KRK Rokit powered 8 - bzyczący tweeter
Czy ktoś może mi pomóc??
Odpalam kompa...tweeter lewego odsłuchu lekko bzyczy...odpalam cubase (lub jakikolwiek inny program)...tweeter bzyczy głośniej i staje się bardzo irytujący...
Poprostu reaguje na czynności wykonywane na kompie...
Wyeliminowałem okablowanie...
Jak to naprawić i czy dam rade sam to zrobić?
Z góry dzięki jeśli ktoś pomoże!!!
Odpalam kompa...tweeter lewego odsłuchu lekko bzyczy...odpalam cubase (lub jakikolwiek inny program)...tweeter bzyczy głośniej i staje się bardzo irytujący...
Z góry dzięki jeśli ktoś pomoże!!!
Re: KRK Rokit powered 8 - bzyczący tweeter
...Czy ktoś może mi pomóc??
Z góry dzięki jeśli ktoś pomoże!!!...
Sprobuj zmienic kable tak zeby lewy szedl na prawy i na odwrot. Zobacz co sie dzieje . Ja mialem taki sam przypadek ale wina lezala po stronie kabla. Poza tym sprawa moze lezec tez po stronie karty dzwiekowej, mozliwe ze to tez od niej - wtedy moze pomoc np przelozenie jej do innego slotu, albo dysku twardego - tu musiz zerknac na dma( chociaz w moim przypadku pomoglo po prostu podlaczenie dysku do wejscia sata na drugiej stronie plyty glownej), lub karty muz zintegrowanej- ja najlepiej od razu wylaczyc w biosie.
Z góry dzięki jeśli ktoś pomoże!!!...
Sprobuj zmienic kable tak zeby lewy szedl na prawy i na odwrot. Zobacz co sie dzieje . Ja mialem taki sam przypadek ale wina lezala po stronie kabla. Poza tym sprawa moze lezec tez po stronie karty dzwiekowej, mozliwe ze to tez od niej - wtedy moze pomoc np przelozenie jej do innego slotu, albo dysku twardego - tu musiz zerknac na dma( chociaz w moim przypadku pomoglo po prostu podlaczenie dysku do wejscia sata na drugiej stronie plyty glownej), lub karty muz zintegrowanej- ja najlepiej od razu wylaczyc w biosie.
lubie to co robie i jestem w tym dobry.
jaka masz karte??zbiera zaklocenia........mialem to samo na udigy2 dopoki wszytkich zbednych wejs nie wyciszylem - jedyne nie zbierajace syfu to mikrofon i line in.......przynajmniej w moim wypadku
...jaka masz karte??zbiera zaklocenia........mialem to samo na udigy2 dopoki wszytkich zbednych wejs nie wyciszylem - jedyne nie zbierajace syfu to mikrofon i line in.......przynajmniej w moim wypadku...
też myślałem że to od karty...kompa ostatnio zmieniałem a na wcześniejszym też były zakłócenia. . . kable też są w porządku....karta to m audio audiophile 9624
też myślałem że to od karty...kompa ostatnio zmieniałem a na wcześniejszym też były zakłócenia. . . kable też są w porządku....karta to m audio audiophile 9624
Sprobuj zmienic kable tak zeby lewy szedl na prawy i na odwrot. Zobacz co sie dzieje . Ja mialem taki sam przypadek ale wina lezala po stronie kabla. Poza tym sprawa moze lezec tez po stronie karty dzwiekowej, mozliwe ze to tez od niej - wtedy moze pomoc np przelozenie jej do innego slotu, albo dysku twardego - tu musiz zerknac na dma( chociaz w moim przypadku pomoglo po prostu podlaczenie dysku do wejscia sata na drugiej stronie plyty glownej), lub karty muz zintegrowanej- ja najlepiej od razu wylaczyc w biosie. ...
Też spróbowałem i lipa
zainstalowałem też nowe sterowniki do Audiopfila2496 i nic nie pomaga
Też spróbowałem i lipa
zainstalowałem też nowe sterowniki do Audiopfila2496 i nic nie pomaga

podlacz odsluch po inne zrodlo
zobacz czy tez to sie dzieje
zmien mu gniazda zasilajace zeby nie byly te same co kompa
powypinaj wszelkie rzeczy od karty itp - moze przypadkiem podlaczyles cd rom o audio??
powypinaj wszelkie rzeczy od karty itp - moze przypadkiem podlaczyles cd rom o audio??
...podlacz odsluch po inne zrodlo
powypinaj wszelkie rzeczy od karty itp - moze przypadkiem podlaczyles cd rom o audio??...
yeah!!
zmieniłem gniazdo zasilające i zadziałało!!!
dzięki
w końcu koniec męki!!!
powypinaj wszelkie rzeczy od karty itp - moze przypadkiem podlaczyles cd rom o audio??...

zmieniłem gniazdo zasilające i zadziałało!!!
dzięki
w końcu koniec męki!!!

ierduly i siejacy syf po gniazdkach.....
kiedys reklamowali internet i siec po gniazdkach - kiedy sie okazalo ze sieje ostro to pomysl zdechl..........proby reanimacji nic nie warte.........
kiedys reklamowali internet i siec po gniazdkach - kiedy sie okazalo ze sieje ostro to pomysl zdechl..........proby reanimacji nic nie warte.........
Mam właśnie możliwość za nie duże pieniądze kupić nowe KRK RP 8 w Stanach. Na pudełku Made in China, no i 120 V. Jeśli chodzi o takie rzeczy to jestem laikiem, czy przy pomocy przejścia na nasze 230V będzie pracował ten sprzęt?
Brak pomysłu w tej chwili...
trafo zmieniajace napiecie musisz kupic i bez klopotu.....