Moze i masz racje... Chodzi mi jednak o w sumie dosc prosta rzecz - o czytanie tego, co sie samemu napisalo. Zauwaz, jak bardzo rozni sie forma towanie naszych postow: ja odnosze sie do konkretnych Twoich wypowiedzi, od razu pod nimi zajmujac stanowisko. Nie cytuje tego, z czym sie zgadzam - a zgadzam sie z wiekszoscia. Cytuje to, z czym sie nie zgadzam
Nie rozumiem czemu kolega Matiz tak bardzo lubi wciskać w moje usta jakieś dziwne stwierdzenia i zabarwiać moje wypowiedzi dość mocno przerysowaną interpretacją.

Jak pisze wyzej, nic nie wciskam w Twoje usta - to sa dokladne cytaty z Twoich wypowiedzi. Moj komentarz jest natomiast moim komentarzem i sadze, ze mam do niego prawo, jak i do porownan - nawet rozbudowanych

"IMO jest dokladnie odwrotnie - korzystanie z kompresora jest czesto nieuzasadnione, bo wiele rzeczy w partiach wokalnych mozna zalatwic automatyka glosnosci."
Zgadzam się z Tobą w pełni jednak Twoje stwierdzenie jest lekką przesadą bo jednak w 90% przypadków zakłada się na wokal choćby delikatną kompresję...
No i gdzie tu przesada? To, ze w 90% przypadkow stosuje sie kompresor ma oznaczac, ze jego zastosowanie zawsze jest uzasadnione?
Matiz: Jeśli również jesteś fanem kompresorów wszelkiej maści ale bez przesady tym bardziej nie jestem w stanie pojąć celowości tej kłótni
Jak pialem - wcale sie nie klocimy - przynajmniej ja - tylko dyskutujemy. Gdzie Ty widzisz klotnie?