Steinberg Sequel

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
SHIVOO
Kontakt:
Re: Steinberg Sequel

Post autor: SHIVOO » czwartek 23 sie 2007, 12:16

............Tak **********************
Ten o którym mówisz to Ableton Live Lite, jest między nimi spora przepaść choćby to że ten drugi ma więcej ścieżek audio/midi. Ale mimo wszystko nie podoba mi się ten program i uważam że dużą wpływ na jego popularność ma to że firma chwali się kto go używa a ludziska wiadomo wzorują się na swoich idolach. Owszem jest naszpikowany opcjami ale ja potrzebowałem tylko możliwości aktywacji partii za pomocą padów i SEQUEL mi to umożliwił. ...
Ano tak... i nie od E-mu tylko od M-audio - pardonsik pardonsik..........

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » czwartek 23 sie 2007, 12:51

...Sequel nie jest dla dzieci, dla dzieci jest ejay albo music maker
...

:) Nie bierz powyzszego do siebie, he he :)
Dziecinnie prosta obsluga Sequela to zaleta.
Pady trybu live to też zaleta. wiec same plusy po za brakiem obslugi VST (pewnie wprowadza za rok :)) i cena - podobny GarageBand jest za darmo z kazdym Makiem :)
Nie jestem pewien, czy rowniez darmowy Reaper ma juz cos takiego jak ta funkcja live czyli odtwarzanie sekwencjami od zaznaczonych markerow.
...
Spoko Ale powiem ci że ten program bardzo mnie cieszy i dlatego go bronie. Z tym gargeband'em to jest ekstra ze dostaje go każdy nowy macowiec, kolega mixuje na tym zespół punk rockowy i mówi że nic mu nie potrzeba a poza tym gdzieś słyszałem że tacy kolesie jak Klaxons czy Block Party go(Garageband'a) używają do nagrywania swoich pomysłów.

Pozdrawiam wszystkich

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 23 sie 2007, 17:20

jeju kiedy w koncu marketing przestanie gorowac nad zdrowym rozsadkiem ?

software makowy dolaczany do komputera nie jest za zadne "darmo", cena zestawu to cena komputera+ cena oprogramowania... i patrzac w ten sposob ( a nie tak, jak chce tego producent - czyli ze software jest gratis) to oprogramowanie wcale tanio nie wychodzi ;) tak wiec nie uwazam ze cena sequela jest wysoka bo garageband jest za wyimaginowane "darmo" ;)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Monk

Post autor: Monk » czwartek 23 sie 2007, 18:29

...Pakiet iLife kosztuje 289 zł. W jego skład wchodzą: iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb i wspomniany GarageBand. Średnio 58 zł za program. Nie uważam że to jest dużo. :)...

Na pececie wyszłoby taniej, ale mniej ajpodowo ;)

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » czwartek 23 sie 2007, 18:39

Zainteresowanych Sequel'em i jego brzmieniem odsyłam tu:http://www.myspace.com/steinbergsequel

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 23 sie 2007, 19:14

...Zainteresowanych Sequel'em i jego brzmieniem odsyłam tu:http://www.myspace.com/steinbergsequel...
Co rozumiesz pod pojęciem "jego brzmienie" ? Wszak DAWy maja to samo brzmienie ?

Awatar użytkownika
Arab

Post autor: Arab » czwartek 23 sie 2007, 20:06

......Zainteresowanych Sequel'em i jego brzmieniem odsyłam tu:http://www.myspace.com/steinbergsequel...
Co rozumiesz pod pojęciem "jego brzmienie" ? Wszak DAWy maja to samo brzmienie ?...
Sorry źle to ująłem, lepiej by było "jego możliwości"

cocktailmusic

Post autor: cocktailmusic » wtorek 04 wrz 2007, 11:01

Widzę ze od jakiegos czasu to forum jest bardzo "profesjonalne".
Wszuscy maja 'oryginalnego' Cubase 4 i masę sprzetu za 1000000000000 i więcej.
A potem sa pytania : dlzczeego mój SB nie gra z cubase.
ile razy czytam takie posty ręce mi poadają.
Bo tylko na Cubase 4 albo Sonarze 6 można cokolwiek nagrać.
Zgadzam się z Arabem ze większośc nie jest w stanie wykorzystac 50% procent posiadanego softu.
Od poczatki mojej przygody z muzyka starałem się mieć oryginalny soft.
Jakoś udawało mi się nagrywac na Cubasis, Music studio i Wavelab lite.
Ja pracuję od 2 lat na Cubase LE,darmowych wtyczkach VST i nie mam z tym problemu, oraz nie chcę niczego zmieniać.
Jeśli ktoś chce się podzielić radością z posiadanego legalnego softu to zaraz zostaje zjechany.
Coś to jest nie tak ........

Gratuluję zakupu SEQUEL-a i radości z jego używania.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