Neuman u87Ai - z jakim preampem?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Feefrock
Re: Neuman u87Ai - z jakim preampem?

Post autor: Feefrock » poniedziałek 03 wrz 2007, 11:07

Dokładnie - momentami to nie wiem o czym kolo gada...ale spoko!

hehe - pozdrawiam!...
A ja wiem, i czytam wszystko co napisze Joachim K., bo ma wiedzę i jak mówią ziomy rizpekt.

maroonyo

Post autor: maroonyo » poniedziałek 03 wrz 2007, 17:01

Witam ...
co do kupowania Neumann-a do domowego studia...no coz zdarzaja sie kolekcjonerzy drogich zabawek.Jezeli chcesz zrobic cos dla muzyki to nagraj sobie projekt w domowym studio na jakims MXL-u i zanies go do zawodowcow.Oni tam maja Neumann-a :) . Wydaje mi sie ze wyday material zabrzmi lepiej .Moge sie owszem mylic .Mozesz miec swietne zdolnosci i wydac dobra plyte . Ale do studia dokup sprzetu za kilkadziesiat tysiecy .Ale wtedy takie studio ma charakter komercyjny .......Czyli to juz nie domowe studio :)))))))))))))
A tak poza tym mialem okazje bliskiego kontaktu z niejakim U89i . Nowszy brat U87 . W zasadzie troche mniejsz i lzejszy no i z regulowanymi chcarakterystykami . Brzmienie miodzio :) Cieplutki misio :))))))
reasumujac ...Jak juz chcesz wydawac kase to kup mercedesa wsrod monitorow. Albo dwie pary:))
Pozdro.

esz

Post autor: esz » poniedziałek 03 wrz 2007, 17:29

Dokładnie, jestem właśnie takim kolekcjonerem :)

hehe...Gwiazdorstwo mnie NIE INTERESUJE.
Robię to dla siebie, a nie jakiejś tam publiki - jakieś inne studio w moim przypadku to bezsens!

Ok, to nie waże - skupmy się na dobrym preampie.

Witaj, używam U87 w tandemie z UA LA-610 - to rewelacyjny preamp godny tego mika - polecam a najlepiej to kup sobie UA 6176 - będziesz miał świetny kompresor i preamp w jednym (bo nie słyszałem nic lepszego do wokalu od 1176)

Dzięki, powiem szczerze że nie znałem tego modelu...
Dałeś mi do myślenia teraz :)

Swoją drogą to zastanawiam się jeszcze nad: DoubleTriode produkcji Igora (igs) plus kompresor SSL. Co o tym myślicie?

pozdrawiam
[addsig]
"Wiem, jest jeden paten - zatyczki w audiotele - wsadź se w uszy i wyluzuj bo se rozwalisz panele..."

Awatar użytkownika
majall

Post autor: majall » poniedziałek 03 wrz 2007, 20:20

Posiadanie kilku dobrych mikrofonów jest zaletą lecz odpowiednie ich zastosowanie sztuką
Macbook pro 17" 2.4 , mac pro 2.8 Quad-Core , RME fireface 800 , Emu 5000 ultra . telecaster hot rod , AKG 270 studio , Logic 8 , Melodyne plug in , Reaper .

Awatar użytkownika
Veron

Post autor: Veron » wtorek 04 wrz 2007, 06:56

Straszny zamęt w tym temacie. Ja bym polecał jak większość coś tańszego, ale i nie gorszego. Taki Rode NTK...
Za cenę U87 to bym zakupił sporo rzeczy, konkretnych...
Joachimie K.- Elo elo pięć dwa zero, Rizpekt również :P
Brak pomysłu w tej chwili...

minimax

Post autor: minimax » wtorek 04 wrz 2007, 09:31

Ja bym polecał jak większość coś tańszego, ale i nie gorszego. Taki Rode NTK...

[b][url=http://jurekmuszynski.com]jurekmuszynski.com[/url][/b]

esz

Post autor: esz » wtorek 04 wrz 2007, 14:24

...Straszny zamęt w tym temacie. Ja bym polecał jak większość coś tańszego, ale i nie gorszego. Taki Rode NTK...
Za cenę U87 to bym zakupił sporo rzeczy, konkretnych...
Joachimie K.- Elo elo pięć dwa zero, Rizpekt również :P...

Ten mikrofon w ogóle mi nie robi! (o ile pamiętam to Krito go jeszcze miał - no nie Veron?)

Poza tym już nie pytam o mikrofon tylko o preampa do tego mic'a.
Chyba jednak skorzystam z oferty IGS'a...

jou!
"Wiem, jest jeden paten - zatyczki w audiotele - wsadź se w uszy i wyluzuj bo se rozwalisz panele..."

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » wtorek 04 wrz 2007, 16:25

Poza tym już nie pytam o mikrofon tylko o preampa do tego mic'a.

Wrecz doskonale czasowo i konstrukcyjnie sparowana z U87 wydaje sie byc konstrukcja Neve - czyli na przyklad Great River. Cena troche ponad 1000USD no i nie ma filtra, ale poza tym - warto sprawdzic.

esz

Post autor: esz » środa 05 wrz 2007, 17:05

...Poza tym już nie pytam o mikrofon tylko o preampa do tego mic'a.

Wrecz doskonale czasowo i konstrukcyjnie sparowana z U87 wydaje sie byc konstrukcja Neve - czyli na przyklad Great River. Cena troche ponad 1000USD no i nie ma filtra, ale poza tym - warto sprawdzic....

Hmmm...Wszystko ok, ale bardzo trudno dostać ten sprzęt...

ODPOWIEDZ