Koncert rockowy po polsku

Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
Awatar użytkownika
ArekSp
Re: Koncert rockowy po polsku

Post autor: ArekSp » poniedziałek 13 sie 2007, 11:46

No... kolego FULLSOUND. Z takim podejściem to moze dobrze, że tak krótko zostałeś na tym forum. Widzę, że nie jesteś gorszy w "odrzucaniu błota" niż Ci (jak to nazywacie "twardzielami"),ale z drugiejstrony to szkoda, bo może mógłbyś się czegoś pożytecznego też nauczyć, bo wierz mi Oni czasami mówią mądre rzeczy. Ja na Twoim miejscu olałbym Ich "ironię" i robił swoje. Ja powyższe wypowiedzi odebrałem nie jako negowanie Waszej pracy, lecz tego obrazu jaki przedstawiacie na zdjęciach, bo wybaczcie, ale wygląda to średnio ciekawie. Niedobrze, że trafiło to akurat na to forum, gdzie jest naprawdę dużo ludzi, którym dane jest zajmować się nagłaśnianiem i ogólnie dźwiękiem w sposób "powiedzmy profesjonalny" i przy użyciu dobrych zabawek. Moja rada... jeżeli reklamujecie się w necie jako m.in. firma nagłośnieniowa to nie chwalcie się przynajmniej tego typu zdjęciami, no chyba że chcecie zawsze obsługiwać "tylko" takie imprezy. Pozostałość strony jest OK. Możecie mówić, że ktoś nie rozumie Waszych realiów, ale Wy też zrozumcie, że nawet dla tych którzy je rozumieja ten widok na chwilę zapiera dech w piersiach. Powtarzam jeszcze raz... zgadzam się, że i takie imprezy tez trzeba obsłużyć, ale na wizytówkę wybierać raczej nie takie fotki... A do pozostałych kolegów... nie uważacie, że zajmujemy się tu "czasami" pierdołami???

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 13 sie 2007, 14:46

W nawiazaniu do samego tematu, przestancie narzekac ze cos jest "po polsku" jako synonimu slowa "zle". W Polsce jest fantastycznie, my jako Polacy jestesmy fajnymi ludzmi i tak jak kazda inna nacja pewne rzeczy robimy dobrze, a inne zle. Nie ma nic szczegolnego czego my jako Polacy moglibysmy sie wstydzic. W innych krajach rowniez zdazaja sie rzeczy zle, czasami znacznie gorsze od tego co jest opisane w tym watku. Goraco zachecam do pozytywnego myslenia i dyskusji na bardziej optymistyczne tematy. Polska jest fajna, a bylaby jeszcze fajniejsza gdyby wiekszosc wlasnie w ten sposob o niej myslala.
[addsig]

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 13 sie 2007, 17:40

...W nawiazaniu do samego tematu, przestancie narzekac ze cos jest "po polsku" jako synonimu slowa "zle". W Polsce jest fantastycznie, my jako Polacy jestesmy fajnymi ludzmi i tak jak kazda inna nacja pewne rzeczy robimy dobrze, a inne zle. Nie ma nic szczegolnego czego my jako Polacy moglibysmy sie wstydzic. W innych krajach rowniez zdazaja sie rzeczy zle, czasami znacznie gorsze od tego co jest opisane w tym watku. Goraco zachecam do pozytywnego myslenia i dyskusji na bardziej optymistyczne tematy. Polska jest fajna, a bylaby jeszcze fajniejsza gdyby wiekszosc wlasnie w ten sposob o niej myslala.
Nikt nie mówił że takie rzeczy zdarzają się tylko w Polsce Jacku : ]
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » poniedziałek 13 sie 2007, 21:09

...Hm.... Ciekawi mnie, jak by sobie szanowni panowie "akustycy" poradzili, mając do dyspozycji 1000 zł. Nagłośnienie zlotu, który organizowany jest po raz pierwszy i praktycznie ŻADNA firma nie chce wyłożyć pieniędzy jako sponsor jest dość kłopotliwe... Jak na pierwszy raz uważam, że wyszło całkiem nieźle, bo wszystko brzmiało bardzo dobrze i nic złego się nie stało (po mimo zastosowanej prowizorki). Co do namiotu: w dniu koncertu dowiadujesz się, że guzik dostaniesz, nie namiot, bo gdzieś utknął... Co robisz? Ochrona była wciąż po bokach, paczki były powiązane, więc wypowiadacie się o rzeczach, o których pojęcia nie macie. Ciekawi mnie, czy kiedykolwiek nagłaśnialiście jakikolwiek koncert w plenerze... Jeżeli na Wasze pierwsze nagłaśnianie mieliście większe środki: cóż, gratuluję i pozostaje pozazdrościć. Ale nim zaczniecie krytykować, dowiedzcie się więcej o zdarzeniu. Wtedy krytyka (może) będzie miała sens...

