Nauka gry na gitarze w wieku 20 lat?
Tak jak ktoś pisał wyżej, Mayonesów jest bardzo dużo na rynku wtórnym i można tanio kupić KTM-2 albo KZ czy coś na ten fason. Jeszcze Cort jest warty rozważenia, natomiast warto by mieć pod ręką kogoś doświadczonego kto by zobaczył czy wszystko jest ok ;] A na naukę nie jest nigdy za późno, ja z gitary po paru ładnych latach przerzuciłem się na klawisze ;]
Re: Nauka gry na gitarze w wieku 20 lat?
gitara USB? a coz to?...
A co się wymądrzasz?
Dzieki za wskazowki.
Mam nadzieje, ze z przesiadka z klawiszy na struny dam sobie szybko rade ;)
Poszukam w internecie jakis szkolek, popytam znajomych.
Co do gitar z USB, slyszalem, ze jako dosc nowy patent nie jest jeszcze dopracowany, a gitary sa zazwczyaj bardzo bardzo kiepskiej roboty..
Ja postawie na piecyk + sprawne wioslo + sluchaweczki ;)
Co do gitar z USB, slyszalem, ze jako dosc nowy patent nie jest jeszcze dopracowany, a gitary sa zazwczyaj bardzo bardzo kiepskiej roboty..
Ja postawie na piecyk + sprawne wioslo + sluchaweczki ;)
...No to znalezliscie kolejnego dwudziestoletniego klawiszowca.
Siedze przy klawiszach od kilkunastu lat, przy syntezie od zaledwie kilku.
Chce nauczyc sie grac na gitarze, tak samo jak kolega: proste frazy, tapping.
Od czego zaczac? Jakie wioslo starczy na poczatek?
Czy software'owe wtyczki zamiast pieca wystarcza?...
tapping i sweepy to najtrudniejsze technicznie rzeczy do zagrania.
Grajcie na gitach !
Pytać o co chcecie, chętnie pomogę. A ze 20 lat już gram i pare razy musiałem zaczynać prawie od zera, he he to mam wprawe.
Siedze przy klawiszach od kilkunastu lat, przy syntezie od zaledwie kilku.
Chce nauczyc sie grac na gitarze, tak samo jak kolega: proste frazy, tapping.
Od czego zaczac? Jakie wioslo starczy na poczatek?
Czy software'owe wtyczki zamiast pieca wystarcza?...
tapping i sweepy to najtrudniejsze technicznie rzeczy do zagrania.
Grajcie na gitach !
Pytać o co chcecie, chętnie pomogę. A ze 20 lat już gram i pare razy musiałem zaczynać prawie od zera, he he to mam wprawe.
...Dzieki za wskazowki.
Ja postawie na piecyk + sprawne wioslo + sluchaweczki ;)...
tak tak:)
to najlepszy sposób - gitarka plus piecyk plus słuchawki:)
tapping jest rzeczywiście trudny...popieram hehe
Ja postawie na piecyk + sprawne wioslo + sluchaweczki ;)...
tak tak:)
to najlepszy sposób - gitarka plus piecyk plus słuchawki:)
tapping jest rzeczywiście trudny...popieram hehe
www.studiodapson.freehost.pl
Gitara z USB to komercyjne badziewie jeszcze. Nie dotykaj tego. Nie jest potrzebne do pracy z VSTi.
Zacznij od akustyka bo najlepiej jest się na nich nauczyć pewnych niuansów artykulacyjnych a później to jak przesiadka z motoru na rower
pzdr
Zacznij od akustyka bo najlepiej jest się na nich nauczyć pewnych niuansów artykulacyjnych a później to jak przesiadka z motoru na rower
pzdr
... a później to jak przesiadka z motoru na rower
Biorac pod uwage charakterystyke akustyka i gitary elektrycznej, to chyba powinno byc napisane odwrotnie :D
Biorac pod uwage charakterystyke akustyka i gitary elektrycznej, to chyba powinno byc napisane odwrotnie :D
- Soundscape
- Kontakt:
...Gitara z USB to komercyjne badziewie jeszcze. Nie dotykaj tego. Nie jest potrzebne do pracy z VSTi.
pzdr...
Też zamierzam rozpocząć gre na gitarze (mając niedługo 25 lat na karku) i też doradzali na początek akustyka a o gitarach na USB narazie należy zapomnieć.
pzdr...
Też zamierzam rozpocząć gre na gitarze (mając niedługo 25 lat na karku) i też doradzali na początek akustyka a o gitarach na USB narazie należy zapomnieć.
- OYCIECPIOTR
Też zamierzam rozpocząć gre na gitarze (mając niedługo 25 lat na karku) i też doradzali na początek akustyka a o gitarach na USB narazie należy zapomnieć....
Wszystko jedno, akustyk, klasyk czy elektryczna. Na początku ważne jest, żeby miała struny jak najbliżej gryfu. Nie ma nic gorszego dla początkujących, niż za wysokie, twarde struny. Łatwo się zniechęcaja, zazwyczaj już po pierwszym małym krwotoku z palców
Też zamierzam rozpocząć gre na gitarze (mając niedługo 25 lat na karku) i też doradzali na początek akustyka a o gitarach na USB narazie należy zapomnieć....
Wszystko jedno, akustyk, klasyk czy elektryczna. Na początku ważne jest, żeby miała struny jak najbliżej gryfu. Nie ma nic gorszego dla początkujących, niż za wysokie, twarde struny. Łatwo się zniechęcaja, zazwyczaj już po pierwszym małym krwotoku z palców

[URL=http://chomikuj.pl/MISIORPLIKI/SAMPLE+24bity]darmowe sample analogów[/URL]
Bardzo dziękuje kolegom za zainteresowanie, mam teraz trochę wolnego czasu więc spożytkuje go kreatywnie. Wiecie w muzyce jest tak że albo można wejść z kimś w współprace (np: z gitarzysta, basistą, etc) albo robić wszystko solo ja wole tą drugą metodę. Ja pieca nie potrzebuje (na razie) mam mikser i monitory ale nie umiem sobie wybrać gitary na początek, ciągle mi chodzi po głowie ten zestaw (na niego mnie stać) http://www.behringer.tk/catalog/product_info.php/products_id/3103
Czy faktycznie gitary Behringer'a to dno?
Czy faktycznie gitary Behringer'a to dno?