Multi pair cable

Tu zajmujemy się sprawami tyczącymi się urządzeń stosowanych przy nagłośnieniach imprez.
Awatar użytkownika
szkudlik
Re: Multi pair cable

Post autor: szkudlik » środa 29 sie 2007, 10:07

Z tego moze subiektywnie wynikac cos co mozna przy duzej tolerancji nawzac "brzmieniem kabla"

Chyba nie musze dodawac ze dla mnie taki kabel zalicza sie do drugiej kategorii w/g mojej klasyfikacji
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

cort_pl

Post autor: cort_pl » środa 29 sie 2007, 10:08

......Ale ja o brzmieniu bardziej :)...
O ile dobrze wiem to kabel nie brzmi.

Jako, że poszło o to co napisałem apropos brzemienia pyty - absloutnie nie zgodzę się że kabel nie ma wpływu na jakość dźwięku, jeśli ktoś uważa że kabel to kabel i czy to bedzie KLOTZ czy jakiś badziew to proponuję porównać najpierw dobry kabel a potem jakiś badziew i jeśli dalej bedzie twierdził że nie słyszy różnicy to chyba minął się z powołaniem :) Nie chce tu nikogo urazić ale śmieszy mnie jak ktoś tak pisze, powiem jeszcze wiecej, nawet kabel prądowy "brzmi"

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 29 sie 2007, 10:42

.........Ale ja o brzmieniu bardziej :)...
O ile dobrze wiem to kabel nie brzmi.

Jako, że poszło o to co napisałem apropos brzemienia pyty - absloutnie nie zgodzę się że kabel nie ma wpływu na jakość dźwięku, jeśli ktoś uważa że kabel to kabel i czy to bedzie KLOTZ czy jakiś badziew to proponuję porównać najpierw dobry kabel a potem jakiś badziew i jeśli dalej bedzie twierdził że nie słyszy różnicy to chyba minął się z powołaniem :) Nie chce tu nikogo urazić ale śmieszy mnie jak ktoś tak pisze, powiem jeszcze wiecej, nawet kabel prądowy "brzmi" ...

Oki, niech bedzie, z jednym detalem - jeszcze sie nie zdarzylo zeby w slepym tescie komukolwiek udalo sie rozpoznac roznice miedzy kablami.
(to znaczy - dlaj swojego klotza i jakis badziew, popros kolege zeby za zaslona zmienial kabelki tak zebys NIE WIEDZIAL ktory aktualnie jest podlaczony, zapisuj ktory w/g ciebie gra a potem porownaj z zapisami kolegi - jezeli ten "badziew" nie nalezy do mojej kategorii drugiej to z cala pewnoscia te dwie kartki beda mialy niewiele ze soba wspolnego)

Ale sila sugestii jest taka ze niekiedy wystarczy placebo zeby wyleczyc czlowieka. A co dopiero zmienic cos tak ulotnego jak brzmienie... wiec dla kogos kto zaplacil wiecej i wie ktory kabel gra zeczywiscie bedzie lepiej slychac.

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
ElvisKing

Post autor: ElvisKing » środa 29 sie 2007, 10:55

Stoje rowniez przed wyborem pyty i jedyna tania konstrukcja do zaakceptowania to Multicore PROEL z serii EBN konkretnie EBN2408 za 1600zl.Mialem kabelek w reku i wyglada na duzo solidniejszego od Adama Ha(ł)lla.
UWAGA TEN POST ZOSTAL NAPISANY PO CONAJMNIEJ 2 PIWACH :) !!!

cort_pl

Post autor: cort_pl » środa 29 sie 2007, 12:09

...Stoje rowniez przed wyborem pyty i jedyna tania konstrukcja do zaakceptowania to Multicore PROEL z serii EBN konkretnie EBN2408 za 1600zl.Mialem kabelek w reku i wyglada na duzo solidniejszego od Adama Ha(ł)lla....

Też myślałem o pycie z Proela jakiś czas temu, z tym że o wyższej serii, generalnie miałem do wyboru albo PROEL z odpinaną wiązką i odpinanym stage boxem (koszt koło 8tys) lub Sommer Cable - ta sama długość, tylko w całości. A że kable z Sommera (Club series mk2) uważam za jedne z najlepszych padło na pyte z Sommera- mimo nieodpinanych konówek. Kabel rewelacyny, nie sztywny, cienki, nie skręcający się. Ale znam ludzi co mają PROELA i bardzo są zadowoleni.

Awatar użytkownika
peter

Post autor: peter » piątek 25 lip 2008, 10:21

Chciałem się z Wami podzielić wrażeniami... Dzisiaj rano zabrałem się za naprawę stage boxa, kilka torów nie działało wogóle, kilka robiło zwarcie... Okazało się,że kable są przełamane przy wyjściu i musiałem rozciąć troche izolacji aby skrócić te przełamane"wąsy" Tu jest zdjęcie tego kabelka ADAM HALL
Firma ADAM HALL zalała izolacją już uszkodzony kabel (naprawiony zwykłą taśmą) Co za żenada...

Awatar użytkownika
Soundscape
Kontakt:

Post autor: Soundscape » piątek 25 lip 2008, 16:25

Firma ADAM HALL zalała izolacją już uszkodzony kabel (naprawiony zwykłą taśmą) Co za żenada... ...
Faktycznie, to nieciekawie wygląda...Ktoś był najwyraźniej leniwy i zrobił to specjalnie, bo tego już nie można nazwać pomyłką lub niechlujstwem...

ODPOWIEDZ