Klawiatura dla realizatora

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
wasyl25
Klawiatura dla realizatora

Post autor: wasyl25 » czwartek 19 lip 2007, 15:54

Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach. Bo moja mini klaiatura została ostatnio zalana i po czyszczeniu działa prawie dobrze z tym ze nie działa Del. i w tym przypadku nie moge pracować bo del jak wiadomo to dosyć istotny klawisz. Moje pytanie czy sa jakieś klawiatury ktore posiadaja na pokładzie przyciski dedykowane dla aplikacji studyjnych??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

Awatar użytkownika
Meduz

Re: Klawiatura dla realizatora

Post autor: Meduz » czwartek 19 lip 2007, 16:08

...Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach. Bo moja mini klaiatura została ostatnio zalana i po czyszczeniu działa prawie dobrze z tym ze nie działa Del. i w tym przypadku nie moge pracować bo del jak wiadomo to dosyć istotny klawisz. Moje pytanie czy sa jakieś klawiatury ktore posiadaja na pokładzie przyciski dedykowane dla aplikacji studyjnych??...

Można kupić na allegro nalepki tzn. stickery ...

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 19 lip 2007, 16:09

mozesz kupic specjalne naklejki na klawisze
bardzo wygodne i przydatne, sam uzywam i bardzo pomaga

kiedy jest sie zmeczonym nie zawsze pamieta sie do czego sluzy dany klawisz, a odpowiednie znaczki i napisy na klawiszach ulatwiaja znalezienie skrotu
[addsig]

Awatar użytkownika
wasyl25

Post autor: wasyl25 » czwartek 19 lip 2007, 16:24

ale ja nie pisałem o naklejkach, bo takie mam naklejone na starej klawiaturze, chodzi mi o klawiature z takimi patentami jak pokrętło jog przyciski play itd...
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.

abproject

Post autor: abproject » czwartek 19 lip 2007, 16:30

...ale ja nie pisałem o naklejkach, bo takie mam naklejone na starej klawiaturze, chodzi mi o klawiature z takimi patentami jak pokrętło jog przyciski play itd... ...
ja widziałem taką - dedykowana do Need 4 Speed... niestety kierownica była jako opcja do tago pakietu ;)

a tak poważnie, to najwyższy model zestawu Logitech, ma takie cuś, jak by osobny "kalkulator".. można przyporządkować dowolne funkcje do klawiszy ...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)

Ja-cek

Post autor: Ja-cek » czwartek 19 lip 2007, 16:43

Macki zrobił fajny sterownik z faderem, przyciskiem play i innymi tego typu potrzebnymi w aplikacjach studyjnych bajerami, ale jest to raczej dodatek, nie występuje razem z klawiaturą.
www.surogat.pl

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » czwartek 19 lip 2007, 18:19

a tak poważnie, to najwyższy model zestawu Logitech, ma takie cuś, jak by osobny "kalkulator".. można przyporządkować dowolne funkcje do klawiszy ......
a czy programy nie mają czasem opcji przypisania swoich funkcji pod dowolny klawisz?
drummer

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » czwartek 19 lip 2007, 19:14

...Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach.
istnieją...
widzialem takie 2 członowe...

zresztą w eis kiedyś bylo o tym
http://www.myspace.com/audiophone

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » czwartek 19 lip 2007, 22:24

a czy programy nie mają czasem opcji przypisania swoich funkcji pod dowolny klawisz?...
nie wszystkie, np. Pro Tools nie ma mozliwosci zmiany skrotow klawiszowych.
Dzieki temu idac do dowolnego studia, ktore jest wyposazone w Pro Tools zawsze wiesz jak go obslugiwac.
[addsig]

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 19 lip 2007, 22:33

skroty sa dla wygody wszystkich - jednak mozliwosc dowolnego konfigurowania wrecz przeciwnie.....

co do klawki to takowej raczej nie ma ale o ile dobrze pamietam to frontier kiedys taki sterownik mial - dedykowany generalnie do sonara ale nie tylko.......nawet drogi nie byl....

ODPOWIEDZ