Virus Powercore - kto słyszał?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
blackvelvet
Virus Powercore - kto słyszał?

Post autor: blackvelvet » niedziela 24 kwie 2005, 23:11

Hej!

Czy ktoś miał możliwość pracy z Virusem Powercore? Jak jego brzmienie ma się do Virusa C tudzież TDM (te akurat znam)?

Pozdrawiam

SM

Awatar użytkownika
midishiner

Re: Virus Powercore - kto słyszał?

Post autor: midishiner » piątek 31 sie 2007, 10:13

...Hej!

Czy ktoś miał możliwość pracy z Virusem Powercore? Jak jego brzmienie ma się do Virusa C tudzież TDM (te akurat znam)?

Pozdrawiam

SM...
Witam post dość stary, ale mam więc piszę. Brzmi to ładnie, trochę bardziej cyfrowo niż sprzętowy odpowiednik, ale znośnie. Świetne są leady, basy są rewelacyjne, gorzej z padami - są płaskie, mało przestrzenne. Arpeggiatorowe presety tez robia wrażenie. pozdr
Lucas May On Tour
5-21.V.2009

symptom

Post autor: symptom » piątek 31 sie 2007, 12:56

......Hej!

Pozdrawiam

SM...
Witam post dość stary, ale mam więc piszę. Brzmi to ładnie, trochę bardziej cyfrowo niż sprzętowy odpowiednik, ale znośnie. Świetne są leady, basy są rewelacyjne, gorzej z padami - są płaskie, mało przestrzenne. Arpeggiatorowe presety tez robia wrażenie. pozdr...
no nie wiem, nie powiedzialbym ze brzmienie wersji na powercore jest gorsze, w studiu robilem porownanie presetow wersji powercore i rackXXL , i jak koledzy nie widzieli czy gram z hardwara czy softu , roznicy sie nie mogli dopatrzec [doslyszec?], w kazdym badz razie polecam , chyba nie ma lepszego syntha softwareowego.

pozdrawiam
Cubase SX3 | Presonus FirePod | KRK Rockit 8 | Roland MV8800 | Korg Triton Extreme

Awatar użytkownika
BassFun

Post autor: BassFun » piątek 31 sie 2007, 19:36

Mam Virusa Powercore i TI a kiedys mialem B i C.
Generalnie jestem Virusowiec od małego

Brzmienie virusa powercore jest prawie identyczne jak B,C.
Ti wiadomo "masakra" jest mocno rozbudowany ale moge powiedziec z zobie to samo na virusie powercore co na ti wiec wszystko zalezy od tego jak sie to robi.
Jedyny minus to polifonia zatyka sie w V.powercore podczas sekwencji Pads.Jak sie zatyka to sie ustawia pokretło unison tak aby sie nie zatykał:)
Za to przy sekwencjach solowych Leads mozna ustawic unison tak aby grał całą polifonią i partie solowe sa naprawde mięsiste.

W kazdym razie bardzo sobie chwale wszystkie virusy.
Na dobra sprawe to samo zrobię na virusie B,C,Ti co i na powercore.
Kwestia pomysłow i odpowiedniego zastosowania.
Polecam virusa powercore:)
Chociaz jak wolisz hardware i gałeczki to za kase ktora wydasz na powercore kupisz virusa B.

ODPOWIEDZ