...gdyby bylo dzielone napisane mialbys z czym - tu widac FW jest samo i ma swoje irq...
Co w takim razie robic? Zastanawiam sie czy cos sie zmieni jak kupie karte na PCMCIA, teraz mam FW na via, a na domiar zlego PCMCIA ma to samo IRQ co grafika.
Edirol FA-66 - kłopot z FW
Re: Edirol FA-66 - kłopot z FW
mysle ze warto zebys sie jeszcze zapoznal ze strona musicxp
...mysle ze warto zebys sie jeszcze zapoznal ze strona musicxp...
wlasnie wylaczylem wszystko co sie dalo. Zobacze co teraz bedzie.
wlasnie wylaczylem wszystko co sie dalo. Zobacze co teraz bedzie.
teraz to juz tylko mozna sie zastrzelic. Zainstalowalem xp ma wylaczone wszystko co sie da. Krok po proku jak na Musicxp. Nie ma sieci nic tylko ableton i Hypersonic. Ustawiajac na 3ms zawieszja sie dzwieki przy midi i stuka , ze hej. Przy 13 powiedzmy, ze jest ok, ale od czasu do czasu przerywa dzwiek np trzymany pad, po czym wraca do niego. Juz nie wiem co zrobic. Jesli kupie na TI czy na VIA PCMCIA to boje sie ze nadal bedzie klapa bo jeszcze grafika mi na tym chodzi. zastanawim sie czy moze jakies sterowniki z VIA do FW cos moga dac?????????? Bardzo prosze pomyslcie co tu mozna zrobic.
nie ma sterownikow do FW - one sa czescia systemu i basta :)
podejdz z lapsem, sluchawkmi i karta do sklepu - i sprawdz
Objkawy sa tytpowe albo dla wspoldzielonego irq albo dla zle dobranego chipu - tylko tyle moge powiedziec - mam VIA ii jest ok - chodze na ogl. w ok. 5ms
Nie bez znaczenia jest jakosc sterownikow
ASIO napisanych przez Edirola.
Z tego co pamietam, Fa101 (bo ten znam) falszowal latencje - tzn. na swoja niekorzysc - chociaz ten suwak w nim jest dziwny.
Sproboj przez moment podzialac na 96 - wtedy latencja moze byc nizsza, jesli nie bedzie problemu znaczy wina sterow - jesli beda FW
Moze popelniasz moj blad. To "dostrzeganie" latencji to troche psychiczne jest :D
Poza tym sa inst. do nagrania ktorych niska latencja jest potrzebna (piano, perka, bass) i te gdzie ma ona mniejsze znaczenie (rhodes, pady, synthy)
Do nagrywania np. wokalu czy basu - z zastosowaniem w odsluchu efektow VST - wylacz odsluch przez Edriola i zostaw przez host
podejdz z lapsem, sluchawkmi i karta do sklepu - i sprawdz
Objkawy sa tytpowe albo dla wspoldzielonego irq albo dla zle dobranego chipu - tylko tyle moge powiedziec - mam VIA ii jest ok - chodze na ogl. w ok. 5ms
Nie bez znaczenia jest jakosc sterownikow
ASIO napisanych przez Edirola.
Z tego co pamietam, Fa101 (bo ten znam) falszowal latencje - tzn. na swoja niekorzysc - chociaz ten suwak w nim jest dziwny.
Sproboj przez moment podzialac na 96 - wtedy latencja moze byc nizsza, jesli nie bedzie problemu znaczy wina sterow - jesli beda FW
Moze popelniasz moj blad. To "dostrzeganie" latencji to troche psychiczne jest :D
Poza tym sa inst. do nagrania ktorych niska latencja jest potrzebna (piano, perka, bass) i te gdzie ma ona mniejsze znaczenie (rhodes, pady, synthy)
Do nagrywania np. wokalu czy basu - z zastosowaniem w odsluchu efektow VST - wylacz odsluch przez Edriola i zostaw przez host
A wiecie gdzie mozna kupic PCMCIA na Texasie? Billionton jest na via. Moze cos innego?