(zaznaczam, nie piszę tego jako główny akustyk, po prostu wiem, jak cała sprawa wyglądała, gdy w dzień pierwszego koncertu sporo rzeczy się sypnęło, że o problemach z piwem nie wspomnę;-))...

Glowny akustyk? a czym sie rozni od nieglownego? Hmm... osobiscie uwazam,ze taki kompaund 3 powermikserow to kompletmna bzdura. Za 1000 mozna akurat zaoferowac klientom zawodowe naglosnienie zrobione z pomyslunkiem, a nie bezmyslnie rzucone paczki roznej masci (zestawm MF-HF, lecz i rowniez te "wachl;arzowe" tuby a'la lata 70').

adi12

Post autor: adi12 » poniedziałek 13 sie 2007, 21:49

Glowny akustyk? a czym sie rozni od nieglownego? Hmm... osobiscie uwazam,ze taki kompaund 3 powermikserow to kompletmna bzdura. Za 1000 mozna akurat zaoferowac klientom zawodowe naglosnienie zrobione z pomyslunkiem, a nie bezmyslnie rzucone paczki roznej masci (zestawm MF-HF, lecz i rowniez te "wachl;arzowe" tuby a'la lata 70').

----------------------

To daj mi namiary bo widze ze jestes strasznie tani. Ale zycze sobie w tej cenie 8 torów monitorowych ,a na przodach NEXO. A miejsce imprezy 300 km od miejsca zamieszkania.

Znowu kolejne bzdury ,ze jabym to zrobił tak i siak... To trzeba chwycic sie tej roboty a nie tylko duzo pisac "...jak ja to zrobie to..."

Po wypowiedziach niektórych osób na forum widac odrazu ze albo nic nie maja ,albo sezonowo tułaja sie z jakas firma nagłosnieniową.

A zawodowe to znaczy jakie ? Zebys nazbierał przy takim systemie np. na zawodowe majki do bebnów to musisz zrobic z 10 takich imprez a to tylko pare sztuk a gdzie reszta. A gdzie dojazdy ,zycie.... a mysl ze to juz prawie koniec sezonu.

A wiec kolego to jest zawodowe nagłosnienie za 1000zł takie jakie widziałes. I powoli mozna isc do przodu dokupujac zabawek i podnoszac zgodnie z jakoscia usługi swoje wynagrodzenie.

Awatar użytkownika
Balsenior

Post autor: Balsenior » poniedziałek 13 sie 2007, 21:50

...Nie wiem z czego tu sie śmiać. Całe szczęscie że jeszcze na takich wiochach ktoś coś robi dla tych ludzi. Jakby te gminy miały kasę to na deskach normalnej sceny gościłyby gwiazdy nagłaśniała by to wszystko porządna firma. Ale cóż takie sa realia w naszym kraju. Nie ma z czego się śmiać

...
Now łaśnie. W 100% z tobą się zgadzam
Może kiedy indziej

Awatar użytkownika
Zly_Pan_Ziom

Post autor: Zly_Pan_Ziom » poniedziałek 13 sie 2007, 22:14

To daj mi namiary bo widze ze jestes strasznie tani. Ale zycze sobie w tej cenie 8 torów monitorowych ,a na przodach NEXO. A miejsce imprezy 300 km od miejsca zamieszkania

Ignorancki brak wiedzy, mówimy tu o 1000 zł za dobrze zrobiona impreze, z bezpiecznym ustawieniem choćby głośników zeby nie spadły na muzyków. i zagrania danej imprezy na w miarę "dobrych gratach"

NEXO widziałeś Ty kiedys NEXO ? czy tylko nazwe słyszałeś... nóż się w kieszeni otwiera, jak ktos nagina i przekręca, chyba każdy wie że na imprezy Grane na zestawach nexo, EAW, Jbl, HK tzreba wydac 1000 + O na końcu. nie przeinaczajmy ;/
3 lata jako technik estrady w Domu Kultury, Realizacja sceny przed takimi zespołami jak - Krzysztof Kiljański, PiEr2, Stev Fister Band, The Mofo Party Band, JJ Band, JOHN "Broadway" TUCKER Band & LESZEK CICHOŃSKI, Levandek Blues Band, Nocna zmiana Bluesa,

adi12

Post autor: adi12 » poniedziałek 13 sie 2007, 22:28

...To daj mi namiary bo widze ze jestes strasznie tani. Ale zycze sobie w tej cenie 8 torów monitorowych ,a na przodach NEXO. A miejsce imprezy 300 km od miejsca zamieszkania

