypadkiem jakiegoś urządzenia podpiętego przez adata albo spdif

Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...a nie masz przypadkiem jakiegoś urządzenia podpiętego przez adata albo spdif
...
oczywiscie ze mam TC finalizer electronic
i jest wyłaczony.
Czyzby to dlatego ?

oczywiscie ze mam TC finalizer electronic
i jest wyłaczony.
Czyzby to dlatego ?
Logic express 8,RME FF400, Akai Mpc2000xl,Virus Ti,Roland JP8000,FM 8,Surge,Tc Electronic Finalizer,Tl Audio 5013 mk2, 2 x 1176 clone, 2 x pultec clone,SSL4000 bus compressor clone with external sidechain,
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.
nie wiem jak masz to wszytko podłączone ale u mnie było tak że cykało jak sie zegary nie zgadzały. Miałem oba na mastera ustawione i to w różnej częstotliwości to przy początkowym sygnale i zakończeniu cykało.
Ale w Twoim przypadku to może być inna przyczyna... może masz stare sterowniki do emu ? winda zaktualizowana ?
Ale w Twoim przypadku to może być inna przyczyna... może masz stare sterowniki do emu ? winda zaktualizowana ?
Bum cyk cyk... [I] a teraz skompresuj "bum" [/I]
...nie wiem jak masz to wszytko podłączone ale u mnie było tak że cykało jak sie zegary nie zgadzały. Miałem oba na mastera ustawione i to w różnej częstotliwości to przy początkowym sygnale i zakończeniu cykało.
Ale w Twoim przypadku to może być inna przyczyna... może masz stare sterowniki do emu ? winda zaktualizowana ? ...
Wszystko zaktualizowane i stery i winda zastanawiam sie moze jakies drivery do divxa cos mieszaja chyba musialbym na nowo winde postawic.
Problem sie konczy jak zmienie zegar na 48 ale niestety to probkowanie mi nie odpowiada bo cały sprzet mam ustawiony na 44,1
Ale w Twoim przypadku to może być inna przyczyna... może masz stare sterowniki do emu ? winda zaktualizowana ? ...
Wszystko zaktualizowane i stery i winda zastanawiam sie moze jakies drivery do divxa cos mieszaja chyba musialbym na nowo winde postawic.
Problem sie konczy jak zmienie zegar na 48 ale niestety to probkowanie mi nie odpowiada bo cały sprzet mam ustawiony na 44,1
2176 Stereo Clone.
2176 Stereo Clone.