MXL 990 - szumy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mnich123
MXL 990 - szumy

Post autor: mnich123 » wtorek 31 lip 2007, 15:38

mam problem i ...mikrofon mxl 990:(
mikrofon podlączam do miksera i tu zaczyna się robić źle...
są ...jak to ując...szumy w pewnych nierównych odstepach czasu.Czasem cisza - jak powinno być a czasem jakby "wial wiatr" - doslownie. Szumy te dochodza czasem do 0 dB...oddac go na gwarancji (jeśli jeszcze jest...muszę sprawdzić)

od razu mówię,że wcześniej nie bylo takiego klopotu...nie szumial...
mikser jest dobry bo inne mikrofony dzialaja poprawnie...

co robić?

Kto w Polsce polnocnej naprawia mikrofony?Okolice Gdańska, Elbląga.Tczewa...nawet Bydgoszczy...?
www.studiodapson.freehost.pl

Awatar użytkownika
spiker

Re: MXL 990 - szumy

Post autor: spiker » wtorek 31 lip 2007, 16:02

prawie na 100% poluzowało Ci się gniazdo XLR w mikrofonie. Sprawdź palcem czy nie ruszają się bolce w gnieździe XLR - jesli tak, bedziesz musiał otworzyć korpus mikrofonu i dobrać się do śrubek mocujących gniazdo. Miałem ten sam problem, ale przy odrobinie starannosci i delikatności na pewno uda Ci się naprawić tę usterkę
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » piątek 03 sie 2007, 23:20

...prawie na 100% poluzowało Ci się gniazdo XLR w mikrofonie. Sprawdź palcem czy nie ruszają się bolce w gnieździe XLR - jesli tak, bedziesz musiał otworzyć korpus mikrofonu i dobrać się do śrubek mocujących gniazdo. Miałem ten sam problem, ale przy odrobinie starannosci i delikatności na pewno uda Ci się naprawić tę usterkę
pozdrowienia...
niestety bolce sie nie ruszaja , rozkrecilem i nic tam nie jest luźne...gdzie szukac pomocy? Okolice Malborka, Tczewa, Bydgoszczy...pomożcie...

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » piątek 03 sie 2007, 23:46

to w takim razie zostaje kabel i preamp :) podejdz do kogos z mikiem i kablem i sprawdz u niego :) ja tak robilem gdy po ktoryms update mojego Focusrite niezauwazalnie padl mi phantom :)

Awatar użytkownika
mnich123

Post autor: mnich123 » piątek 03 sie 2007, 23:49

...to w takim razie zostaje kabel i preamp :) podejdz do kogos z mikiem i kablem i sprawdz u niego :) ja tak robilem gdy po ktoryms update mojego Focusrite niezauwazalnie padl mi phantom :)...
kable juz sprawdzalem...kanaly w mikserze tez, phantom też...kurde dlaczego sie psuje:( pewnie chinczycy cos namodzili:)

ODPOWIEDZ