MOTU PRE8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
aleph
Re: MOTU PRE8

Post autor: aleph » niedziela 29 lip 2007, 21:33

...Czy mały czy duży wtyk to nie ma znaczenia pod względem kompatybilności. To po prostu inaczej skonstruowane złącze. Do 8pre dołączony jest standardowy kabel FW łączący duże porty, a i problemem nie będzie dokupienie kabla łączącego duży z małym.
Taki jak ten

Nie ma co się wahać z tym sprzętem, a jeśli nawet, to raz kozie śmierć ;)...
Witaj, z tego co sie doczytalem na stronie MOTU, to jednak ilosc pinow ma sens. 6 pinow zapewnia zasilanie karcie, a 4 piny podobno nie, czy to prawda?

Generalnie tak czy siak kupuje MOTU to fakt, teraz tylko dobrego kompa musze sobie do niego dobrac.

Hej.

Awatar użytkownika
dejote

Post autor: dejote » niedziela 29 lip 2007, 21:42

Witaj, z tego co sie doczytalem na stronie MOTU, to jednak ilosc pinow ma sens. 6 pinow zapewnia zasilanie karcie, a 4 piny podobno nie, czy to prawda?

Generalnie tak czy siak kupuje MOTU to fakt, teraz tylko dobrego kompa musze sobie do niego dobrac.

Hej....
Tak, to prawda - w przypadku 4pinowego usb będziesz musiał zasilać motu zasilaczem podłączanym do gniazdka.
[addsig]
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl

aleph

Post autor: aleph » niedziela 29 lip 2007, 22:58

HEJA, SPRAWDZILEM OPCJE MOZNA PODLACZYC TO W RAZIE CZEGO PRZY POMOCY PRZEJSCIA Z PCMCIA NA FIREWIRE CHYBA BEZPROBLEMOWO.

pytanie do KARKATAM---

WLASNIE ZAJARZYLEM O CO CHODZI Z TYM - ADA8000- WOW, WLASNIE TAK JAKOS POTRZEBOWALBYM DODATKOWYCH WYJSC A I WEJSCIA BY SIE PRZYDALY...

MOGLBYS MI TROSZKE OPISAC JAK CI SIE NA TYM WSZYSTKIM PRACUJE, NO BO JAKOSC BEHRINGERA CHYBA NIE JEST NAJLEPSZA CO?

PODZIEL SIE TROSZKE DOSWIADCZENIAMI BO MOTU KUPIE NAPEWNO, A TERAZ SIE ZASTANAWIAM CZY NIE DORZUCIC TEGO ADA8000

AHA, NO I ILU PINOWE FIRE WIRE MASZ W TYM SWOIM LAPTOPIE?

WIELKIE DZIEKI ZA POMOC

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » wtorek 31 lip 2007, 12:47

Opłaca się dokupić ADA8000 do tego sprzętu. Ja to dorwałem z drugiej ręki za grosze. W laptopie są 4 piny.

aleph

Post autor: aleph » piątek 03 sie 2007, 21:15

...Opłaca się dokupić ADA8000 do tego sprzętu. Ja to dorwałem z drugiej ręki za grosze. W laptopie są 4 piny....
witaj serdecznie ...

a moglbys powiedziec jak wypadaja preampy w ADA 8000 do tych w MOTU? Znaczy jak bede nagrywac 16 sladow, to czy na tych z Behringera bedzie wiecej zaszumienia?

pozdro

KARKATAM

Post autor: KARKATAM » sobota 04 sie 2007, 09:38

Mogę nagrać parę wavów i sam ocenisz.

aleph

Post autor: aleph » sobota 04 sie 2007, 20:07

...Mogę nagrać parę wavów i sam ocenisz....
No fajnie by bylo. podrzuc jakis taki tescik 2 kanaly z Motu i 2 kanaly z Berhingera.

Ja sobie ocenie, inni sobie ocenia tez... Tylko wiesz ja niestety nie mam takiego wielkiego doswiadczenia, a wlasciwie prawie zadne, rowniez sprzetu nie mam na ktorym mam to sprawdzic... Na zwyklym PC ze zintegrowana karta moge teraz bo jestem za granica... Wlasnie zamowilem MOTU powinno przyjsc niebawem, no i mam Grado sluchawki, zobaczymy jak bedzie...

Ale gdybys tak mogl tez swoja wlasna opinie podac bylbym wdzieczny.

Oka, to czekam na fajny przykladzik.

Pozdrawiam

aleph

Post autor: aleph » wtorek 07 sie 2007, 10:25

......Mogę nagrać parę wavów i sam ocenisz....
**********************.

Oka, to czekam na fajny przykladzik.

Pozdrawiam...
hej czekam nadal, ale cos nie teges chyba... Moze by tak nowy poscik zalozyc, coby inni profesjonalisci sie wlaczyli do oceniania, jak juz te przyklady bys podrzucil, ciekaw jestem opini profsow.

pozdro

ODPOWIEDZ