Ignorancki brak wiedzy, mówimy tu o 1000 zł za dobrze zrobiona impreze, z bezpiecznym ustawieniem choćby głośników zeby nie spadły na muzyków. i zagrania danej imprezy na w miarę "dobrych gratach"

NEXO widziałeś Ty kiedys NEXO ? czy tylko nazwe słyszałeś... nóż się w kieszeni otwiera, jak ktos nagina i przekręca, chyba każdy wie że na imprezy Grane na zestawach nexo, EAW, Jbl, HK tzreba wydac 1000 + O na końcu. nie przeinaczajmy ;/...
A wiec widziałem i jestem w posiadaniu troszke wiecej niz nexo ,ale jestem włascicelem a nie tylko osoba co siedziała za gałami na cudzych zabawkach. Siedze w tym juz sporo czasu i doskonale wiem ile to jest 100 1000 i 10000 zł. A jezeli oferujesz "...dobre zabawki" (co to znaczy dobre zabawki ? beyma w skrzyni OSB ?) i do tego wszystko bedzie wyglondało ja na eurowizji poukładane to daj mi tez Twoje namiary bo widze ze mamy pełny kraj ludzi co za darmo robią ,a jak potrzeba do pracy to jakos ich nie ma choc zarobia lepszą kase ,a i zabawek swoich nie potrzeba..... dziwne ale prawdziwe.

I ludzie zostawcie juz w spokoju tego człowieka i to nagłosnienie. Jak juz wspominałem jezeli ktos krytykuje i ze jest mega zawodowcem to niech wysle pare fotek z swoim dorobkiem ,a moze sie tez troszke posmiejemy.

Pozdrawiam wszystkich z branży ..... tych prawdziwych:)

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » poniedziałek 13 sie 2007, 22:30

NEXO widziałeś Ty kiedys NEXO ? czy tylko nazwe słyszałeś... nóż się w kieszeni otwiera, jak ktos nagina i przekręca, chyba każdy wie że na imprezy Grane na zestawach nexo, EAW, Jbl, HK tzreba wydac 1000 + O na końcu. nie przeinaczajmy ;/...
Za 1000zł można zrobić imprezę ze SCENĄ, NAMIOTEM, przyzwoitym systemem nagłośnieniowym, spełniając w miarę wymagania riderowe, imprezę której organizacja techniczna będzie dobra, i nie będzie problemów ze sprzętem. Imprezę po której wszyscy będą zadowoleni.

Nie wiem czy facet nie ironizował z Nexo, wydaje mi się że to była ironia...

Ale za 1000zł można zrobić przyzwoitą imprezę.
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

Awatar użytkownika
Zly_Pan_Ziom

Post autor: Zly_Pan_Ziom » poniedziałek 13 sie 2007, 22:34

A wiec widziałem i jestem w posiadaniu troszke wiecej niz nexo ,ale jestem włascicelem a nie tylko osoba co siedziała za gałami na cudzych zabawkach. Siedze w tym juz sporo czasu i doskonale wiem ile to jest 100 1000 i 10000 zł. A jezeli oferujesz "...dobre zabawki" (co to znaczy dobre zabawki ? beyma w skrzyni OSB ?) i do tego wszystko bedzie wyglondało ja na eurowizji poukładane to daj mi tez Twoje namiary bo widze ze mamy pełny kraj ludzi co za darmo robią ,a jak potrzeba do pracy to jakos ich nie ma choc zarobia lepszą kase ,a i zabawek swoich nie potrzeba..... dziwne ale prawdziwe.

Gratuluje posiadać wiecej niż NEXO To dużo znaczy, a powiedz od czego zaczynałeś...

Nie ma ludzi do roboty ja chetnie, nawet od jutra. bo chcoicaz moge pracowac na dużych dobrych profesjonalnych gratach, wybieram darmowa lub ledwo płatna pomoc ludzią którzy maja garty powiedzmy sobie na wpół reiderowe i potzrebuja pomocy, a tysiac złotych to dla nich wielki pieniądz.

Dajesz lepsza kase prosze. daj prace, wymagaj ale i płać.

Bo w tym kraju się tylko od nas wymaga, gorzej z płaceniem...
3 lata jako technik estrady w Domu Kultury, Realizacja sceny przed takimi zespołami jak - Krzysztof Kiljański, PiEr2, Stev Fister Band, The Mofo Party Band, JJ Band, JOHN "Broadway" TUCKER Band & LESZEK CICHOŃSKI, Levandek Blues Band, Nocna zmiana Bluesa,

ODPOWIEDZ