Witam
Pytanie mam banalne , oczywiscie dla tego kto zna odpowiedź, bardziej znam się na muzyce niż na sprzęcie więc wolę zapytać zanim popsuje... mam preamp TL Audio Ivory 5051 do nagrywania głosu z mikrofonu, aktualnie wyjście unbalanced out -10dBu wpięte jest do karty PCI E-MU 1212mv2 , czasem gdy mam większe zapotrzebowanie na iny i outy dla samplera odpalam microdocka , lecz wtedy tracę wejścia i wyjścia na karcie PCI i nie mogę nagrywać mikrofonu... korci mnie żeby użyć drugiego wyjścia z 5051 zwanego : Balanced +4dBu, łącząc je kablem kanon-duży jack z wejściem na froncie MicroDocka E-MU 1616. Chciałbym zrobić tak żeby nie musieć machać kablami za każdym razem kiedy chcę odpalić microdocka, czyli wpiąc na stałe duże wyjście kanon +4dBu do microdocka a jackowy unbalanced output-10dBu do karty PCI... czy tak można? czy ten duży balanced output nie spali mi gniazdka in w microdocku? czy można tych wyjść z Ivory 5051 używać równocześnie ?
ps. Mam fobię względem tych dużych złączy z trzema bolcami, wynikającą z braku wiedzy na ich temat...
TL Audio Ivory 5051 vs 1212v2 z MicroDockiem
- steelcangoo
--------------------------------------------------------------------------------------
mądry uczy się na błędach innych, głupi na swoich, idiota nigdy się nie uczy
Re: TL Audio Ivory 5051 vs 1212v2 z MicroDockiem
ps. Mam fobię względem tych dużych złączy z trzema bolcami, wynikającą z braku wiedzy na ich temat...
...
Duże złącza z trzema bolcami?? - to chyba XLR
Nie ma się czego bać
...

- steelcangoo

XLR,kanon,balanced czy jak tam je zwał , czy one aby jakiegoś napięcia nie niosą? nie trzeba tego dodatkowo uziemiać? o sprzęt sie obawiać to żaden obciach
--------------------------------------------------------------------------------------
Nie podlaczaj!
Z TLAudio wychodzi sygnal liniowy symetryczny +4dB, a wejscia w EMU - to mikrofonowe. Czyli duza roznica napiecia. W najlepszym wypadku - beda znieksztalcenia, a w najgorszym moze sie cos spalic....
Z TLAudio wychodzi sygnal liniowy symetryczny +4dB, a wejscia w EMU - to mikrofonowe. Czyli duza roznica napiecia. W najlepszym wypadku - beda znieksztalcenia, a w najgorszym moze sie cos spalic....
masz dwie mozliwosci - albo uzyc kabla xlr->jack stero (bedzie symetryczny) i podlaczyc pod jakies line in z tylu microdocka albo podlaczyc kablem xlr->xlr z przodu - to nie tylko wejscia mikrofonowe - to rowniez wejscie hi-z dla gitar i liniowe - pamietaj tylko o skreceniu potencjometru na minimum......
- steelcangoo
Dzięki Paul , Dzięki Zbynia ...coś tak mi sie zdawało,dobrze że spytałem... Pozdrowienia!
to nie tylko wejscia mikrofonowe - to rowniez wejscie hi-z dla gitar i liniowe
Tak, ale tylko na Jacku - poniewaz tam sa gniazda Combo (XLR - mikrofonowe, + Jack - Hi-z/Line w srodku).
Tak, ale tylko na Jacku - poniewaz tam sa gniazda Combo (XLR - mikrofonowe, + Jack - Hi-z/Line w srodku).
a co to za roznica???przeciez combo zawsze korzysta z tych samych pinow(a raczej blaszek)
przeciez nawet w mikserze mozesz pod xlr podlaczyc poziom liniowy i skorzystac z pada - wyjdzie na to samo
przeciez nawet w mikserze mozesz pod xlr podlaczyc poziom liniowy i skorzystac z pada - wyjdzie na to samo