Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
-
szkudlik
Re: Multi pair cable
autor: szkudlik » środa 29 sie 2007, 10:07
Z tego moze subiektywnie wynikac cos co mozna przy duzej tolerancji nawzac "brzmieniem kabla"
Chyba nie musze dodawac ze dla mnie taki kabel zalicza sie do drugiej kategorii w/g mojej klasyfikacji
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
cort_pl - Posty:14
autor: cort_pl » środa 29 sie 2007, 10:08
......Ale ja o brzmieniu bardziej :)...
O ile dobrze wiem to kabel nie brzmi.
Jako, że poszło o to co napisałem apropos brzemienia pyty - absloutnie nie zgodzę się że kabel nie ma wpływu na jakość dźwięku, jeśli ktoś uważa że kabel to kabel i czy to bedzie KLOTZ czy jakiś badziew to proponuję porównać najpierw dobry kabel a potem jakiś badziew i jeśli dalej bedzie twierdził że nie słyszy różnicy to chyba minął się z powołaniem :) Nie chce tu nikogo urazić ale śmieszy mnie jak ktoś tak pisze, powiem jeszcze wiecej, nawet kabel prądowy "brzmi"
-
szkudlik
autor: szkudlik » środa 29 sie 2007, 10:42
.........Ale ja o brzmieniu bardziej :)...
O ile dobrze wiem to kabel nie brzmi.
Jako, że poszło o to co napisałem apropos brzemienia pyty - absloutnie nie zgodzę się że kabel nie ma wpływu na jakość dźwięku, jeśli ktoś uważa że kabel to kabel i czy to bedzie KLOTZ czy jakiś badziew to proponuję porównać najpierw dobry kabel a potem jakiś badziew i jeśli dalej bedzie twierdził że nie słyszy różnicy to chyba minął się z powołaniem :) Nie chce tu nikogo urazić ale śmieszy mnie jak ktoś tak pisze, powiem jeszcze wiecej, nawet kabel prądowy "brzmi" ...
Oki, niech bedzie, z jednym detalem - jeszcze sie nie zdarzylo zeby w slepym tescie komukolwiek udalo sie rozpoznac roznice miedzy kablami.
(to znaczy - dlaj swojego klotza i jakis badziew, popros kolege zeby za zaslona zmienial kabelki tak zebys NIE WIEDZIAL ktory aktualnie jest podlaczony, zapisuj ktory w/g ciebie gra a potem porownaj z zapisami kolegi - jezeli ten "badziew" nie nalezy do mojej kategorii drugiej to z cala pewnoscia te dwie kartki beda mialy niewiele ze soba wspolnego)
Ale sila sugestii jest taka ze niekiedy wystarczy placebo zeby wyleczyc czlowieka. A co dopiero zmienic cos tak ulotnego jak brzmienie... wiec dla kogos kto zaplacil wiecej i wie ktory kabel gra zeczywiscie bedzie lepiej slychac.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
-
ElvisKing
autor: ElvisKing » środa 29 sie 2007, 10:55
Stoje rowniez przed wyborem pyty i jedyna tania konstrukcja do zaakceptowania to Multicore PROEL z serii EBN konkretnie EBN2408 za 1600zl.Mialem kabelek w reku i wyglada na duzo solidniejszego od Adama Ha(ł)lla.
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!
-
cort_pl - Posty:14
autor: cort_pl » środa 29 sie 2007, 12:09
...Stoje rowniez przed wyborem pyty i jedyna tania konstrukcja do zaakceptowania to Multicore PROEL z serii EBN konkretnie EBN2408 za 1600zl.Mialem kabelek w reku i wyglada na duzo solidniejszego od Adama Ha(ł)lla....
Też myślałem o pycie z Proela jakiś czas temu, z tym że o wyższej serii, generalnie miałem do wyboru albo PROEL z odpinaną wiązką i odpinanym stage boxem (koszt koło 8tys) lub Sommer Cable - ta sama długość, tylko w całości. A że kable z Sommera (Club series mk2) uważam za jedne z najlepszych padło na pyte z Sommera- mimo nieodpinanych konówek. Kabel rewelacyny, nie sztywny, cienki, nie skręcający się. Ale znam ludzi co mają PROELA i bardzo są zadowoleni.
-
peter
Chciałem się z Wami podzielić wrażeniami... Dzisiaj rano zabrałem się za naprawę stage boxa, kilka torów nie działało wogóle, kilka robiło zwarcie... Okazało się,że kable są przełamane przy wyjściu i musiałem rozciąć troche izolacji aby skrócić te przełamane"wąsy" Tu jest zdjęcie tego kabelka
ADAM HALL
Firma ADAM HALL zalała izolacją już uszkodzony kabel (naprawiony zwykłą taśmą) Co za żenada...
-
Soundscape
-
Kontakt:
autor: Soundscape » piątek 25 lip 2008, 16:25
Firma ADAM HALL zalała izolacją już uszkodzony kabel (naprawiony zwykłą taśmą) Co za żenada... ...
Faktycznie, to nieciekawie wygląda...Ktoś był najwyraźniej leniwy i zrobił to specjalnie, bo tego już nie można nazwać pomyłką lub niechlujstwem...