Perkusja od zera

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
jorgik
Perkusja od zera

Post autor: jorgik » niedziela 15 lip 2007, 20:41

witam, mam powazny problem wiec zwracam sie z nim do profesjonalistow owy problem tyczy sie brzmienia perki tworzonej na komputerze. do tej pory uzywalem programu drumsite, ale niestety nie satysfakcjonuje mnie brzmienie garow tego programu...
chcialbym sie od Was dowiedziec jak zabrac sie za prace z powazniejszymi programami, co to jest i jak uzywac drumkit from hell, jakie programy beda mi potrzebne do tworzenia pozadnej perki.
preferuje hard rock.
w te klocki jestem calkowicie zielony, wiec bardzo bym prosil mowic do mnie jak do przedszkolaka.
jesli podobny watek juz powstal na tym forum, widocznie go nie znalazlem, i oczywiscie prosze o podanie do niego linka
z gory dzieki
pozdrawiam, Kuba

audiophone
Kontakt:

Re: Perkusja od zera

Post autor: audiophone » niedziela 15 lip 2007, 20:54

zainwestuj w battery3...

a i w sekwencer midi który obsługuje vsti...

http://www.myspace.com/audiophone

matwielopak

Post autor: matwielopak » niedziela 15 lip 2007, 20:54

ja polecam percussion studio. jest banalny,a z cala gama instrumentow sciagnietych z serwera, (bezposrednio z programu) mozna wykombinowac ciekawe rzeczy naprawde. dobrze brzmi

jorgik

Post autor: jorgik » niedziela 15 lip 2007, 21:58

percussion studio - oczywiscie zaraz zobacze. Tomasz dobrze zaczales mowic o tych sekwencerach, ale dobrze jak bys to jakos rozwinal :)

Zbynia

Post autor: Zbynia » niedziela 15 lip 2007, 22:58

battery i pady i robisz co chcesz...........

Awatar użytkownika
Balsenior

Post autor: Balsenior » poniedziałek 16 lip 2007, 09:31

...witam, mam powazny problem wiec zwracam sie z nim do profesjonalistow owy problem tyczy sie brzmienia perki tworzonej na komputerze. do tej pory uzywalem programu drumsite, ale niestety nie satysfakcjonuje mnie brzmienie garow tego programu...
chcialbym sie od Was dowiedziec jak zabrac sie za prace z powazniejszymi programami, co to jest i jak uzywac drumkit from hell, jakie programy beda mi potrzebne do tworzenia pozadnej perki.
preferuje hard rock.
w te klocki jestem calkowicie zielony, wiec bardzo bym prosil mowic do mnie jak do przedszkolaka.
jesli podobny watek juz powstal na tym forum, widocznie go nie znalazlem, i oczywiscie prosze o podanie do niego linka
z gory dzieki
pozdrawiam, Kuba...
Do rokowej muzy Drumm kit from hell jest rewelacyjny to dodatek do EZDrumer. Wiec musisz kupić najpierw ten program i dopiero zainstalować hel
Tutej
Może kiedy indziej

audiophone
Kontakt:

Post autor: audiophone » poniedziałek 16 lip 2007, 11:31

Tomasz dobrze zaczales mowic o tych sekwencerach, ale dobrze jak bys to jakos rozwinal :)...

to rozwijam...

sekwencer midi np: cubase, sonar, ableton live... to takie oprogramowanie w ktorym mozesz (na chłopski...) stworzyć caly otwór, jakieś sekwencje zdarzenia MIDI, czyli poukładać nutki, klocki... W Twoim przypadku bedzie to partia perkusji...

Taki sekwencer ww. nie tylko moze obslugiwac zdarzenia MIDI(nuty) ale takze ślady Audio...

do sekwencera instalujesz battery3(Virtualny instrument)
tworzysz partie perkusji MIDI (np. wstawiając klocki w sekwencji ze stopą werblem cz blachą) do tego masz podpięty ten wirtualny instrument i to co sobie ''narysujesz'' w tym sekwencerze zostanie odegrane przez battery3(sampler perkusyjny)
http://www.myspace.com/audiophone

jorgik

Post autor: jorgik » poniedziałek 16 lip 2007, 11:47

dzieki za odpowiedzi, mniej wiecej rozumiem,
dostep do legalnego oprogramowania mam, wiec nie bedzie problemu
jeszcze raz dzieki!

Pietro

Post autor: Pietro » poniedziałek 16 lip 2007, 17:10

Do rokowej muzy Drumm kit from hell jest rewelacyjny to dodatek do EZDrumer. Wiec musisz kupić najpierw ten program i dopiero zainstalować hell

I tak i nie. DFH to samodzielny VSTi, ale jest też dodatek do EZDrummer z brzmieniami DFH i stylami do tego typu muzy.

- Piotr

jorgik

Post autor: jorgik » wtorek 17 lip 2007, 23:18

witam ponownie,
jesli rozumiem to DFH to wtyczka-biblioteka brzmien-dodatek do programu ezdrummer. czy istnieje jakas alternatywa dla programu ezdrummer?

ODPOWIEDZ