Problem z kartą E-mu
ostatnio przydarzyło mnie się niemiłe zdarzenie, moja karta EMU 1212m na wyjściu straciła w jednym kanale sygnał , tzn. on jest tylko że 30 dB cichszy. Myślałam że to mój wzmacniacz, ale po kilku testach wyszło na jaw że to karta. Nie wiem co teraz zrobić? czy to wogóle da się naprawić? czy muszę koniecznie zmienić kartę? Na razie zmieniłam ustawienia panoramy? Ale nie mogę teraz w pełni kontrolować panoramy itp.
jestem pasjonatką muzyki
Re: Problem z kartą E-mu
mialem to samo z swoim pierwszym egzemplarzem - ale byl na gwarancji , wiec problem mogl byc rozwiazany.
z drugim zero problemow
z drugim zero problemow
W mojej E-MU 1212m jeden kanał działa dopiero kiedy bardziej wysunę jacka, wtedy jest bez problemu. Kiedy go wepchnę w jego prawidłowe położenie jest więcej niż o połowę cichszy. Jest to pewnie jakaś źle przygięta blaszka. Może i u Ciebie jest to samo?
...W mojej E-MU 1212m jeden kanał działa dopiero kiedy bardziej wysunę jacka, wtedy jest bez problemu. Kiedy go wepchnę w jego prawidłowe położenie jest więcej niż o połowę cichszy. Jest to pewnie jakaś źle przygięta blaszka. Może i u Ciebie jest to samo? ...
zlacza sa symetryczne...nie zla blaszka tylko uwalone wyjscie.....
zlacza sa symetryczne...nie zla blaszka tylko uwalone wyjscie.....
...ostatnio przydarzyło mnie się niemiłe zdarzenie, moja karta EMU 1212m na wyjściu straciła w jednym kanale sygnał
A podpinałeś słuchawki pod wejścia liniowe tej karty ?
Jeżeli tak to uwaliłeś wejścia
A podpinałeś słuchawki pod wejścia liniowe tej karty ?
Jeżeli tak to uwaliłeś wejścia

Ale metoda!!! Rzeczywiscie, wysunęłam jacka troche i pomogło!!! wielkie dzieks!!!!!!

jestem pasjonatką muzyki
Zbynia pisze, że w karcie uwalone wyjście. Jakby tak było to w innym położeniu jacka też nie grało by dobrze. A ono w innej pozycji działa tak jak trzeba. Nie jestem elektronikiem ale dla mnie to coś tam poprostu nie łączy. Czy się mylę? Bo jeżeli tak to mam jeszcze gwarancję i będę sobie rościł prawo do usunięcia tego mankamentu.