UAD-1 rejestracja

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:
UAD-1 rejestracja

Post autor: Elven » środa 22 sie 2007, 10:00

dotarł wreszcie do mnie UAD-1 ze stanów w wersji Mackie. Jeszcze go nie macałem, bo jest u brata, ale wydaje się być wszystko w porządku.
Słyszełem, że trzeba przerejestrować pluginy na mnie, tylko, że na dzień dzisiejszy nie wiem jak sklep w stanach to rozwiązał.
Czy wystarczy po prostu napisać do UA i oni podeślą nowe kody rejestracyjne, czy koniecznie musi być karta przerejestrowana z poprzedniego użyszkodnika na mnie?

Awatar użytkownika
oduck

Re: UAD-1 rejestracja

Post autor: oduck » środa 22 sie 2007, 14:29

sprzedajacego musisz scignac zeby na swoim koncie na uaudio.com zglosil sprzedaz karty i pluginow do niej przypisanych

wtedy ty bedziesz mogl zarejestrowac na siebie je

nie pamietam dokladnie jak to sie odbywalo w moim przypadku (tez kupilem wersje mackie uzywana) ale pamietam ze to byla kwestia paru klikniec, banal
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » środa 22 sie 2007, 15:08

wyglda na to, że płytka CD była nietknięta, widocznie ktoś uzywał jej jako drugiej karty.
A jak ma się sprawa z instalacją softwaru, bo na płytce jest v2.2 a na stronie UA już v4.7. Czy moge zainstalować po raz pierwszy software v4.7 czy musze najpierw te v2.2 ?

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » środa 22 sie 2007, 15:30

nie nie musisz, kazda wersja software sciagnieta ze strony jest samodzielna i zawiera wszystkie pluginy jakie sa do tej karty (dzialaja tylko te na ktore masz autoryzacje)

poczytaj FAQ na stronie uaudio

co do transferu licencji to i tak bedziesz musial to zrobic bo inaczej sie nie da na twoim kompie uruchomic wtyczek (oni przysylaja plik aktualizujacy rejestr ktory musisz uruchomic u siebie - a nie sciagniesz go bez posiadania konta i zarejestrowania wlasnej karty i wtyczek)
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
Elven
Kontakt:

Post autor: Elven » piątek 31 sie 2007, 22:28

no to się nacieszyłem Autoryzacją

nie dość, że uruchomiły mi się niektóre tylko pluginy w wersji demo, to na dodatek podziałały tylko 4 dni... i sie wyczerpały
a zresztą i tak nie chciało mi sie ich testować, szkoda tylko że ten Uad'owy suport taki pokręcony, bo na maile nie odpowiadają od tygodnia.
Mam tylko nadzieje, że mi sie LA-2A któregoś dnia nie wyczerpie hehehe

Awatar użytkownika
JoachimK
Kontakt:

Post autor: JoachimK » sobota 01 wrz 2007, 00:50

szkoda tylko że ten Uad'owy suport taki pokręcony, bo na maile nie odpowiadają od tygodnia.

to dziwne, bo ja mam z nimi doswiadczenia zupelnie inne - dwie odpowiedzi w ciagu pojedynczych godzin
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!

ODPOWIEDZ