Co to za efekt na wokalu?

Kruczki i sztuczki. Podziel się swoją wiedzą tajemną.
Awatar użytkownika
osisko
Co to za efekt na wokalu?

Post autor: osisko » środa 22 sie 2007, 11:48

Witam
Jak w tytule, chodzi o rozponanie narzedzia uzytego do stworzenia efektu na vocal, na koncu frazy. Probka, czyli fragmencik tego swietnego i znanego zespolu tutaj, umieszczona bez zgody tworcow, mysle ze bedzie mi wybaczone, wszkaze cel szlachetny, edukacyjny
pozdrawiam
www.osa-project.com

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Re: Co to za efekt na wokalu?

Post autor: zebromirrrr » środa 22 sie 2007, 12:00

...Witam
Jak w tytule, chodzi o rozponanie narzedzia uzytego do stworzenia efektu na vocal, na koncu frazy. Probka, czyli fragmencik tego swietnego i znanego zespolu tutaj, umieszczona bez zgody tworcow, mysle ze bedzie mi wybaczone, wszkaze cel szlachetny, edukacyjny
pozdrawiam...
ja sie podpinam pod pytanie.strasznie ciekawy jestem jakie narzedzie zostało uzyte w tym numerze miloopy.ktos cos wie na ten temat?
www.studiosquat.pl

abproject

Post autor: abproject » środa 22 sie 2007, 12:20

......Witam
pozdrawiam...
ja sie podpinam pod pytanie.strasznie ciekawy jestem jakie narzedzie zostało uzyte w tym numerze miloopy.ktos cos wie na ten temat?...
Myślę... że vocal został po prostu pocięty i przyspieszony... fraza na małe klocki i ułożone w stylu werbla w przejściach...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

abproject

Post autor: abproject » środa 22 sie 2007, 12:23

Myślę... że vocal został po prostu pocięty i przyspieszony... fraza na małe klocki i ułożone w stylu werbla w przejściach... ...
no i dopieszczony filtrami oczywiście...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » środa 22 sie 2007, 12:39

...
Myślę... że vocal został po prostu pocięty i przyspieszony... fraza na małe klocki i ułożone w stylu werbla w przejściach... ...
no i dopieszczony filtrami oczywiście......
nie sadze, zeby komus chcialo sie robic tak zmudna robote dla 1,5 s. efektu, mysle ze jest to uzycie jakiej wtyczki, pytanie jakiej?
www.osa-project.com

Awatar użytkownika
zebromirrrr

Post autor: zebromirrrr » środa 22 sie 2007, 12:47

......
no i dopieszczony filtrami oczywiście......
nie sadze, zeby komus chcialo sie robic tak zmudna robote dla 1,5 s. efektu, mysle ze jest to uzycie jakiej wtyczki, pytanie jakiej?...
ja jestem raczej przekonany o tym.próbowałem takich rzeczy i jest z tym naprawde masa roboty a i efekt inny.musi byc jakis narzedzie do robienia takich efektów
www.studiosquat.pl

Zbynia

Post autor: Zbynia » środa 22 sie 2007, 12:56

cos w stylu jakiegos bit crushera i tym podobnych efektow cyfrowych

YgreK

Post autor: YgreK » środa 22 sie 2007, 13:41

Jak w tytule, chodzi o rozponanie narzedzia uzytego do stworzenia efektu na vocal, na koncu frazy.

Jest do tego wtyczka Glitch

Awatar użytkownika
AdamZ

Post autor: AdamZ » środa 22 sie 2007, 14:23

...Jak w tytule, chodzi o rozponanie narzedzia uzytego do stworzenia efektu na vocal, na koncu frazy.

Jest do tego wtyczka Glitch...

Też myśle że użyli Glitch-a . Ale krojenie na drobne kawałki też mi sie zdarzało.
Diabeł tkwi w szczegółach ... ja nie żałuje czasu na takie "manewry"
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

Awatar użytkownika
osisko

Post autor: osisko » środa 22 sie 2007, 14:57

Jest do tego wtyczka Glitch...

Też myśle że użyli Glitch-a . Ale krojenie na drobne kawałki też mi sie zdarzało.
Diabeł tkwi w szczegółach ... ja nie żałuje czasu na takie "manewry"
...

No i "o take" rzecz mi chodzilo , mozna na was liczyc panowie, moja bardzo wasza dziekowac

pozdrawiam
www.osa-project.com

ODPOWIEDZ