Klawiatura dla realizatora
Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach. Bo moja mini klaiatura została ostatnio zalana i po czyszczeniu działa prawie dobrze z tym ze nie działa Del. i w tym przypadku nie moge pracować bo del jak wiadomo to dosyć istotny klawisz. Moje pytanie czy sa jakieś klawiatury ktore posiadaja na pokładzie przyciski dedykowane dla aplikacji studyjnych??
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Klawiatura dla realizatora
...Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach. Bo moja mini klaiatura została ostatnio zalana i po czyszczeniu działa prawie dobrze z tym ze nie działa Del. i w tym przypadku nie moge pracować bo del jak wiadomo to dosyć istotny klawisz. Moje pytanie czy sa jakieś klawiatury ktore posiadaja na pokładzie przyciski dedykowane dla aplikacji studyjnych??...
Można kupić na allegro nalepki tzn. stickery ...
Można kupić na allegro nalepki tzn. stickery ...

RME Fireface800 plus RME ADI 8 DS, IgsAudio: Gloobus, DT, 2972, 1176, 2176, S-Type Mix Buss Compressor, APS Aeon...
- Miłaszewski
mozesz kupic specjalne naklejki na klawisze
bardzo wygodne i przydatne, sam uzywam i bardzo pomaga
kiedy jest sie zmeczonym nie zawsze pamieta sie do czego sluzy dany klawisz, a odpowiednie znaczki i napisy na klawiszach ulatwiaja znalezienie skrotu
[addsig]
bardzo wygodne i przydatne, sam uzywam i bardzo pomaga
kiedy jest sie zmeczonym nie zawsze pamieta sie do czego sluzy dany klawisz, a odpowiednie znaczki i napisy na klawiszach ulatwiaja znalezienie skrotu
[addsig]
ale ja nie pisałem o naklejkach, bo takie mam naklejone na starej klawiaturze, chodzi mi o klawiature z takimi patentami jak pokrętło jog przyciski play itd...
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
...ale ja nie pisałem o naklejkach, bo takie mam naklejone na starej klawiaturze, chodzi mi o klawiature z takimi patentami jak pokrętło jog przyciski play itd... ...
ja widziałem taką - dedykowana do Need 4 Speed... niestety kierownica była jako opcja do tago pakietu ;)
a tak poważnie, to najwyższy model zestawu Logitech, ma takie cuś, jak by osobny "kalkulator".. można przyporządkować dowolne funkcje do klawiszy ...
ja widziałem taką - dedykowana do Need 4 Speed... niestety kierownica była jako opcja do tago pakietu ;)
a tak poważnie, to najwyższy model zestawu Logitech, ma takie cuś, jak by osobny "kalkulator".. można przyporządkować dowolne funkcje do klawiszy ...
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Macki zrobił fajny sterownik z faderem, przyciskiem play i innymi tego typu potrzebnymi w aplikacjach studyjnych bajerami, ale jest to raczej dodatek, nie występuje razem z klawiaturą.
www.surogat.pl
a tak poważnie, to najwyższy model zestawu Logitech, ma takie cuś, jak by osobny "kalkulator".. można przyporządkować dowolne funkcje do klawiszy ......
a czy programy nie mają czasem opcji przypisania swoich funkcji pod dowolny klawisz?
a czy programy nie mają czasem opcji przypisania swoich funkcji pod dowolny klawisz?
drummer
-
- Kontakt:
...Mam takie pytanie, czy istnieją klawiatury dedykowane dla realizatorów w studiach.
istnieją...
widzialem takie 2 członowe...
zresztą w eis kiedyś bylo o tym
istnieją...
widzialem takie 2 członowe...
zresztą w eis kiedyś bylo o tym
http://www.myspace.com/audiophone
- Miłaszewski
a czy programy nie mają czasem opcji przypisania swoich funkcji pod dowolny klawisz?...
nie wszystkie, np. Pro Tools nie ma mozliwosci zmiany skrotow klawiszowych.
Dzieki temu idac do dowolnego studia, ktore jest wyposazone w Pro Tools zawsze wiesz jak go obslugiwac.
[addsig]
nie wszystkie, np. Pro Tools nie ma mozliwosci zmiany skrotow klawiszowych.
Dzieki temu idac do dowolnego studia, ktore jest wyposazone w Pro Tools zawsze wiesz jak go obslugiwac.
[addsig]
skroty sa dla wygody wszystkich - jednak mozliwosc dowolnego konfigurowania wrecz przeciwnie.....
co do klawki to takowej raczej nie ma ale o ile dobrze pamietam to frontier kiedys taki sterownik mial - dedykowany generalnie do sonara ale nie tylko.......nawet drogi nie byl....
co do klawki to takowej raczej nie ma ale o ile dobrze pamietam to frontier kiedys taki sterownik mial - dedykowany generalnie do sonara ale nie tylko.......nawet drogi nie byl....